Buca’daki SGK Tesisleri’nde yapılan konferansa AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün eşi Nuriye Şengül, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Burçin Oğuz ve İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur da katıldı.
Konferansta konuşan Başkan Büyükdağ, meme kanserinin dünyada kadın sağlığını en çok tehdit eden kanser türü olduğuna dikkat çekerek, “Dünya genelinde her yıl 1 milyon meme kanseri vakası bildiriliyor. Maalesef 400 binden fazla kadın da hayatını kaybediyor. Tüm bu istatistikler, karşı karşıya olduğumuz sorunun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Konu sadece bir kadının hayati riski değil. Onunla birlikte aslında bir çocuğun, bir eşin, bir ailenin risk taşıması demek. Yani bir kadını kurtarmak aslında bir çocuğu ve bir aileyi kurtarmaktır bilinciyle hareket ediyoruz” dedi.

SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK
Büyükdağ, şöyle devam etti:
“Türkiye’de bundan birkaç yıl önce yaşam tarzımızda bir değişiklik yaparak kapalı ortamda sigara kullanımını yasakladıktan sonra akciğer kanserine yakalanma oranında çok düşüş sağladığını gördük. Bundan sonra da sağlık alanında bunun gibi çok önemli adımların atılacağına inanıyorum. Bu konferans ile bir kadının dahi hayatına dokunabilirsek, bir kadının daha hayata tutunmasına vesile olabilirsek ne mutlu bizlere.”

ANNEM VE TEYZEM DE HASTALIĞA YAKALANDI
Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Burçin Oğuz ise, erken tanının önemini vurgulayarak, kendi ailesinden de örnekler verdi. Oğuz, “Meme kanserini annem ve teyzeme aynı dönemde konulan teşhisler ile tanıdım. Annem kontrollerini düzenli yaptırdığı için henüz başlangıç evresinde tümör teşhisi konuldu. Çok kısa ve basit bir tedavi ile iyileşti ancak teyzem kontrollerini yaptırmıyordu ve ikinci evrenin sonunda teşhis edilen tümör nedeniyle memesini kaybetti ve ağır bir kemoterapi süreci yaşadı” dedi.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK
Oğuz, şöyle devam etti:
“Yapılan bilgilendirmelerin içselleştirilmesi, farkındalığın oluşması açısından çok önemli. Kadın Kollarımız ile birlikte düzenlediğimiz bu konferansa katılımın yüksekliği bizleri çok mutlu etti. Kadınlarımız, meme kanseriyle ilgili oldukça yararlı bilgiler edindi. Eğer meme kanseri hakkında kadınlarımızda farkındalık oluşur ve bilgi düzeyi yükselirse, erken teşhis de buna bağlı olarak artacaktır. Bu noktada bundan sonra da çeşitli projelerde İzmir’in farklı yerlerindeki kadınlarımızla bir araya gelmeyi sürdüreceğiz.”