Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir Milletvekilleri 18 Temmuz – 1 Ekim tarihleri arasını kapsayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kapalı olduğu dönemi nasıl geçirdiklerini GÜNDEME BAKIŞ’a anlattı. Dönem boyunca saha çalışmalarına ağırlık verdiklerini ve vatandaşla temas ettiklerini aktaran milletvekilleri, 1 Ekim itibariyle yoğun bir meclis süreci başlayacağını belirtti.  

NASIR, “SORUNLARI MECLİSE TAŞIYACAĞIZ” 

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, mobil ofis uygulamasıyla İzmirli vatandaşlarla bir araya geldiğini belirterek, “yaz tatilimiz çalışarak geçti. Bütün ilçelerde vatandaşlarımızla, STK’larla, iş dünyasıyla, esnafla, çiftçiyle bir araya gelerek geçti. Şu anda da Foça’da program yapacağım, öğleden sonra Kınık’ta programın var. Yaz tatili boyunca sahadaydım, mobil ofis yöntemiyle çalıştım. 1 Ekim itibariyle mecliste çalışmalarımız olacak. Sahada topladığımız, tespit ettiğimiz sorunları meclise aktararak, komisyonlarda görüşüp yasallaşması için çaba göstereceğiz” dedi.  

KIRKPINAR, “YOĞUN BİR YAZ GEÇİRDİK” 

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise, “Meclis kapalıyken bizler daha çok kilometre yapıyoruz. Daha çok hareket ediyoruz, Çünkü İzmir’in Kiraz’ından Kınık’ına kadar, her 2 ucuna kadar en az 3 defa ziyaret edildi. Bazı ilçelere 5’er defa gidildi. Ben tüm ilçelere 2-3 kez gittim, bu ziyaretlere düğünler ya da Bakanlarımızın programlarına gitmelerimiz hariç, esnaf ziyaretleri, vatandaş buluşmaları, sektör buluşmaları, üye çalışmaları, ilçe danışmalar yaptık. Pandemi kurallarını gözeterek saha çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürdük. Ağırlıklı olarak esnaf ziyaretlerimiz oldu. Açık alan toplantıları yaptık. Hastaneleri, sağlık ocaklarını, acil servisleri ziyaret ettim, hasta ziyaretleri yaptım. Köyleri dolaşmaya özen gösterdim çünkü pandemi sürecinde köylere pek fazla gidememiştim. Muhtarlarla buluştuk. Haftada 2 defa ofisimizde vatandaşlarımızla bir araya geldik, bu bazen talebe göre 3 güne çıktı. Orman yangınları, sel felaketleri oldu. Muğla’da 8 gün kaldım, insanlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Yoğun bir yaz süreci geçirdik” açıklamasında bulundu.  

“YEREL YÖNETİMLERDEN ŞİKAYET VAR” 

Saha çalışmalarında yapılan şikayetlerin yerel yönetim hizmetleri doğrultusunda olduğunu söyleyen Kırkpınar, “Bunu gerçekten siyaset yapmış olmak için söylemiyorum, parti ayrımı yapmadan konuşuyorum, gittiğimiz yerde bizim belediyemiz dahi olsa, yaptığımız ziyaretlerde vatandaşın şikayeti, talepleri hep yerel yönetimlerle ilgili. ‘Bizim sularımız akmadı, bayramda suyumuz kesikti, Kurbanda sularımızı kesildi, yolumuz yok, arazimize gidemiyoruz, yollarımız asfaltlanmadı, meyve bahçelerimiz sıkıntı içinde. Altyapı sıkıntımız var, çocuklarımız fosseptik çukurlarının etrafında oynuyor’ diyorlar. Yani yoğun şikayet hep altyapı ve yollarla ilgili. Şikayetlerin ve taleplerin yüzde 80’i yerel yönetimlerle ilgili” ifadelerini kullandı.  

