Halil İbrahim Güler / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir teşkilatı ‘Vefa İftarı’ programıyla bir araya geldi. Programda geçmişti bu yana teşkilatta görev almış partililer bir araya geldi. Yaklaşık bin kişi il binası bahçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın duasının yayınladığı video ile iftarlarını açtı.

“MEVKİ İÇİN DEĞİL DAVA İÇİN MÜCADELE VERİN”
Mevki makam için değil, dava için mücadele verilmesi gerektiğini kaydeden AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Kurucu il Başkanı İsmail Katmerci, 2. kurucu başkanımız Ali Aşlık büyük mücadeleler verdiler. Ali Aşlık... Beni siyasete kazandıran kendisidir. Şimdi baktığımda ben de eskiymişim. Ben de 3. il başkanı oldum. Bir dönem milletvekilliği yaptım daha sonra tekrar il başkanlığı yaptık. 16 yıllık döneme baktığımızda beraber zorluk çektiğimiz arkadaşlarımız var. Birileri küstü diye kızdı diye davayı bırakılmaz. Herkes canla başla davamız için koşturuyoruz. Çocuklarımız daha iyi bir dünyada yaşasınlar diye mücadele ediyoruz. Davamız da bu şekilde bizden sonra yaşasın. Davamızın yaşaması için ehli insanlara bırakmamız gerekiyor. Davamız için çok mücadele ettiniz. Süreç içerisinde öyle bir yer geldi ki unutuldunuz. Bu arkadaşlarımız bizden sadece unutulmamayı hal hatır sormayı istiyor. Ben liderimi, ülkemi, davamı seviyorum. Ben ona inanıyorum. Önemli olan benim inandığım. Başkasının nasıl baktığı benim için hiçbir anlamı ifade etmiyor. Eminim siz de böyle düşünüyorsunuz” dedi

YÜZDE 40’I GEÇERİZ
Partiye küstün insanlara dokunulabilinirse AK Parti’nin yüzde 40’ı geçeceğini dile getiren Şengül, “Biz kendimiz için çocuklarımız için değil dünyadaki tüm ezilmişler için mücadele ediyoruz. Yükümüz ağır yapmamız gereken çok iş var. Kendi aramızdaki kısır çekişmelerle kendi egomuzla nefsimizi ortaya çıkarırsak davamıza ihanet etmiş oluruz. Pazartesi 28 milletvekili arkadaşlarımız açıklanacak. Bu davaya gönül vermiş bütün arkadaşlarımız bu dava için mücadele edecektir. Kırgınlıklarınız olabilir sitem etmekte haklısın ama ne olursa olsun ‘bana ne’ deme hakkınız yoktur. Bütün bu olumsuzluklara rağmen yine partimiz için bir şey olsa ilk onlar koşar. En kötü dönemlerimizde yol arkadaşlarımız bize sahip çıktı. Beraber yürüdüğümüz bu arkadaşlarımızla bilgi birikimle yine beraber yürüyeceğiz. Bazen bize ulaşamadığınız olabilir. Bize ulaşamadığınız da kendinize görev edinin. Koşturun, bizden beklemeyin. Bazıları gelip gözümün içine bakarak, ‘ben de görev istiyorum başkanım’ diyebiliyor. O an uygun bir görev aklımıza gelmeyebilir fakat siz yine de koşturun dava için mücadele verin. Biz eğer küskün insanlara dışarıda kalmış insanları dokunabilirsek, sadece onlara dokunsak yüzde 40'ı geçeriz. Biz samimi alçak gönüllü olalım her şeyi hallederiz. Ben bu motivasyonu teşkilatımızda görüyorum. Birliğimizi beraberliğinizi bozmasın. Bir ay evinimizden helallik isteyelim. 4-5 saat uyuyalım bir şey olmaz. Ben iftarlardan sonra ilçeleri geziyorum. İnanılmaz keyif alıyorum. Bulunduğum görevi hakkıyla yerine getirmek için elimden geleni yapıyorum. İnşallah Allah bizi bu çıktığımız yolda mahcup etmesin, birlik beraberliğimiz bozmasın” dedi.

KATMERCİ: HAYAL BİLE EDEMİYORDUM
AK Parti İl Kurucusu ve AK Parti İzmir eski milletvekili İsmail Katmerci, “17 yıllık süreçte zor bir dönem yaşadık. Onur bir dönem oldu. Bu benim için ulaşılmaz bir hedefti. Partimizin buraya kadar geleceğini hayal bile edemiyordum ama sizlerle bugünlere geldik Rabbime çok şükür. Biz buraya kadar hep birlikte geldi. Hepimizin emeklerini helal olsun diyorum. AK Parti’ye gönül vermiş insanlarız. Biz büyük bir aileyiz, AK Parti hepimiz birimiz farklı değiliz, biz kardeşiz” diye konuştu.

AŞLIK: ARTIK ERDOĞAN’I BİZ TAŞIYALIM
AK Parti eski İl Başkanı Ali Aşlık, “Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Temsil edecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Değerli arkadaşlar nerede bulunduğumuzun çok önemi yok nasıl durduğunuz önemli. Oradan nasıl duruyoruz, nasıl bir duruş gösteriyoruz. Parti olarak çok bedeller ödemişiz. Bize hala birileri bedeller ödetmenin peşinde.Hep bizi Recep Tayip Erdoğan taşıdı. Artik biz onu taşıyalım. İnşallah onu Reis-i Cumhur, başkan yapacağız. Başkanlık sisteminin farkını bilelim. Bu yönde hareket edelim. Dünya bunun daha önce farkına vardı” dedi.