Başkan Sürekli; yaşanan yangın felaketinin CHP'liler tarafından başından bu yana siyasi bir şova dönüştürüldüğünün en büyük kanıtının; herkesin yüreğini dağlayan bu faciayı üstlenen Bölücü Terör Örgütü PKK'yı kınamaktan kaçınmaları olduğunu belirtti. Sürekli; " Eğer bu sürece katkıları ve yönetimleri ile ilgili kendilerini, kendilerince başarılı buluyorlarsa, bir felaketi siyalasallaştırma ve bundan siyasi çıkar sağlama çabalarında başarılı olduklarını söyleyebiliriz." diye konuştu.

BİZ ONLARI KINIYORUZ

Yangın meselesinin CHP'li başkan ve vekiller tarafından asılsız bilgilerle siyasallaştarıldığının altını çizen Başkan Sürekli; ülkede çıkardığı yangınların listesini yayınlayan terör örgütü PKK'ya yönelik ortak kınama yayınlanması önergesini reddetmelerini sert bir dille eleştirdi. " Onlar bu faciayı üstlenen terör örgütünü kınayamadılar, biz onları kınıyoruz! " diye konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sözlerini şöyle sürdürdü; " CHP'nin süreci siyasallaştırdığı; algı oluşturduğu yangınla ilgili bölücü terör örgütü PKK bizzat suçu üstlendi ama bizim bu bölücüleri, sabotajcıları kınamak,lanetlemek için verdiğimiz önerge reddedildi. MHP ve altını çizerek söylüyorum ki İyi Parti destek verirken; CHP kabul etmedi. CHP hepimizin canını ciğerini yakan bu yangını çıkaranları kınayamadı, biz onları kınıyoruz. Sonra çıkıp; 'İzmir'in huzurunu bozuyarlar.' diyorlar. İzmir'in huzurunu kim bozuyor acaba? Terör örgütünü kınamamakla onlar milletimizin huzuru bozulur. "

En çok, yanan alanı imara açtırmayacağız açıklamalarına anlam veremediklerini söyleyen Sürekli; " Bunu bir hukukçu olarak da yadırgadım. Enterans bir süreç işlettiler. Anayasamızın 169. maddesi zaten bu alanlar imara açılamaz. Anayasal güvencesi vardır ve bu güne kadar böyle bir kalkışma olmamıştır. Yıllardır, kanun gereği yanan alanları ağaçlandırıyoruz. Bu işin sahibi Orman Bakanlığıdır. İzni veren ağaçalandırmaya yetkili kurum bakanlıktır. Elbette, bağış yapmak isteyenler çeşitli etkinlikler yaparlar. Orman yangınından hemen sonra Sayın Bakanımız; bir kampanya başlattı 11 milyon fidan hedeflendi. Son Başbakanımız Binali Yıldırım 24 Kasım Öğretmenler Gününü işaret ederek, İzmir’deki 800 bin öğrenci adına 800 bin fidan dikilmesi kampanyasını duyurdu. Bu alan Orman Bakanlığı'nın tasarrufundadır, tüm çalışmalarda sona gelinmek üzeredir. Neden kasım dedik? Çünkü toprağın ıslahı çalışmaları var,dikime hazır hale gelmesi gerekiyor.Tabi ki her bağışçımıza ve katkı koyanlara teşekkür ediyoruz." dedi.

