Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir’de İl Başkanlığı görevinden istifa eden Aydın Şengül görevi Kerem Ali Sürekli’ye teslim etti. AK Parti İl binasında gerçekleşen toplantı partililer tarafından yoğun katılımla gerçekleşti. Toplantıya; AK Parti Kütahya Milletvekili İsak Gazel, AK Parti İzmir Milletvekilleri Yaşar Kırkpınar, Necip Nasır, Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle, Mahmut Atilla Kaya, AK Parti İzmir eski Milletvekilileri Necip Kalkan, Ali Aşlık, Nesrin Ulema, Hüseyin Koca AK Parti İzmir İl eski Başkanları İsmail Katmerci, Bülent Delican, Ömer Cihat Akay, ilçe başkanları katıldı.

O DÖNGÜ TAMAMLANDI
AK Parti’deki siyasi hayatını anlatan Sürekli, “Benim açımdan çok önemli çok heyecanlı bir dönem. Mahalle başkanı olarak siyasete başladım. Genel Başkanımız Recep Tayip Erdoğan İstanbul’da İl başkanlığı yaparken 1993 yılında Bostanlı’da mahalle başkanı olarak yola başladım. Bizimki karışık bir seyirdi… Daha sonra Ali Aşlık ve Aydın Şengül ile il başkanlığının kurulmasına vesile olduk. Arakasında Ali Aşlık vekilimizi il başkanı yaptık. Karşıyaka belediye başkanı adayı oldum. 2006’da Ali Aşlık vekilimle demokratik bir kongrede rakip olduk. Türkiye tarihinde böyle bir demokratik yarış olmamıştır. Konak’da meclis üyeliğini yaptım. Grup başkanlığı, grup sözcülüğü yaptım. Siyasetten bir acayiplik vardı. Birden Cihat Akay Başkanımız, bana ‘Karşıyaka’nın ağabeye ihtiyacı var. Karşıyaka’ya git ilçe başkanı ol’ dedi, olduk. Daha sonra milletvekili oldum. 24 Haziran’da görev almadım. İsak Gazel başkanlığında Ege Bölge Koordinatörlü olarak çalışıyordum. Hakikatten mutluydum. Türkiye’yi geziyor, aileme zaman ayırabiliyordum. O döngü tamamlanacak ya, mutlaka tamamlanacak. İl başkanlığı görevi tarafıma tebliğ edildi” diye konuştu.  

ANKETLERE GÖRE 14 DE ALABİLİRDİK, 4 DE…
AK Parti’nin İzmir’de aldığı seçim sonuçlarını değerlendiren Sürekli, “Sorumluluğum ne kadar ağır olduğunu biliyorum. Aydın Başkan da anlattı. Aydın başkanla ile birlikte yürüdük, küs gibi olduk ama hiç kavga etmedim. Kısa sürede 2 seçim geçirdik. Hepiniz seçimin ne olduğunu biliyorsunuz. Bütün amacımız hedefimiz zayi olmasın diye uğraşıyoruz. Bana göre AK Parti İzmir’in bütün teşkilat başarılıdır arkadaşlar. Türkiye’de en çok oyunu arttıran ildir. Neden mutlu olamadık, 7’den 4 belediye alabildik. Bunun değerlendirmesini ilerleyen günlerde yapacağız. Hedefimiz büyüktü, Büyükşehir’i almak istiyorduk. Elimizde anketler vardı, 14 belediyeyi de alabilirdik, 4 belediye de… Olanda hayır vardır, 4 belediye aldık” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATI
Sürekli, “Sayın Cumhurbaşkanımız şahsımıza talimatıdır, ‘2023-2024 hedefimize şimdiden çalış Kerem Ali’ dedi. O görevi alırken, çok hüzündendim. 10 buçukta görevi aldım ama Sayın Cumhurbaşkanımızı bekleyen daha 3 heyet vardı. Hala o azimliyle çalışıyordu. Allah onu başımızdan eksik etmesin.  Önemli görevlerde bulunmuş, Sayın Nihat Zeybekci İzmir’e geldi, Büyükşehir’e aday oldu ve başarılı bir sonuç aldı. İzmir’de siyaset yapacağını söyledi. Sağ olsun, var olsun, selamlarımızı gönderiyorum. Binali Yıldırım, ilk önce selamlarıyla başlıyorum. Son başbakanımızla telefonla konuştuk. Sizlere mesajı var, ‘çalışın çalışın çalışın’ bayrağı ileriye götürün. O bizim en son başbakanımız, meclis başkanımız en önemlisi de İzmir milletvekilimiz, saygı sevgi hürmetlerimi sunuyorum. Onunun destekleriyle siyasette yol alacağız ve İzmir halkına hizmet edeceğiz.

