AK Parti İzmir teşkilatlarında başlayan kongre mesaisi, tamamlandı. Parti, 15 ilçede başkanlık koltuklarını yeni yüzlere teslim etti. Sandık mesaisinin ardından Bornova’da Arslan Keskin’in yerine Cevdet Çayır, Çiğli’de Sedat Karatekin’in yerine Mesut Demirkaya, Dikili’de Engin Karadağ’ın yerine Zeynep Güreler, Foça’da Kadir Özgirgin’in yerine İrfan Çalışkan, Gaziemir’de Hüseyin Uzun’un yerine Nazmi Yılmaz, Güzelbahçe’de hayatını kaybeden Vasfi Çakıroğlu’nun yerine Burcu Dereci, Karaburun’da Ahmet Değirmenci’nin yerine Adem Avcı, Karşıyaka’da Abdullah Mertoğlu’nun yerine İsmail Çiftçioğlu, Konak’ta Temel Yıldırım’ın yerine Mehmet Sait Başdaş, Menemen’de Mithat Çetin’in yerine Pelin Yayalar, Ödemiş’te Halil Demir’in yerine Ramazan Şerif Delibalta, Tire’de Mehmet Çeltikcoğlu’nun yerine Mustafa Selman İçelli getirildi.

SELÇUK’TA DURUM BELİRSİZ
AK Parti Selçuk’ta mevcut Başkan Sema Yeşilçimen ile seçime gitmek istedi. Ancak Çimen’in karşısına Osman Başterzi aday olarak çıktı. Kongrede delegelerin büyük çoğunluğunun oyunu alarak seçilen Başterzi, seçimden bir gün sonra AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na giderek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte görevden istifa ettiklerini bildirdi. İl Başkanı Aydın Şengül, sürece müdahil olarak ilerleyen dönemde konuyu yeniden değerlendireceklerini açıklamıştı. Ancak Selçuk’ta belirsizlik giderilmedi. Selçuk'ta ilçe başkanlığı görevini hala Osman Başterzi yürütüyor.

3 İLÇEDE KONGRE YAPILMADI
Aliağa’da Yaşar Akbulut’un yerine Kazım Sayın getirildi. İlçede Başkan Yardımcısı İsa Önal’ın adaylığını açıklaması üzerine kongre iptal edildi. Benzer bir durum da Çeşme’de yaşandı. İlçede Alparslan Ertürk’ün yerine İlter Etike atandı. Yapılan görevlendirmenin ardından kongreye gitmeyi planlayan parti, Çeşme Kadın Kolları eski Başkanı Fulya Barbaros’un Etike’ye karşı rakip olarak seçime gireceğini açıklamasının ardından seçimi iptal etti. Dikili için ise bugün yapılacağı duyurulan 6’ncı olağan ilçe kongresi de son anda iptal edildi. Kongrenin, seçim kuruluna bildirilmediği için iptal edildiği öğrenildi. İlçeye, Zeynep Güreler atandı.

KADIN BAŞKANLAR ARTTI
AK Parti ilçe kongrelerinin ardından, kadın ilçe başkanları sayısı da arttı. Daha önce Balçova’da Evrim Özen ve Selçuk’ta Sema Yeşilçimen görev yaparken, yapılan değişikliklerin ardından Dikili, Güzelbahçe ve Menemen’de de koltuklara kadın başkanlar oturdu. İlçe kongrelerini tamamlayan AK Parti, 28 Nisan Cumartesi günü ise il kongresini yapacak. İl kongresinde oy kullanma hakkı olan 610 delege bulunuyor.