Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti’de seçim heyecanı erken başladı. Önümüzdeki Eylül ayında milletvekili adayı olmak isteyen il başkanlarının istifalarının alınabileceği parti kulislerine yansıdı.

SÜREKLİ İSTİFA EDECEK Mİ?
Yaptığı çalışmalarla dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin vekillik için istifa edip etmeyeceği hala net değil. Sürekli istifa konusunda, “Vekillik ben yaptım, benim geleceğimi genel merkez belirler. Onların tavrına göre benim kararım şekillenecektir. Bana kimse bir şey demezse ben de demeyeceğim. Biz de 'İster misiniz' denmez, görev tevdi edilir, Karşıyaka ilçe başkanlığını bırakırken milletvekilliği için bıraktım ama şimdi durum farklı. Milletvekilliği yapmışsınız, 4 olağan 2 olağanüstü kongrede genel merkez yüksek disiplin kurulu üyesi seçilmişsiniz, kurucuyum, AK Parti öncesi de bu hareketin içinde Cumhurbaşkanımızla aynı yoldayım. Onlar ne uygun görürse, onu bize söylerler. Söyleme zamanı da teşkilatlarımızın seçim öncesi değerlendirme zamanıdır. Onun da ne zaman olacağı henüz bize söylenmedi" açıklamasında bulunmuştu.

KİLİSLER HAREKETLİ 
Sürekli’nin istifa edip etmeyeceği netleşmezken parti kulisleri hareketlendi, birçok isim partililer arasında konuşulmaya başlandı.

KADIN İL BAŞKANI OLUR MU?
2002’de kurulan AK Parti’de şimdiye kadar il başkanlığı için kadın bir partili görev almadı. Ancak bu dönem bir farklı…İzmir’de partinin iki güçlü kadın ismi il başkanlığı için geçiyor. Son kurultayda MKYK’ya giren, eski milletvekili Nesrin Ulema ile son yerel seçimlerde Son Başbakan Binali Yıldırım’ın istediği ile Konak Belediye Başkan adayı olan ve şuanda il başkan yardımcısı olarak görev alan Melek Eroğlu…

SAYGILI İSMİ YİNE GÜNDEMDE 
Hemen hemen her seçim döneminde ismi milletvekilliği ve il başkanlığı için geçen; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım’a yakın siyaset yapan iş insanı Bilal Saygılı’nın Sürekli’nin istifa etmesi durumunda partiyi seçime götürebileceği konuşuluyor. Saygılı’nın ismi vekillik için de dile getiriliyor.

YÖNETİMDEN İSİMLER 
Sürekli’nin Teşkilatı emanet ettiği Nail Kocabaş, yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çeken Deniz Doğan isimleri de il başkanlığı için kulislerde konuşulan isimler arasında…

HIZAL NE YAPACAK? 
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ndi yaptığı muhalefetle dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın da ismi il başkanlığı için geçiyor. Partinin gençlik kollarından gelen, SKM ve ilçe başkanlığı gibi görevlerde bulunan Hızal’ın milletvekili adaylığına da sıcak baktığı ifade ediliyor.

SÜRPRİZ İSİM 
Öte yandan kulislerde il başkanlığı için sürpriz ama bir o kadar güçlü bir isim daha dile getiriliyor. Partinin gençlik kollarında görev alan, uzun yıllardır AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile yakın siyaset yapan, geçtiğimiz aylarda memuriyetten istifa eden Haydar Dutak ismi kulislerde konuşuluyor.