GÜNDEME BAKIŞ -  Seferihisar’da ev hanımı Fehime Bağış ile inşaatlarda çalışarak evinini geçimini sağlayan Mehmet Bağış çiftinin geçtiğimiz yıl dünyaya gelen Elif Su ismini verdikleri bebekleri, yüzde 98 engelli olarak doğdu. Baba Mehmet Bağış, doğum sırasında Urla Devlet Hastanesi’nde görevli doktorun ihmali olduğunu öne sürerek şikayetçi oldu.

KUCAKTA ÖLÜMÜ BEKLİYOR
Baba bağış, “Çocuğumun hakkı yerde kalmasın. Doktorun bu hale getirdiği çocuğumun kaymakamın soruşturmaya izin vermemesi bizi çok yaraladı. Biz burada kızımızın ölümünü bekliyoruz, doktor bizi eve gönderdi ve dedi ki ‘artık ölümünü bekleyeceksiniz’ Ben burada her gün ölürken o doktor orda görevinin başında. Bir can var burada. Biz bir hayvana bir şey olduğunda üzülüyoruz acısını çekiyoruz ama şimdi kızımız kollarımızda ölüme gidiyor” dedi.  Anne Fehime Bağış’ın “Ben herkesten bütün büyüklerimden kızımın hakkı yerde kalmasın istiyorum. Başka anneler benim gibi gözyaşı dökmesin istiyorum. Benim içim yanıyor başkasının içi yanmasın bir insan her gün gözü önünde evladının ölmesini bekler mi? Çok kötü bir şey, ben o duyguyu öyle bir yaşıyorum ki her gün ölüyorum. Bir defa ölseydim her şey daha iyi olurdu benim için” sözleri ise yürekleri dağladı.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ
Gündeme Bakış’ın haberinden sonra İzmir İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Müdürlük, Elif Su Bebek’in tedavisi için gerekli desteği aileye verileceğini açıkladı. İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Burak Öztop, “Ailenin doğum sırasında ihmal olduğuna dair iddialarıyla ilgili inceleme başlattık” dedi.

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANLIĞI ELİF SU BEBEK’E SAHİP ÇIKTI
Haberin ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, aileyle yakından ilgilendi. Sürekli’nin talimatıyla Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Semiha Paçacı aileyi ziyaret etti. Paçacı, “Ailemizi ziyaret ettik. Kaymakamımız ve Urla Devlet Hastanesi Başhekimi ile de görüştük. Elif Su bebeğimiz için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Seferihisar Kaymakamlığımız da ailenin yanında” dedi.