GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, “Bir akademisyen hocamız İzmir bayrağı ile ilgili bir çalışma yaptı. Çalışma çok ilginç bir sonuç çıkardı. 1800’lerde İzmir’in bir bayrağı olmuş. Kentlerin o dönem bayrakları varmış. İzmir dünyadaki bayraklı kentlerden bir tanesi imiş. Benim aklımda bir İzmir parası çıkarmak vardı. Hatta buna İzcoin diye bir isim de koymuştum. Arkadaşlar, ‘senin eyalet kurma düşüncen diye yanlış anlaşılır bunun ismini değiştirelim’ dediler.”  sözleri tartışma çıkardı.

KİM NE DEDİ?
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: “Soyer; ‘İzmir Bayrağı’ ve ‘İzmir Parası’ projeleriyle yine gündeme damgasını vurdu! Tartışma yaratacağını bilerek bunları söylemesi; ya bir akıl tutulmasını işaret ediyor ya da art niyet! İzmir, kurtuluş ve kuruluşun şehridir, ay yıldızlı bayrağımıza ayak bastırmayanların şehridir! İzmir’in vatanseverliğini, ülkesinin bölünmez bütünlüğü söz konusu ise neler yapabileceğini unutma gafletidir bu! Soyer; açıkladığı bölen, ayrıştıran projelerini gerçekleştirme hayalleri kursa da, önce İzmirliler buna müsaade etmeyecektir”

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin: “İzmir 1000 yıldır Türk şehridir. Biz Türk milliyetçileri olarak hiçbir kirli ayağın İzmir’e basmasına, hiçbir kirli ağzın Türk bayrağımız hakkında söz söylemesine müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz”

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: “Belediyeyi HDP'nin arka bahçesi haline getiren CHP'li Tunç Soyer, kamplaştırmayı, ayrımcılığı ve bölücülüğü esas alan yönetim tarzından ödün vermiyor. İzmir için bir eyalet planı olduğunu itiraf ediyor. İzmir'e ve İzmir'in temsil ettiği değerlere bundan daha büyük saldırı olamaz.

Hasan Tahsin'in düşmana ilk kurşunu sıktığı, kurtuluş mücadelesinin başladığı ve nihayete erdiği kent olan İzmir, bu aziz vatanın en kadim unsurudur. 9 Eylül 1922 günü, Yüzbaşı Şerafettin'in İzmir Hükümet Konağı'na astığı ay yıldızlı al bayrağımız, bir daha asla inmeyecektir.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, kahraman silah arkadaşlarının, bu toprakları Kuva-yi Milliye ruhuyla bize vatan yapan tüm aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bize öğrettiği bir şey var. Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, bölünemez.  Vatan, kişinin hem doyduğu hem de gözyaşının aktığı yerdir. Çanakkale Harbi, Kurtuluş Savaşı ve İstiklal Marşı'dır. Hasan Tahsin'dir, Yüzbaşı Şerafettin'dir, 9 Eylül'dür, İzmir'dir. Vatan, bizim evimizdir, harim-i ismetimizdir. Vatanın tapusu aziz şehitlerimizin mezar taşlarıdır”

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar: “Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP, İyi Parti ve CHP ittifakı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, göreve geldiğinden bu yana skandal üstüne skandala imza atıyor. Terör örgütleri FETÖ ve PKK'ya desteğiyle de bilinen Soyer, son olarak yerel yönetimlere "özerklik" istemişti. Koronavirüs salgınına karşı başlatılan 'Milli Dayanışma Kampanyası'na rağmen kendisi alternatif kampanyalar başlatmıştı. Tüm bunlar hem bizim hem de İzmirli hemşehrimizin tepkisine neden oldu. Ancak bunlarla da yetinmeyen Soyer, bu kez haddini aştı. Türkiye Cumhuriyeti’nin sembol şehirlerinden biri olan İzmir üzerindeki sinsi planını deşifre edip, TÜRSAB acenteleri yetkilileriyle bir zoom toplantısı yapan Soyer, 'İzmir bayrağı' ile ilgili bir çalışma yapıldığını belirterek, "Benim aklımda bir 'İzmir Parası' çıkarmak vardı hatta buna İZ Coin diye bir isim de koymuştum" sözleriyle açıkça İzmir'i Türkiye'den bağımsız bir eyaletmiş gibi yönetme ve bölme isteğini ortaya koydu”

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal: "Meğer İzmir’e bir belediye başkanı değil bir terör sevici, bir ayrıştırmacı, bir eyalet sistemi sevdalısı seçilmiş! Hendek olaylarına destek verdi, belediyeyi terörle iltisaklı kişilerle doldurdu, 9 Eylül gibi önemli bir günü yok sayıp İzmirliler Günü adı altında yeni icatlar çıkardı yetmedi şimdi de İzmir parası ve İzmir bayrağı uydurdu! Artık haddini fazlasıyla aşmaya başladın! Bu popülist, ayrıştırmacı ve teröre el uzatan tavrını bir köşeye bırak! Senin içinde yaşadığın iğrenç fantezilerini tüm İzmir’e yaşatmaya hakkın yok! Artık bu fikirlerden sıyrıl ve şehrin sakinlerine hizmet et!"