Önce partilileri, sonra da Konak halkını dinleyen Başkan Sürekli; “Önce vefa buluşmamızda partililerimizle, ardından Konak’ta hemşerilerimizle bir araya geldik. İzmir’in her köşesinde olduğu gibi, Konak’ta da halka bir dokunup bin ah işittik. Sorunlar boyu çoktan aşmış durumda. Seçim dönemlerinde sözler havada uçuşuyor ama sonra yerinde yeller esiyor. Konak ve Büyükşehir Belediyeleri’nin uhdesindeki Gültepe imar planları meselesi tüm iyi niyetimiz ve desteğimize rağmen bir muammaya dönüştürüldü. Yine, başlanamayan; bir arpa boyu yol alınamayan bir iş, yine bir CHP klasiği!” diye konuştu. 

YEŞİLDERE DÖNÜŞÜME HAZIRLANIYOR, GÜLTEPE’NİN KADERİ CHP’NİN ELİNDE…
İl ve ilçe ana kademe, kadın ve gençlik kolları ile birlikte 300 kişilik kadroyla Konak ilçesinde pek çok temasta bulunan Başkan Sürekli, vatandaş ve esnaflarla da uzun uzun sohbet etti. Kadifekale Şehitliği’ni ve Polis Merkezi’ni ziyaret eden Sürekli; Azizye, Ali Reis, Selçuk, Ballıkuyu, Kocakapı, Ülkü, Yeşildere, Kosova, Dolaplıkuyu ve Akarcalı Mahalle Muhtarları ile buluşarak sorunları dinledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un son İzmir ziyaretinde Yeşildere’de Atatürk maskının bulunduğu bölge için kentsel dönüşüm startı verdiğini belirten Sürekli; Gültepe’deki dönüşüm bilmecesine ilişkin şunları söyledi, “Gültepe’deki dönüşüm için işleyen süreç, CHP’li belediyelerin elinde yine kısır bir döngüde kaldı. Önce uygulama ve teknik eksikler nedeniyle çekimser kaldık ama 6500 vatandaşımızın itirazının dikkate alınması gerektiğini söyleyerek onay verdik. Konuyu siyasallaştırmadık, önlerini açtık. İhaleye çıkmaları 18 ay sürdü. 1 yıl süreli ihale süresi ve yaşananlar gösterdi ki, aslında niyetleri yok. Geçiştiriyor, oyalıyorlar. Belli ki, hesapları başka! Yapamayacaklarsa bakanlığa devretsinler, planlar 6 ayda teslim edilsin.”

İZMİR’İN CAN DAMARINA REVA GÖRÜLEN BUYSA…
Sürekli, açıklamasına şöyle devam etti; “İzmir’in merkezi, can damarı, en büyük ve kritik ilçesi can çekişiyor. Trafik tam burada düğümleniyor. Alt yapı sorunları başta Kemeraltı olmak üzere burada isyan ettiriyor. İmar plan değişikliklerini yapmadıkları için pek çok mahalleye doğalgaz verilemiyor. Körfez ve derelerden yayılan pis koku, önce Konak’ı esir alıyor. Dönüşüme en çok ihtiyaç duyan ilçe Konak’ta arka sıradakilerin sesini duyan yok. İzmir’in can damarına görülen reva buysa, dört köşesinden yükselen sesleri yadırgamamak gerekli.  Hangi yatırıma kalkışsak ‘istemeyiz’ diyen bu zihniyet, önlerini açtığımız, yol gösterdiğimiz her konuda aynı tutumu sergiliyor. Bu durumda ne İzmir ne de İzmir halkı refaha kavuşur.”

NİYET HALİSSE AKIBET HAYIRDIR…
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; güne başlarken Urla, Karaburun, Güzelbahçe, Seferihisar, Çeşme ilçelerinin geçmişte görev alan kurucu ilçe başkanları, meclis üyeleri ve teşkilat mensupları ile vefa buluşması gerçekleştirdi. Katılanların görüş ve önerilerini dinleyerek coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Sürekli, “AK Parti’nin başarısının sırrı burada. Dava şuurunda. Niyet halisse akıbet hayırdır. 19 yıldır hayırlara vesile olan millete hizmet sevdamızdan hiç taviz vermedik. Her zaman tek vücut olmayı bildik. 2053 ve 2071 hedeflerimize de aynı şuurla, emrolunduğu gibi dosdoğru yürüyoruz. Hiçbir zaman bu sorunu biz yaratmadık demedik; çözdük. Ne söylediysek yaptık. Dev projeler hayata geçirdik. Çok badire atlattık, yıkılmadık. Kendimize de tüm mazlumlara da yettik, yetiştik. Bu dönem; yeni bütçe planlamasıyla asgari ücretlimize, işçimize, memurumuza, emeklimize desteklerimiz artacak. Onları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Yüzbinlerce kamu çalışanını ilgilendiren 3600 ek göstergeyi çıkaracağız. Milletimizin beklentilerine bir an dahi sırt dönmedik. Sayın Cumhurbaşkanımızın 26 Kasım’daki İzmir programı bunun örnekleriyle dolu olacak. Yaralarımızı hep birlikte saracağız. Deprem konutlarımızın ilk teslimatlarını gerçekleştirecek; Menemen’de toplu açılışlar yapacağız.”