Halil İbrahim GÜLER/GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Kongresi Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda yapıldı. Salon Türk ve AK Parti bayrakları donatıldı. Mevcut Başkan Dilek Yıldız Büyükdağ’ın tek aday olduğu kongrenin divan başkanı AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu oldu.  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CANLI BAĞLANTIYLA KATILDI
Toplantıya Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yöntemiyle katıldı.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekilleri ve delegeler kongrede yer aldı.  

CHP’NİN ANA KADEME KONGRELERİNİ YAPTIĞI SALONDA…
Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Gerçekten İzmir AK kadınlar adına gurur verici, tarihe geçecek ve yıllarca konuşulacak bir kongre yapıyoruz. Bu salonda çok iyi biliyoruz ki İzmir’de iktidar olan CHP ana kademe kongrelerini gerçekleştiriyoruz. Biz kadın kollarımızla hem heyecanımızla hem kalabalığımızla İzmir’de bir şeylerin değişmeye başlayacağını bugün göstermiş oluyoruz. Değerli kadın kardeşlerim… Aramızda 18 yılın helalleşmesini yapalım. 20 yıl boyunca 2001’de parti kurulduğundan bugüne kadar 2021 yılına kadar yaşanılan her badirede2008 parti kapatma süreçleri, 2012 gezi olayları, en son 15 Temmuz günü yaşanan hadiselerde bir kere olsun Acaba demeyen sokaklara çıkan AK kadınlar, Allah hepinizden azı olsun. Hakkınızı helal edin. Bu 20 yılda, 15 tane seçim geçirdik. Bu seçimlerde AK Partiyi 1 parti yapan Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçtiren ve başını uluslararası alanda dik tutturan İzmir’in her yerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’yi anlatan, ‘Çocuğum evde aç kaldı’ demeyip hane hane gezen AK Kadınlar Allah sizden razı olsun. Ben sizin evladınızım. Eğer siz hakkınızı bize helal etmezseniz ahirette bizim işimiz zor. O yüzden bu kongre bir helalleşmedir. Lütfen hakkınızı helal edin. İnandığımız yolda yürümek o kadar kolay değil. Çınardan yapraklar dökülse de çınara hiçbir tesiri olmaz. 18 yıl sonra önümüze bakıyoruz İzmir’de daha coşkuluyuz. Hemen şuracıkta belediye binası var. İnşallah seslerimiz onlara duyulmuştur” dedi.  

İZMİR AK PARTİ BELEDİYECİLİKLE TANIŞACAK
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam İzmir’in AK Parti belediyeciliğiyle tanışacağını kaydederek, şunları söyledi:
“Emekleriniz çok büyük. Allah hepinizden razı olsun. Değerli kardeşlerim bu salonda ana muhalefet partisi kongrelerini burada yapıyormuş. Kadın kollarımızla il başkanlarımızla milletvekillerimizle kongreye gidiyoruz. Sizlerin gayretiyle İzmir AK belediyecilik ile inşallah tanışacak. Onlar konuşur biz yaparız. AK kadınlar kapı kapı dolaşır, AK kadınlar gönüllere girer, elleri sıkar ve her daim inandığı yolda davası için yürür. Siz bu coşku ile bu inanç ile çalışırsanız inşallah bundan sonrada çalışmalarımıza devam edeceğiz. Meclisimizde 104 milletvekilimiz var bundan 24’ü AK Partili kadın vekiller. Bizim için onur kaynağı olan sizler gibi teşkilattan gelen arkadaşlarımızın olması.” 

İZMİR’DE REKOR KIRDIK
Kongrede konuşan 2023 ve 2024 seçimlerine dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Sizlerle çok güzel işler başardık. Biz İzmir’de ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları hakikaten çok uyumlu bir çalışma sergiledik. Kadın kolları teşkilatımız, üye ziyaretlerinde hiç yanımızda ayrılmadılar. Ramazanda, pandemide, depremde, selde her yerde ak kadınlar vardı. Gönül seferberliğiyle 5 ayda 76 bin üye kaydı yaptık. Bu bir rekor. Bunun başka kim yapabilir.  Biz başardık. Hep beraber yaptık, yapacağız, çalışacağız. Çünkü bizim hedefimiz büyük… Daha 2023 ve 2024 seçimleri var. 2023 Cumhurbaşkanı seçimlerinden AK Parti, Cumhur ittifakı İzmir’de birinci olacak. 2024’te Büyükşehiri Cumhur ittifakı ve AK Parti kazanacak. Birçok ilçeyi kazanacağız. Bir olacağız, diri olacağız. Hep birlikte İzmir olacağız” diye konuştu.  

