GÜNDEME BAKIŞ - Kaya Termal Otelde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine AK Parti İzmir Teşkilatı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir milletvekilleri Necip Nasır, Alpay Özalan, Yaşar Kırkpınar, Ceyda Bölünmez Çankırı, belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

İZMİR’DE HER ŞEY ÇOK AMA ÇOK GÜZEL OLACAK
Tören öncesi sürpriz bir gelişme yaşandı. AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırımı barkovizyon aracılığıyla partililere seslendi.  “Teşkilatımızın, hepinizin Kurban Bayramını canı gönülden tebrik ediyorum” diyen Yıldırım, “22 Temmuz’da İzmir’deydik. Hep beraber Kınık, Bergama’ya gittik. Açılışlar yaptık. Eski coşkulu günleri tekrar yaşadık. 5 Ağustos’ta bu sefer Kiraz’a, Bayındır’a gittik. Yine belediye başkanlarımıza, yol arkadaşlarımızla, bir araya geldik, hasret giderdik. Bir kez daha İzmirlilerle kucaklaşma fırsatı bulduk. Artık seçimler geride kaldı.  AK Parti olarak bugüne kadar ülkemize yaptığımız hizmetlerin daha fazlasını önümüzdeki 5 yıl içinde yapmanın gayreti içinde olacağız. İzmir’de her şey çok ama çok güzel olacak. 2023’e, 2024’e emin adımlarla ilerliyoruz. Ayın 4’ünde tarihi bir projeyi, İzmir-İstanbul otoyolunu açtık. Bu dünyanın en büyük projesi. 60 milyar TL’lik bir proje. Bir hayal daha gerçeğe döndü. Yolları böldük Türkiye’yi birleştirdik. Erdoğan döneminde Türkiye’yi 3 kat büyüttük. Projeler devam edecek. Yeter ki kardeşliğimiz devam etsin” dedi.

HER TÜRLÜ KONUDA ARKANIZDAYIZ!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise İzmir’in gelişiminin önündeki en büyük engeller kalktığını söyledi. Pakdemirli, “İzmir artık eski bir İzmir olmayacak. Tek parça dünyanın en büyük otoyolu açılmış oldu. En büyük projelere AK Parti imza atıyor. Nesiller Cumhurbaşkanımız Erdoğan a dua edecek. İzmir Çeşme otoyolu rahmetli Özal ve rahmetli babamın eseridir. Çok dua edildiğini gördüm, duydum. İzmir-İstanbul otoyolu da aynı duaları alacak. Seçimlerde almış olduğumuz yüzde 39 teveccühten dolayı her birinize teşekkür ediyoruz. Belki belediye sayımız az çoğunu üç yüz beş yüz farklarla kaybettik. 1 oyun bile ne kadar önemli olduğunu bu seçim bize gösterdi. Bu dört belediyemizin örnek belediyecilik anlayışıyla çalışması lazım. Bu dört belediyemiz örnek olmalı. Bakanlık olarak her türlü konuda arkalarındayız. Teşkilat 4 yılda arı gibi çalışacak. Tekrar AK davayı İzmir’in dört yanına yayacağız. 65 üzerinde ili gezdim. Size bir teşekkür borcum var. İstanbul da dahil olmak üzere, İzmir tüm Türkiye’ye örnek bir teşkilattır. Sayın başkanım size teşekkür etmek istiyorum. Bu dava böyle teşkilatlar 2071’e kadar gider” dedi.