“RAPOR HAZIRLADIM” 

Sahadan aldığı verileri raporlar haline getirdiğini aktaran Kırkpınar, “Ben bir dosya hazırladım. Her ilçeye yönelik rapor hazırladım. Bu raporları belediyelere göndereceğim. Çok acil çözülmesi gereken sorunları için birebir aradığımız belediyeler de oldu. Bazılarını çözmeye çalıştık. Vatandaş su istiyor, şebeke suyu istiyor. Bu talebini İzmir Büyükşehir Belediyesine iletiyor, Büyükşehir, ‘Karayolları müsaade etmiyor’ demiş vatandaşa. Aynı durum doğal gaz için de geçerli. Biz de karayolları ile görüştük, izin alma bedelleri ve süreçleri olduğunu, Büyükşehir’in de bu bedelleri yatırmadığını söyledi. Yani kendi ödevlerini yapmayan Büyükşehir, suçu başka kurumların üzerine atmaya çalışıyor. Bunları çözmeye çalıştık. Hastanelerle ilgili talepleri olan vatandaşlarımıza yol gösterdik. Biliyorsunuz pandemi sürecinden dolayı randevu sistemi vardı, artık bu sistem kalktı, vatandaşımız istediği hastaneye istediği zaman gidip muayenesini olabiliyor, randevu sistemi yoğun pandemi günlerine has bir şeydi. Bunlar anında çözülenler. Tabi yol, altyapı gibi yerelde ve orta vadede çözülebilecek konuları da dosya haline getirdik, hem kendimiz bu alanlarda çalışma yapacağız hem de yerel yönetimler başkanımıza bu dosyaları ileteceğiz.  

1 Ekim’de Plan Bütçe çalışmalarımız olacak. Yeni ekonomi paketini komisyonlarda görüşeceğiz, genel kurula gelecek. Büyük oranda komisyon çalışmalarıyla geçecek meclis” diye konuştu.  

KAYA: “SAHADAN ALDIĞIMIZ VERİLERLE ANKARA’DA ÇALIŞACAĞIZ” 

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “CHP Milletvekilleri yaz sürecinde denize girememiş ama zaten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanları onların yerine bol bol denize girdi. Denizden çıkmadı, İzmir dışlarında gezip durdu. Biz meclisin kapandığı andan itibaren Muğla yangın bölgesinde bulundum. İzmir’de hemşerilerimizle, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, meslek odalarımızla sürekli birlikte olduk. İzmir için önemli iş ve projeleri odalarımızla birlikte takip ettik. Ekonomi Bakanımız Mehmet Muş’un büyük gayretiyle İzmir’deki lojistik köy gibi projelerimiz çalışmalarında yer aldık. Muhtarlarımızla bir araya geldik. İzmir’imizin kronik problemlerinin çözümü için çalıştık. Torbalı Mobilya OSB’de sona geldik. Yeni okulların yapılması konusunda çalışmalar sürdürdük. Kısa vade içinde Karabağlar’a 30, Buca’ya 15 okul planlıyoruz. 2022 yılı içinde yapımları başlayacak. Sahadan birçok veri topladık, bu verilerle Ankara’da da çalışacağız ve İzmir’imize yeni yatırımlar, hizmetler getireceğiz. Hemşerilerimizin eksik gördüklerini de ki bunlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görevleri arasında bulunan eksiklikler ama bunları da biz tamamlayacağız” dedi.  

“CHP’Lİ VEKİLLER SOKAĞA ÇIKMAZ HALE GELDİ” 

Süreç boyunca sahadan ayrılmadığını ifade eden AK Partili Kaya, “Ben ilçelerimizi, köylerimizi dolaştım. Hatta bazen CHP’li vekillerle bu dolaşmalarda denk geldik ancak onlara olan talepler noktasında da seçime yönelik bir talep görmedim. Seçimler 2023 Haziran’da yapılacak, vatandaşın gündeminde de bir seçim beklentisi yok. Bu açıklamalar, arkadaşlarımızın doğru yerlerde ve doğru noktalarda gezmediklerini gösteriyor. CHP’li Tunç Soyer, CHP vekillerini sokağa çıkamaz hale getirdi. Bu arkadaşları da anlayışla karşılıyorum. Çünkü İzmir’deki birinci gündem, yerel yönetimlerin beceriksizliği, altyapı eksikliği, trafik, koku… CHP’ye oy veren vatandaşlarımız bile artık bundan yaka silkiyorlar” açıklamasında bulundu.