Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Refah Parti’sinde mahalle başkanlığı ile siyasete başlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir kurucu teşkilat başkanı, 2004’te Karşıyaka Belediye Başkanlığı, 2009’da Konak ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcülüğü, iki dönem milletvekilliği ve dört dönem de Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. İl başkanlığı görevini bizzat Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine tebliğ ettiğini belirten Sürekli, “Cumhurbaşkanımız çok çalışmamızı ve şimdiden 2023 ve 2024’teki seçimlere hazırlanmamızı istedi. Biz de bunu yapacağız. Sorumluluğu ağır bir görev. Bunun gereğini yapmak çok önemli” dedi.

TEŞKİLATLA KUCAKLAŞACAĞIM
Sürekli, hızlı bir şekilde yönetimini oluşturacağını belirterek, “İlk önce teşkilat bekliyor. Onlarla kucaklaşacağız. İlin bahçesinde sohbet edeceğiz. Bütün teşkilat kademeleriyle toplantılar yapacağım. Teşkilatın fotoğrafını çekeceğim. Hızla çalışmaya başlayacağız. Yapacak çok işimiz var. Kentimizle ilgili çalışmalarımız olacak” dedi.

TARTIŞMALAR BİTECEK
Parti içerisindeki ufak tefek görüş ayrılıklarını bitireceğini vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerim Ali Sürekli, “Herkesle istişare edeceğim. Beraber olma ruhunu aşılayacağım. Bu partimizin zaten genlerinde var. Ufak tefek görüş ayrılıkları olağandır. İstişare içerisinde her şeyi çözeriz. Sevgi ve saygı temel yapımız” dedi.

GEREKTİĞİNDE SERT MUHALEFET
Yeni dönemle ilgili ipuçları veren Sürekli, şunları söyledi:
“İzmirliler bize muhalefet görevi verdi. Gerektiğinde sert gerektiğinde yapıcı muhalefetimiz olacak. İzmir’imiz için gerekli olan projelerde destek olacağız. Olması gerekeni en iyi şekilde yapacağız.”

SOYER’E 6 AY SÜRE
Sürekli, “Tunç Soyer görevine yeni başladı. Karşıya ilçe başkanlığım döneminde bir prensibim vardı. 6 ayda bir basın toplantısıyla belediye çalışmalarını değerlendiriyordum. Kendisi yeni başlıyor. 6 ay gibi bir zaman tanıyacağız. Ancak bu süreçte kırmızı çizgilerimiz var. İhlale edecek icraatları görürsek gerekli uyarı yaparız” dedi.