Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti Kemalpaşa’da 22 Mart’ta yapılması planlanan fakat salgın nedeniyle 3 Ekim’e ertelenen ilçe kongresinde iki adaylı seçim yaşanacak.

AKSAKAL: GÖREVE DEVAM EDECEĞİM
Kemalpaşa’da 21 Mart tarihinde ilçe başkanlığına atanan Bülent Aksakal, kongrede aday olacağını açıkladı. Aksakal, “İlçe başkanlığına atandım, kongrede aday olup görevimi sürdüreceğim. Dünya liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğindeki Türkiye yine göz dolduruyor, tarih yazıyor. Liderimiz, partimiz ve davamız için şahsım olarak her türlü fedakarlığı göstererek bu kutlu davanın bir adım daha ileri götürülmesi noktasında her şeyimi ortaya koyacağımı ifade etmek isterim. Özellikle tüm teşkilat mensuplarımıza seslenmek istiyorum; emrinizdeyim” dedi.

AĞAR DA YARIŞTA ‘VARIM’ DEDİ
3 Ekim’e ertelenen kongrede bir aday daha çıktı. İlçe teşkilatının tanınan isimlerinden Yahya Ağar kongrede aday olacağını açıkladı. Ağar yaptığı açıklamada, “Genel merkezde belirsizliğin ortadan kaldırılması için daha önce aday olarak önerdiği Sayın Bülent Aksakal’ı İlçe Başkanı olarak atadı. Atanan ilçe başkanı da yakın zamanda ilçe yönetimini oluşturup olağan kongre tarihine kadar görev yapacak. 31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan seçim kaybı parti içinde ciddi üzüntüye sebep olmuş, gereken dersler çıkarılmış, alınması gereken önlemler ışığında, Parti üyelerimiz ve delegasyon tarafından irdelenerek, Önümüzdeki süreçte yapılacak olan ilçe kongresinde davamıza yürekten inanmış idealist arkadaşlarımla birlikte İlçe Başkanlığına adaylığımı tekrar açıklıyorum” dedi.

‘TEK ADAYLI SİSTEM’ DELİNİYOR
Geçtiğimiz süreçte AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, ilçelerde iki başlılık olmaması ve biran önce çalışmalara başlaması için atama uygulamasının hayata geçirilmesi yönünde il başkanlıklarına yazı göndermişti. Açıklanan adaylık açıklamalarıyla birlikte Aksakal ile Ağar arasındaki yarış teşkilat içerisinde tartışılmaya devam ediyor.

KIRPINAR İLE UĞURLU’NUN KİME DESTEK VERECEK?
İzmir Milletvekili ve uzun yıllar ilçe başkanlığı yapan Yaşar Kırkpınar’ın mevcut Başkan Aksakal’a destek verdiği kulislerde dillendiriliyor. Kemalpaşa Belediyesi bir önceki Belediye Başkanı AK Partili Arif Uğurlu’nun da Ağar’a destek yönünde tutum sergileyeceği ifade ediliyor.