GÜNDEME BAKIŞ- Kongre mesaisi tüm hızıyla devam eden AK Parti İzmir’de Seferihisar’da yapılan seçimde İlçe Başkanı Ahmet Aydın seçildi.  Bahçe Kır Düğün Salonu’nda yapılan 7. Olağan Seferihisar Kongresi’ne, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Süreli, AK Parti İzmir Milletvekilleri Yaşar Kırkpınar, Necip Nasır, Cemal Bekle, Ceyda Bölünmez Çankırı, Ekonomi eski Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci katıldı.
Kongrenin Divan Başkanlığına Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili seçildi.

SÜREKLİ’DEN ULAŞIM ZAMMINA SERT ELEŞTİRİ
Seferihisar’ın 2009’dan bu yana hizmet almadığının altını çizen Kerem Ali Sürekli, “Seferihisar önemli bir ilçe. Bu ilçede Hamit Nişancı 10 yıl belediye başkanlığı yaptı. Muhteşem bir başkanlıktı ve 2009’da muhteşem bir Seferihisar bıraktı. Ama bildiğiniz üzere geçen yerel seçimlerde bir açık ittifak vardı bir de gizli ittifak. Gizli ittifakla yaptıklarıyla Seferihisar’ı onlar aldı. Ama şunu söyleyeyim. Hamit başkanımız bıraktığında Seferihisar güllük gülistanlıktı. Ama şimdi iflas etmiş bir Seferihisar’la karşı karşıyayız. Maaşlar bile ödenemiyor. 2009 ve 2019 arasında burada hiçbir şey yapılmadı. Şu anki belediye başkanı çaresizlik içinde. Burada 10 yılda bugüne adar yapılanları bozdular. Belediyenin bütün malları satıldı, borçlandı ve iflas etti. Seferihisar bitti sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geldi. Aziz Kocaoğlu döneminin satışlarına baktın. Tunç Soyer, 500 günde onun satışlarını aştı. Kasadaki para bitti, belediye borçlandırıldı. Bütün icraatlarını takip ediyoruz. En son ne yaptı 12 yıldır başarıyla uygulanan 90 dakika uygulamasını 120 dakikaya çıkardı ve ulaşıma zam yaptı. Aziz Kocaoğlu’nun en önemli icraatını yerle yeksan etti. Bu yanlıştan dönülsün diye uğraştık. Meclis grubumuz geçtiğimiz günlerde bir önerge sunduk. Vatandaşı ve belediyeyi düşünerek orta yolu olan bir alternatif bulmuşlar. Ama onlar halkın yararına olan bu önergeyi kabul etmediler. Bu belediye İzmirlilerin aleyhine olan şeyleri görüşüyor. Lehine olanları da reddediyor. Seferihisar’ın geçmişine bakın İzmir’in geleceğini görün. Ama dediğim gibi 2,5 yılı atlattık. Çok az kaldı. Çok çalışacağız ve inşallah 2024’te yarım kalan işimizi tamamlayacağız. İnşallah Büyükşehir’i AK Partili bir belediye yapacağız” dedi.
Gönül Seferberliği programından da bahseden Sürekli, bugüne adar neredeyse 40 bin üye kazandıklarını ifade etti. Sürekli ayrıca Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın’dan da 2 bin üye sözü aldı.

“TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL”
AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Tunç Soyer’in Ağustos ayı meclisinde yaptığı demokrasi çıkışını eleştirerek, “Bizim her kongremiz ilk günkü aşkla geçiyor. Daha kurulurken ‘tek başına iş başına’ diyen bir partinin temsilcileriyiz. Karşımızdaki muhalefet her çalışmasını reklam panolarında. Bunun ötesi de yok. Onların hizmet anlayışı yok. Ama bizim bir hedefimiz var. 2023, 2035, 2053 ve 2071’e selam gönderen bir partiyiz. Çok kısa zaman önce kötü bir olaya tanık olduk. Tunç Soyer, gurup başkanvekilimizle küçücük bir tartışmanın ardından ‘demokrasi bazılarına bol geliyor’ dediler. Bunlar kime ne kadar demokrasi vereceğini düşünen bir güruh. Onlar bilmelidirler ki Türkiye artık eski Türkiye değil. Bizim sevdamız millet, sözümüz de iş. Geçen 19 yıllık süre içerisinde yıllara sığmayacak hizmetler yaptık. Bu hizmetleri yaparken şunu unutmadık, bizler sadece halkımıza umut olmadık. Dünyadaki tüm mazlumlara umut olduk. Bu arkadaşlar bu sorumluluğu bildi. Kolay değil yaptıklarımız. Bugün kongremizdeyiz. Bizde bayrağı devretmek yoktur. Bayrağı devralan arkadaşımız devredenlerle birlikte kol kola yürür. Buradan Doğu Akdeniz’e selam olsun. Bizim derdimizi yedi düvel gördü. Bizim kimseyle derdimiz yok. Ama kimsenin de bizimle derdi olmasın cevabını veririz” diye konuştu.

