GÜNDEME BAKIŞ AK Parti Menderes ve Karabağlar'da ilçe başkanlığı seçimi sona erdi. Menderes'te Süleyman Artcı, Karabağlar'da İrfan Doğruca başkan seçildi. Kongrelere İzmir Milletvekilleri Mahmut Atila Kaya, Cemal Bekle, Ceyda Bölünmez Çankırı, Yaşar Kırkpınar, Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi katıldı.

SÜREKLİ: “HİKAYEMİZ 2024’TE DEVAM EDECEK”
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli mevcut ilçe başkanı Süleyman Artçı ve Menderes eski Belediye Başkanı Bülent Soylu’ya teşekkür ederek 2014’ten 2019’a Menderes’e önemli eserler kazandırıldığını ifade etti. Sürekli 2024’te yarım kalan hikayeye devam edileceğini söyledi ve Kovid testi pozitif çıkan son Başbakan Binali Yıldırım ve eşine geçmiş olsun dileklerini iletti. Sürekli, “Menderes’te 90 dakika sınırları dışına çıkıyoruz. Buradan gönderme yaptım. İzmir’de 12 yıldır uygulanan bir metot vardı, 90 dakika kuralıydı. Büyükşehir Belediyesinin 12 yıldır yapmış olduğu ender başarılı işlerden birisiydi. Yeni gelen başkan Sayın Soyer bunu 120 dakikaya çıkararak üzerine zam yaparak bu düzeni bozdu. Güya süreyi uzattılar ama çok büyük zam yaptılar. Biz aktarma istasyonlarında ‘Bu yanlıştan dönün’ çağrısı yaptık. Çağrılarımız yanıtsız kaldı. Geçenlerde Soyer ‘Maliyetlerdeki artışlardan dolayı bunu yapmak zorundaydık’ dedi. Siz geldiğinizden beri ulaşıma yüzde 45 zam yaptınız.  Bugüne kadar yaptığınız tek icraat ulaşıma yüzde 45 zam oldu. Buradan tekrar ediyorum; 90 dakika kuralına geri dönün. Toplumda bu konuda talep ve beklenti var. Genelde iktidar İzmir’de muhalefet olarak dile getiriyorum ‘Bu yanlıştan dönün’. Soyer’le ilgili söylenecek çok şey var. Süremiz sınırlı o yüzden değinmek istemiyorum. Teşkilata dönelim. Menderes ilçe teşkilatımız çok beğendiğimiz çok çalışkan teşkilatlardan birisi. Süleyman Artçı sizlerin teveccühüne mazhar olarak görevine devam edecek. Bugüne kadarki ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Hep birlikte gece gündüz çalışarak 2024 hedeflerine ilerleyeceğiz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan şahsıma görev verirken ‘Kerem Ali İzmir’e gideceksin, İzmir’i 2023 ve 2024’e hazırlayacaksın’ dedi. Biz de görevi aldıktan sonra sizlerle birlikte gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Biliyorsunuz geçen sene yerel seçimlerden sonra herkes durdu, AK Parti çalıştı, AK Parti İzmir çalıştı. Gönül seferberliğine başladık. Virüs seferberliğine başladık, sosyal mesafe, maske, temizliğe dikkat ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kurallara dikkat ederek çalışmalarımızı hiç durdurmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hedefimiz büyük. İzmir’de bugüne kadar aldığımız en yüksek oyu almayı hedefliyoruz. İkinci hedefimiz 2019’da yarım kalan hikayeyi tamamlamak, birçok ilçeyi kazanmak başta da Menderes’i tekrar kazanmayı hedefliyoruz. Ardından da Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak. İzmirlilerin gönüllerine gireceğiz. Ben teşkilatımıza güveniyorum. İzmir’de büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu. 

ÇANKIRI: “PARTİYE KIRGIN TEK BİR VATANDAŞ BIRAKMAYACAĞIZ”
İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, “AK Parti’de kongreler bayram gibi olur. Bugün pandemi sebebiyle bu kadar az insanla bu coşkuyu verdiği için başkanımıza teşekkür ediyorum. Salgın hızlı ilerliyor, maske, mesafe ve temizlik kurallarını koruyarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün 12 Eylül Türkiye tarihinin karanlık sayfalarından biri. Yüzlerce belki binlerce gencimizin hayatını soldurdular. Milletimiz bu kara talihi 15 Temmuz’da bir daha yaşanamamak üzere durdurdu. Ben buradan tüm demokrasi kahramanlarını, 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu zafer milletin zaferiydi Bizler milletimizin hayır dualarıyla 18 yıldır büyümeyi sürdürüyoruz. Sağlık hizmetlerinin geri dönüşümünü net bir şekilde yaşadık. Şehir Hastaneleri ne işe yarayacak diyenlere Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon en güzel cevap oldu. Bizler kalbi kırık partimize dargın tek vatandaşımızı bırakmayacağız. Başkanımıza büyük sorumluluk düşüyor. Bu hepimiz için geçerli, bunları yerine getireceğiz. Yapmış olduklarımızı en iyi, şekilde temsil etmemizi rica ediyorum. Menderes’te 31 Mart seçiminde hazin sonuç yaşadık. İnşallah önümüzdeki seçimde yeniden Bülent Başkanımızın burada yapmış olduğu hizmetleri yenileyerek, burada yapılan enkazları toplayarak sürdüreceğini temenni ediyorum. Menderes’te onlar devraldığından beri belediyecilikte faaliyet yok, üstüne borç var. Bir tane dikili taşları yok. En azından AK Parti Belediyesinin yaptığı eserlere sahip çıksınlar ki, bizde tekrar aldığımızda kaldığımız yerden davam edelim” diye konuştu.  

“ERDOĞAN’I REKOR OYLA REİSİ CUMHUR YAPACAĞIZ”
 Kongrenin açılış konuşmasını Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı yaptı. Artcı, şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 yıl önce ‘Karanlığa kapalı aydınlığa açık’ diyerek, Türkiye sevdasıyla yola çıktığı millete hizmet davasının bir neferi olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğum AK Partimizin 7’nci olağan ilçe kongresine hoş geldiniz, şeref verdiniz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hesabımız yok, hedefimiz var şuuruyla hareket etmeye gayret ettik. Menderesli hemşerilerimizin yanında olmaya, onların sevinçlerine, hüzünlerine ortak olmaya acılarını sevinçlerini paylaşmaya çalıştık. Partimizin kapılarını sonuna kadar açarak vatandaşlarımızla aramızdaki duvarları ortadan kaldırdık. Makamı sokağa taşıyarak AK nokta çadırlarımızda onlarla birlikte olduk. Sohbetimizin ahengini çayımıza şeker yaptık. Onlarla bir olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, onun izinde millete hizmet parolasıyla inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik bilinciyle Menderesimizi yeniden AK Parti Belediyeciliğiyle buluşturmak için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Hedefimiz 2023’te Sayın Cumhurbaşkanımızı rekor bir oyla yeniden reisi cumhur olarak seçmek ardından 2024’te Menderesimizi bu basiretsiz, beceriksiz hizmet düşmanlarından kurtarmak olacaktır. Ben tüm kalbimle kıymetli misafirlerimizin huzurunda söz veriyorum. Çalınmadık kapı, girilmedik ev dahil olunmamış sohbet ve en önemlisi kazanılmamış gönül bırakmayacağız. Bunun için çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. Biliyor ve inanıyorum ki aşkına koşan yorulmaz” dedi.