DANIŞMANI VE AĞABEYİ VAKIFTA YÖNETİCİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in meclise getirdiği İZVAK'a 9 milyonluk tanıtım kaynağı aktarılması talebine red oyu vermelerine ilişkin de açıklamalar yapan Başkan Sürekli; " Bunu reddetmemiz için pek çok gerekçemiz var. Başta Sayın Soyer'in danışmanı ve kardeşinin bu vakıfta üst düzey görevinin olması. Tanıtım çalışmasının sadece bu vakıf aracılığı ile yapılacak olması da cabası. Burada bir kontrol mekanizmasının kurulmadığını görüyoruz. Sayın Başkanın kardeşi oradan maaş almıyor olabilir. Ama vakıfta hükmettikleri para çok büyük. 2018 yılında İzmir'intanıtım bütçesi 3 milyon, burada 9 milyon. Sayın Başkan çok üzülmüş, bunu anlayamadık. Genel müdürü ve genel sekreteri değiştirin, denetim mekanizmasını oluşturun 9 değil 19 milyonu onaylayalım. Sayıştay denetimli bir mekanizma kurun onay verelim. Ayrıca, büyükşehir belediyesinin çalışan kapasitesi, İzmir'in tanıtımını yapabilecek güçte, bu yetkinliğe sahip. " diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZ ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 büyükşehir belediye başkanı ile gerçekleştirdiği toplantıyı da değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; konuyla ilgili açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: " Cumhurbaşkanının bu toplantıda ortaya koyduğu çözüm odaklı yaklaşımın öncü mesajlarını İzmir'de verdiklerini, fuarın açılışında birlik beraberlik tablosu çizdiklerini ve bu yaklaşımların Ankara ziyaretlerine de büyük katkı koyacağına inandığını dile getirdi. Sürekli; " Cumhurbaşkanımızın yerel yönetimlere desteği ve bu tabloya katkısı büyük. Kendisi, seçim gecesi, kazanan tüm belediye başkanlarını tebrik etti, seçimin geride kaldığını, sandıktan milletin iradesinin çıktığını, milli iradenin tecelli ettiğini ilk günlerden deklare etti. Bu normalleşme olgusunun yayılması ile birlikte, 4 yıl kesintisiz bir istikrar dönemi yaşayacağımızı düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın, yapıcı tutumunu İzmir'de çok önce paylaşmış, mecliste gündeme getirmiştik. İzmir'in sorunları için Ankara'da gerçekleştireceğimiz ziyaretlerde de bu yaklaşım hakim olacaktır. Biz seçimlerden yorulmamış olabiliriz, yorulmadık, yorulmayacağız bizim görevimiz bu, ama millet yoruldu. Millet gündemin siyaset olmasından yoruldu. Gündem ekonomi, sosyal, siyasal problemler olmalı, bunların çözümlerine odaklanmalıyız. Seçimsiz dönemler istikrar dönemleridir, bunun için gerginliklerin azalması, sıfırlanması gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımız sağ olsunlar baştan beri bu politikayı izliyorlar. Bu toplantıyla da doruğa çıkardılar. " diye konuştu.

YENİ PARTİ VE ALİAĞA DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti'den kopan Ekonomi Eski Bakanı Ali Babacan'ın yeni parti kurma girişimi ile ilgili görüşlerini açıklayan ve bugüne kadar pek çok siyasi partinin tabelasını asıp şansını denediğine dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sözlerine şöyle devam etti; " Biz, bunlarla ilgilenmiyoruz. Gece gündüz çalışarak işimize bakıyoruz. Siyasi parti kurmak demokratik bir haktır. Önemli olan milletin teveccühünü kazanmak. Bizi, milletimiz kurmuştur. Onların teveccühü ile de yolumuza devam ediyoruz. Kulvarımız belli ve bizim kulvarımızda yeni bir partiye ihtiyaç yok. Bizden oy alma ihtimalleri yok."

Aliağa İlçe başkan ve yönetim kurulunun toplu olarak istifa etmesini de değerlendiren Başkan Sürekli; " Seçim sonrası yoğunlaşan bir takım sıkıntılar yaşanıyordu. Biz bugüne kadar, teşkilat prensiplerimiz gereği uyum ve birlikteliğin devamı için çözüm yoluna gittik. Ancak olmadı. Taraflarla görüştük,ancak ilçe başkanı ve yönetim kurulunun birarada çalışma istek ve şartları oluşturalamadı. İlçede, yeni bir AK Parti yönetiminin önü açıldı. İlçe Başkanı Sayın Kazım Sayın ve yöneticilerimize emekleri ve çalışmaları için teşekkür ediyoruz." diye konuştu.