Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Gelecek yıl yapılacak olan genel seçimler kapsamında İYİ Parti, CHP ve MHP milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları için istifa etmeleri gereken tarihi açıkladı. AK Parti'de ise henüz tarihler netleşmedi. Partili kaynaklar, genel merkezin istifaları Ocak ayı içinde alacağını kaydetti. 

AK Parti istifalara ilişkin tarihleri açıklamasa da, teşkilatlarda milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin listesi belli olmaya başladı. 

SÜREKLİ NE YAPACAK?

2001 yılında partinin kurucu kadrosunda yer alan, TBMM'nin 25. ve 26. dönemlerinde milletvekilliği de yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin yeniden milletvekili olmak istediği parti kulislerinde konuşuluyor. Sürekli'nin adaylık için başvuruda bulunmayacağı, partisinin genel merkezinden ‘istifa et’ denmedikten sonra görevine devam edeceği kaydedildi. 

İSTİFA EDECEK İLÇE BAŞKANLARI

Parti kulislerinde, istifa tarihinin netleşmesinin ardından Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, Urla İlçe Başkanı Murat Nart, Çeşme İlçe Başkanı Yeliz Karataş, Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay'ın istifa ederek milletvekili aday adayı olacağı konuşuluyor. Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca'nın ise yakın çevresine milletvekili olmak istediğini fakat henüz kararını netleştirmediğini söylediği aktarıldı. 

İL YÖNETİMİ DE HAREKETLİ

İl yöneticileri içinden de çok sayıda ismin milletvekili aday adaylığı için hazırlık içinde olduğu belirtildi. Bu kapsamda Ali Aslan, İbrahim Derici, Furkan Katmerci, Emrun Sulayıcı, Deniz Doğan, Sefa Şahin, Hayrettin Uçak, Melek Eroğlu, Semiha Paçacı, Gülşen Gezici ve kadın kolları başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ'ın istifa ederek milletvekili için yarışa katılması bekleniyor.

TEŞKİLATIN BOZULMASINI İSTEMİYOR

Öte yandan AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in seçimlere kadar teşkilatın bozulmasını çok istemediği belirtiliyor. Kandemir’in ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın da İzmir özelinde  ilçe ve il yönetimlerinden istifa için “kota” fikrine sıcak baktığı ifade ediliyor.

1 ARALIK'TA İL BAŞKANLARI TOPLANTISI VAR

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Aralık’ta il başkanlarıyla bir araya geleceği öğrenildi. Bu toplantıda istifalarla ilgili il başkanlarına bilgilendirme yapılması bekleniyor.

HIZAL BEKLEMEDE

Büyükşehir Meclisinde yapılan ve parti kamuoyunda takdir gören muhalefetle öne çıkan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın da milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa edebileceği konuşuluyor. Hızal’ın genel merkez yöneticileri ile görüşme yaptıktan sonra bu konuda kararını verecek. Meclis üyeleri için istifa için Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimini açıklaması gerekiyor.