19 YILLIK BAŞARININ GERÇEK KAHRAMANI KADINLARDIR 
Adaylık konuşması yapan Büyükdağ, “Artık durulamaz yürüyüşümüz başladı. Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kadınların temsili ve siyasete hazırlığa öncü misyonumuzu ilk günkü heyecanımızla sürdürüyoruz. Evlatlar koruyan yeri gerildiğinde şehrini koruyan kadınlara İzmir’den selam olsun. Girişimleriyle ekonomiye destek olan üretici kadınlarına selam olsun. Elleri nasırlı Anadolu kadınlarına selam olsun. Terör örgütünden evlatlarını kurtarmaya çalışan Diyarbakırlı ve Şırnaklı annelerimize selam olsun. Her sabah çocuğunun geleceği için yola düşen, yeri geldiğinde ailesine sofrasını dahi kurmayana, ama ülkesi ve milleti için en önde koşan AK kadınlara selam olsun. Kadınlar iyilik, başarı fikrini hep diri duru tutuklar. Samimiyeti fedakarlığı hep diri tuttular. İşte bu yüzden 19 yıllık başarının gerçek kahramanı AK kadınlardır. AK Parti iktidarı döneminde kadınlara öncülük tanıyan rekorlara imza atıldı. Okuma yazma oranı yükseltildi, kadınlara ve çocuklara yönelik her türlü şiddete karşı yasal korumalar sonlandırıldı, kılık kıyafeti yüzünden çalışma hayatından mahrum bırakılan kadınlar özgürlüğüne kavuştu. Bunları hep birlikte başardık. Kadın girişimcilere yönelik sonuç verici girişimler verildi. Tüm bunları hep birlikte sizlerle başardık. Bunları artık, kapı kapı dolaşıp anlatma zamanı” diye konuştu.

220 BİN ÜYEYE ÇIKARDIK
Büyükdağ, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Bundan tam 3 yıl önce bu kutlu davaya göreve atandığımızda hep şunun altını çizdik. İzmir’de hiçbir ayrım yapmadan bütün kadınların haklarını savunacağız. Kadınların çalışıp üretmesi, saygınlık kazanması için mücadele edeceğiz dedik. Derdine dert olacağız dedik ve elhamdülillah bunları hayata geçirdik.  Üye sayımızı, artırmak, siyasete kadın yetiştirmek, kadınların hayatlarına yön verecek politikalar üretmektir. Gönül seferberliğiyle birlikte İzmir’de 220 bine üye çıkardık Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kadınların siyasette varlığı attıkça, kadınların merhametiyle siyasete oldukça, birçok sorunun ortadan kalkacağına inanıyorum. Yönetim kadrolarda yüzde 53’ten fazla kadınlardan oluşmasından gurur duyuyoruz. Kooperatif çalışmalarına hız vererek, kadınlarımıza üretime destek ve ekonomik kazanç sağlanması için çalışmalarımıza hız vereceğiz. Biz kadınlar hayatın yarısı değil, hayatın tamamıyız diyoruz. Bu kongreyle partimizi 2023 hedeflerine taşıyacak kadroları kuruyoruz. Şimdiye kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” 

O ZEYBEK MUTLAKA KONAK’TA OYNANACAK
Kongrede konuşan Ekonomi eski Başkanı ve 2019 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci ise, “Biz bugüne kadar hiçbir işi yarım bırakmadık. O zeybek Konak Meydanı’nda mutlaka oynanacak. Ama önce biz inanacağız. İnandığımızı gören İzmir AK hizmet belediyeciliği ile mutlaka tanışacak. Kaybettiklerimizi minnetle anıyoruz ama cenabı Allah akıl verdi. O akılla bilimle teknoloji ile İzmir’in çözülemeyeceği hiçbir problemi yoktur ve olmayacaktır. 2 yıl oldu İzmir’in bir tek problemi çözmediler, çözmüyorlar çözmeyecekler. Öyle bir dertleri yok, olmayacak” dedi.