YENİ YOL HARİTASINI AÇIKLADI
AK Parti’nin İzmir’deki yol haritasını açıklayan Sürekli şunları söyledi:

“Gönüllere gireceğiz. Bütün teşkilatımızın da hedefi görevi bu şekilde olacak. İzmirlilerin gönüllerine girip kalıcı olacağız. İlk olarak oylarına değil gönüllerine talibiz. Hemen kolları sıvayıp başlayacağız. Çalışacağız, yeni yapılanma olacak. Hızlı bir şekilde yeni il yönetimi oluşturacağız. İstişare, istişare… mülakatalar yapacağız, milletvekillerimizle, ilçe başkanlarımızla görüşeceğiz, herkesi dinleyeceğiz.

YENİ YAPILANMA İLE İLGİL İPUCU VERDİ
Sürekli, “AK Parti’de görev yapmak isteyenleri liyakatli göreve için talip olsun. Açık çağrımdır. 

İlçelerimizi ayrı ayrı olarak çalışacağız. Nerede yanlış yaptık, nasıl iyi sonuç olacağız” diye.  Bunlara bakacağız. 30 ilçe başkanlarımızla yollumuza da devam edebiliriz bazılarıyla farklı alanda yürüyebiliriz, bunları süreç gösterecek. Ben yok biz varız. Bir olacağız, beraber olacağız diri olacağız. Ne diyoruz, Samimiyet gayret tevazu… Makamlar gelip geçi asıl olan hizmettir ”dedi. 

YÜCEL VE ŞAHİN BENİ ARADI
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yeni görevi için kendisini tebrik ettiğini kaydeden Sürekli, “İzmir siyasetinde bazı şeyler farklı olacak. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel dün faks çekti, tebrik etti. Akşam da telefon etti. İçeriği çok anlamlıydı. Tamamen katılıyorum. İzmir için beraber çalışacağız. Deniz Yücel kardeşim en kısa sürede gelecek. Teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de aradı, kendisiyle de beraber çalışacağız” diye konuştu.

HİÇ BU KADAR TOKAT YEDİĞİMİ HATIRLAMIYORUM
 “Konuşması esnasında partililer tarafından uzun süre alkışlanan Şengül, “Bugün bizim için önemli bir gün. 2002‘de yola çıktığımda ilk tanıdığım arasında Kerem Ali Sürekli’ydi. Bu seçimleri sırtlayan ekiptik. O zaman hayalleri olan saf temiz yola çıkmış, siyasetin ne olduğunu bilmeyen bir ekiptik. Yola çıktığımızda belki 30’lu yaşlarındaydım, oğlum yeni doğmuştu. Kendimizi öyle kaptırmıştık ki gitmedik köy belde kalmadı. Yaptığımız çalışmalarda, sitem ve talebimiz ileriye döneme göre beklentimiz yoktu. Birisi bana Aydın Şengül il başkanı olacaksın önemli yerlere gideceksin deseler inanmazdım. Sonra il başkanı oldum. Daha sonra 2 buçuk sene bir ara oldu. O arada ülkeyi yeniden tanımaya başladık, dünyayı tanıdıkça ürpermeye başladık. Allah’ımıza şükürler olsun, bize böyle bir bu yolu yürümekten iz tarihe bırakmaktan çok memnum. Çocuklarımıza torunlarımıza bıraktığımız en iyi miras bu olacak. Evet, bu tarih yaşandığında o liderle beraberdik.  FETÖ’nün ilk operasyonu bizedir. İl başkanlığımın sonrasında cumhurbaşkanımız o dönemde ‘yönetime gireceksin’ demişti. Nefsime ağır gelmişti ama beni sınıyor demiştim. İl yönetimine girdim. Hayatımda nefsimin bu kadar dayak yediğini hatırlamıyorum. İnsanların size öyle bakışları vardı ki size acıyarak bakıyorlar, sizin ne yaşadığınızın farkında bile değiller. 2011 genel seçimleri oldu, cumhurbaşkanımız Binali Bey’den sonra ikinci sırayı verdi. Mecliste çalışma imkanımız oldu. Milletvekilliğinden sonra ara verdim. İşte o arada kendimizi ihmal ettiğimizi fark ettim. O zaman siyasete dair hayallerim bitmeye başladı. Bana bakan, başkan yardımcısı olacaksın deseler hiç beni heyecanlandırmıyor. Yeniden sorgulamaya, okumaya başladım. Ben Aydın Şengül olarak hiçbir beklentim yok, hiçbir makam mevki umurumda değil. Şerefle, onurla görevimi devrediyorum. Bu vatan, bu parti bize çok şey verdi. Tecrübelerimizi nasıl aktarırız, onun derdindeyiz” diye konuştu. 