‘TEŞKİLATA BAKINCA EKREM PAKDEMİRLİ’Yİ GÖRÜYORUM’

Pakdemirli, babası Ekrem Pakdemirli ile olan bir anısını anlatarak şunları söyledi:

“60 ihtilali yapılmış Adnan Menderes Yassıada, ülkenin demokrasi anlamında üstünde karabulutlar geziyor. Menderes’in hanımı TED Koleji müdürü çağırıyor. Oğlunu koruyamayız, okulda alacaksınız diyor. Hanımefendi ağlıyor. Sonda müdür benim babamı çağırıyor. ‘Sen bu çocuğa veli olur musun? Dışarıdan okulu bitirmesini sağlar mısın?’ diyorlar babam kabul ediyor. Ama Menderes’in hamını askeri idare bizim bütün paramıza el koydu size hiç para ödeyemeyiz Ekrem Bey diyor. Her masrafını babam karşılıyor mezun olmasını sağlıyor. Bunu söylediği ve yaptığı zaman 22 yaşında ve askeri idareyi karşısına bakarak Ben AK Parti teşkilatına bakında Ekrem Pakdemirli’yi görüyorum. 82 milyona bakınca Ekrem Pakdemirli’yi görüyorum. 15 Temmuz’da canınız pahasına korudunuz”

AVUCUNUZU YALAYACAKSINIZ

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise “2001’den bu yana heyecanımız aynı. Biz AK Partililer olarak bir şeyi adet haline getirdik. Her bir seçim sonrası oy kaybı yaşasak ya da bir kaç belediye kaybetsek bir şeye atıfta bulunur. Birileri sendeleme yaşasak ANAP’a atıfta bulundular. AK Parti ANAP gibi oldu dediler. 18 yılın sonunda iktidarız. 18 yıl sonra yine iktidar olacağız. Avucunuzu yalayacaksınız. Bize hiç bir şey olmayacak. İZmir teşkilatı bir bütün olarak Cumhurbaşkanı Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olacaktır. Biz inandık, kalbimizle yola çıkarız. Ne olursa olsun devam ederiz. Nasıl İzmir teşkilatı böyle canlı heyecanlıysa, 81 ilde de aynı çoşku var ve devam edecek. Yol arkadaşlarım 24 haziran ve 31 mart seçimleriyle çok önemli bir oyunu bozduk. Ta gezi olaylarında bu meydan okumalara karşı dimdik ayakta duruyoruz. Geçtiğimiz yıl buluştuğumuzda, uluslararası finans operasyonun içindeydik. O zaman söylediğimizde kimse bize inanmadı. Onlar ne yaptı siyasi geleceklerine dolara yatıranlar zarar etti. Ama kim kazandı Türkiye kazandı. Seçimler geçmiş ekonomi normale gelmiş, provokasyonlara gerek yok. 4,5 milyar ağaç yaktık. Bunu konuşmuyoruz. Orman yangınları çıkıyor. Bazı yangınları terör örgütü üstleniyor. Buna karşı bir açıklama yapmayanların, yaptığı açıklamaları art niyetli olarak görüyorum. Bu oyunu görüyoruz. Bu oyunu da bozacağız. Nasıl Gezi’yi bozduysak, 15 Temmuz’u bozduysak bu oyunu da bozacağız. Kimse bizi yeşille ve ağaçla sınayamaz” dedi.

 ‘KİMSE TATİLE GİTMEDİ’

İl Başkan Kerem Ali Sürekli ise, “Ramazan Bayramı’ndan sonra durmadan çalışmaya devam ettiniz. İşte sizlerin sayesinde 18 yıldır bu dava Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde destanlar yazıyor. Dünyada da destanlar yazıyor. Bayramdan sonra ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Bütün üyelerimizi ziyaret edeceğiz. 300 yöneticiyle birlikte tek tek her ilçeye gidip üyelerimizi ziyaret edeceğiz. 2023-2024 hedefleri doğrultusunda çalışacağız. Ankara ve İstanbul’u tekrar kazanacağız. Ama ilk müjdeli haberi İzmir’den vereceğiz. Hazır mısınız? Sayılı gün çabuk geçer diyorum, Allah kestiğimiz kurbanlarımızı ve ibadetlerimizi kabul etsin. 18. Yaşımızı kutluyorum. Kurban bayramınız kutlu olsun diyorum” dedi