 “SEFERİHİSAR’DA AK PARTİ BAYRAĞINI DALGALANDIRACAĞIZ”
Konuşmasında 2024 mesajı veren AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, “Seferihisar İzmir’in en talihsiz ilçesidir. Bir ilçe düşünün ki 2019 yılında tüm taşınmazlarıyla birlikte borçsuzdu, bir ilçe düşünün ki borcu her sene artan, belediye çalışanlarının maaşlarını ödeyemeyen ve dahası… Biz artık böyle bir ilçe istemiyoruz. Bu ilçeyi yaşanmaz hale getirenlere, koltuğa yükselmek için ilçemizi basamak olarak kullananlara soracak hesabımız var. Bütün bunları bilen ancak hiçbir şey yapmayan yerel yöneticilere de sözüm var. Seferihisar Belediye Başkanına bir mesajım var. Derhal bir platform kur. Hep birlikte işçi kardeşlerimizin maaşlarını nasıl öderiz, borcumuzu nasıl azaltırız, projelerimiz için nasıl kaynak buluruz bunu konuşalım. Bizler elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Büyükşehir belediyesine el açan bu anlayış Seferihisar halkı için büyük bir utançtır. 4 Sene sonra ilçenin borcu 250 milyar lira olacaktır. Sizin hizmet anlayışınız yok. Biz AK Partiyiz ve Seferihisar’a hak ettiği hizmeti biz veririz. Seferihisar’ı hizmete doyuracağız. Biz ideolojilerimizle değil eserlerimizle yürüyoruz. Bu çalışmalarla Allah’ın izniyle 2024 yılında Seferihisar’da AK Parti bayrağını dalgalandıracağız” dedi.

“İZMİR’İ ÇÖPE ATMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Konuşmasına belediyenin hizmetlerini yol çalışmaları üzerinden eleştirerek başlayan Nihat Zeybekçi, şöyle konuştu; “Bu insanlar hiçbir iş yapmadılar ve yapmayacaklar. Hep çiçek, böcek, hayvan diyorlar. 2019 seçimlerinde seçimlere birkaç hafta kala Seferihisar hayvan barınağındaki rezaleti hepimiz gördük. Onları nasıl öldürdüklerini herkes gördü. Nerede o İzmir’in anlı şanlı sivil toplum kuruluşları? Sesleri çıkmadı. Çünkü karşılıklı bir birbirlerini sıvama var. İzmir Türkiye’nin en güzel şehridir. İzmir’in de en güzel bölgesi Seferihisar’dır. Ne yaptılar? 10 yılda Seferihisar’ı betona terk ettiler. Belediyenin tüm varlıklarını birkaç kuruşa peşkeş çektiler. Bizim derdimiz İzmir. Türkiye’ye İzmir lazım. İzmir’i çöpe atmalarına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’nin turizmine, sanayisine, eğitimine, lojistiğine, ticaretine her şeyine İzmir lazım. Onlar İzmir’de bir taşın üzerine taş koymayacaklar. Körfeze akan pislikleri durdurmayacaklar, trafik sorununu çözmeyecekler. İşsizlik sorununu da çözmeyecekler. Dünyada artık ülkeler değil şehirler yarışıyor. Şehirler yarışında İzmir nerede? İktidar tüm kaynaklarını İzmir’e aktarıyor. En uzun otoyol İzmir’e bağlanıyor. Bütün yollar İzmir’e bağlanıyor. Karaburun’da, Foça’da fosseptik kuyuları var. 21. Yüzyılda İzmir çöplerini dağa atıyor. Bununla ilgi yüreklerinin derinlerinde bir şey göremeyeceksiniz. Bizim kimsenin kişisel tercihleriyle derdimiz yok. Ama İzmir’i temsilen İzmirlilerin üzerine öyle bir simgeyi yüklemeye hiç kimsenin hakkı yok. Ne yaptılar. Büyükşehir’in direklerini bilmem kimlerin sevdiği renklerle boyadılar. O bina da yıkılacak zaten. Depreme dayanıklı değil. 2019’da biz kendimizi anlatamadık, o sevdaya o hedefe ulaşacağımıza inandığımızı gösteremedik. Ama Allah’ın izni ve Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hiçbir işi yarım bırakmadık bu işi de yarım bırakmayacağız. Biz adaylığımızda ‘İzmir’i almaya değil, İzmir’e hizmetkar olmaya geldik’ dedik. Biz bütün projelerimiz açıkladık. Biz açıkladıktan sonra onlar da anlatmaya başladı. Ama hiçbirini yapmadılar yapmayacaklar da. Biz bu hedefimiz için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz. 2024’te İzmir’in üzerine çisil çisil bereketli yağmurlar gibi yağacağız.”