BIRAKIN KAZANDIKLARINI ZANNETSİNLER
Üstü kapalı parti içinde yaşanan çatışmalara değinen Şengül, “14 aylık süreçte hiç beklenti içinde olmadan, eğilmeden, bükülmeden görev yaptım. Bu sürede birilerine dokunmuş olabiliriz. Allah bize öyle bir yapı verdi ki makam mevki için kimsenin karşısında eğilmedim, eğilmeyeceğim. Birileri kazandığını zannetsinler, varsın öyle olsun. Teşkilat mensuplarında bildiklerimi paylaşmaya çalıştım. Buralar okuldur. Hiç üzüntülü değilim son derece mutluyum. Beraber yola çıktığım arkadaşlarımın bize bakışları bizi duygusallaştırır” dedi.

ADAMCILIK YAPANLARA YER VERMEYİN
Yeni İl Başkanı Sürekli’ye uyarılarda bulanan Şengül, “Kerem Ali Başkanımız, bu partide hafızası olan 3- 4 kişiden biridir. Kendisine herkesin huzuruna kendini kimliğine korumazsınız, onun, bunun yönetimi adamlarını alırsanız siz ve partiniz kaybedersin. Bu makamda insanlar belli gücünü kullanarak adamcılık yapanlara yer vermeyin. Herkes ekip oluşturmaya çalışan nemalanlara prim vermeyin, ben vermedim. Onlarla kavga ettim. Gariban masun insanların bize bakışlarını gördüm. Son mitinde onların bakışlarını gördüm. Büyük hakları var üzerimizde. Öz eleştirimizi yapacağız. Uzun yıllar ülkeye hizmet yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Arka planda yer almaya hazır, kaybolmaya hazırız. Kerem Ali Sürekli’nin başkan olmasından çok mutluyum. Kendi iradesiyle güçlü bir yönetim kuracak. Beklentisiz bir şekilde her türlü katkıyı vermeye hazırız. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

KURUCU BAŞKAN’DAN UYARILAR
Eski İl Başkanı İsmail Katmerci ise, “AK Partili olmak bir ayrıcalıktır. Neden, şuanda hepimizin başı dik, göğsümüz, gönlümüz açık. 2002 Türkiye’sini bir bakalım şimdiki Türkiye’ye bir bakalım. Bu yüzden herkesin emek verdi. Herkes, işini çocuğunu bıraktı AK Parti davasını çalıştı. Bu insanlara minnet duyulmaz mı, bu insanların telefonuna çıkılmaz mı? Bu seçimlerde neleri eksik yaptık bunların üzerinde yoğunlaşıp çalışmamız gerekiyor. Burada herkese teşekkür edip, helalleşmemiş gerekiyor. Arkadan dedikodu yapmamalıyız. 3 tane belediye kapattık ama 4 belediyelerimizi çok çalışıp keşke AK Parti belediye olsaydı dememiz gerekiyor. Kerem Ali Sürekli partinin hafızası. Kerem Ali Bey’in İl Başkanı olmasından dolayı memnunum ve başarılalar diliyorum” diye konuştu.