GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün istifasının ardından  AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in İzmir’e gelerek temayül yoklaması yaptı. İl yönetimi, ilçe başkanları, il gençlik ve kadın kolları başkan ve yönetimleri ile Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin katıldığı temayül yoklamasında partililer il başkanı olarak görmek istedikleri isimleri belirtti.

ŞENGÜL ÇIKTI!
Gündeme Bakış’ın parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre temayülden Aydın Şengül birinci olarak çıktı. Şengül’ü Teşkilat Başkanı Tanfer Kemerli, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Kerem Ali Sürekli ve Kemalpaşa eski Belediye Başkanı Arif Uğurlu takip etti.

TEŞKİLATTAN MESAJ
Şengül’ün temayülden birinci çıkması “teşkilatın genel merkeze mesajı” olarak değerlendirdi. Partililer, “Ortada bir başarısızlık yok. Başarısızlık olsa Aydın Şengül birinci çıkmazdı” değerlendirmesinde bulundu.

DAĞ ETKİLİ OLACAK
Öte yandan parti kulislerinde yeni il başkanının belirlenmesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın etkili olacağı belirtiliyor. Dağ’ın şuana kadar bir isimi işaret etmediği belirtiliyor.

3 İSİM ANKARA’YA DAVET EDİLECEK
Genel merkezde yapılacak değerlendirmelerin ardından belirlenecek üç ismin Ankara’ya davet edilecek. Bu üç isim de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşecek. Ardından birine görev tebliğ edilecek.