GÜNDEME BAKIŞ - Toplantıya yer almayah CHP’li milletvekillerinden sert tepki geldi. CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “İzmir depreminden siyasi rant devşirme çabalarınızla Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi siyasetinizin oyuncağı yapamazsınız! İzmir halkı ve milletimiz bunun hesabını elbet soracaktır Yazıklar olsun!” derken, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da, “Millet İttifakının yok sayılması; deprem gibi hassas bir konuda bile iktidarın bakış açısını göstermektedir. Fotoğrafın yorumunu vicdanlara bırakıyorum” dedi.

DAĞ’DAN YANIT
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan CHP’li vekillere yanıt geldi. Dağ, “Hiç kimse özel davet edilmedi. Gelene hayır diyecek halimiz yok” yanıtını verdi.

SINDIR’DAN BİR ÇIKIŞ DAHA
Dağ’ın bu sözlerine CHP’li Sındır’dan yanıt geldi. Sındır, “AKP Genel Başkan Yardımcısı Sn.Hamza Dağ eleştirilerimize yanıt verme hakkını kendinde görmüş, ‘gelene hayır diyecek halimiz yok’ demiş. Yani kendini devletin sözcüsü yerine koyan bir AKP yöneticisi...İşte parti devleti olmak tam da böyle bir şey. Sn. Dağ, siz kimsiniz de gelenlere evet ya da hayır deme hakkını kendinizde buluyorsunuz? Eee! Bakanın diyecek hiçbir şeyi kalmayınca özrü kabahatinden büyük açıklamalar olur elbet” dedi.

DAVET EDİLMEYEN YERE…
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Davet edilmeyen yere ya davulcu ya zurnacı gider” sözüyle AK Partili Dağ'a sert tepki gösterdi.  CHP'li Serter, "Hamza Dağ’a selam olsun, davet edilmeyen yere ya davulcu ya zurnacı gider. Bizim öğretilerimiz bunu ifade eder. Sonuçta İzmir Depremi tartışılıyor unutulmasın ki halkın oyları İle seçilen 13 Cumhuriyet Halk Partili İzmir milletvekili. Ayrıca 2 İyi Partili milletvekili de var. Yapılanları yakıdan takip ediyoruz. Ben yaptım olduya bugüne kadar hiç müsaade etmedik, bundan sonra da konu İzmir olunca asla müsaade etmeyeceğiz. Depremi bile siyasete alet edip onun üstünde tepinilmesine de izin vermeyiz.” dedi. 

-