Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEMEBAKIŞ - AK Parti teşkilatını il kongresi heyecanı sardı. Geçtiğimiz ay başlayan ilçe kongreleri tamamlanırken, 15 ilçede ilçe başkanı ve yönetimi değişti. Diğer ilçelerin yönetimleri önemli ölçüde yenilendi. İlçe kongre sürecinin tamamlanmasıyla gözle 28 Nisan’da gerçekleştirilecek kongreye çevrildi. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün tek aday olarak girmesi beklenen kongre hazırlıklarına başlayan partide yoğun bir mesai harcanıyor.

İÇİ AYRI DIŞI AYRI SÜSLENECEK
10 bin kişilik Halkapınar Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek kongre için her ayrıntı düşünülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı kongre öncesi liderler ilk olarak spor salonun dışında vatandaşlara seslenecek. 60-70 bin kişinin katılması beklenen miting için ilçelerden araçlar kaldırılacak.

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLÜYOR
Kongre salonun farklı noktalarına dev ekranlar kurulacak. Yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleşecek buluşmada, vatandaşlara Türk ve AK Parti bayrakları dağıtılacak. Ayrıca kongreye gelenlere ücretsiz su verilecek. Salonun içerisinde Erdoğan’ın dev posterleri asılacak. Kongre salonun hemen ortasına ise dev Türk Bayrağı yerleştirilecek. Kongreyle ilgili birçok detay ise önümüzdeki günlerde netleşecek.