AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, ilk defa oy kullanacak İzmir’deki tüm genç seçmenlere “İlkler Unutulmaz” kartpostalları dağıttı. Kazı-kazan kartları gibi bir bölümü gri bir zemine sahip olan bu kartpostalların vermek istediği esas mesaj ise o gri alan kazıldığında ortaya çıkıyor. Üç farklı tasarım ve mesajla hazırlanan kartpostallarda aynı zamanda küçük bir önyargı testi de var.

İNCE ZANNETTİLER AK PARTİ ÇIKTI!
Kartpostalların dağıtılmasının ardından Twitter gibi sosyal mecralarda birçok genç bu kartların CHP ve Muharrem İnce’den geldiğini sanarak, o yönde paylaşımlarda bulundu. Ancak kartpostalların gri köşeleri kazıldığında ise AK Gençliğin vermek istediği mesaj ortaya çıktı. Büyük yankı uyandıran bu kampanyanın ilk serisinde “İlk vapura binişin, ilk Saat Kulesini görüşün, ilk Kordon’da yürüyüşün, ilk teleferiğe çıkışın… İLKLER UNUTULMAZ… İLK SEÇİMİN” şeklinde yazılar var. Ancak kartpostalın gri alanı kazıldığında ise AK Parti ve Gençlik Kolları logosu ortaya çıkıyor.

HİÇ PAS VERMİYORSUN?
AK Parti’nin oy oranının düşük olduğu İlçelerdeki gençlere gönderilen ikinci kartpostal serisinde ise “hiç pas vermiyorsun?” yazıyor. #hepbirlikteizmir hashtag'inin de yer aldığı kartpostalın gri alanı kazıldığında yine Ak Parti ve Gençlik Kolları logosu beliriyor.

YOLLARI BÖLDÜK GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRDİK
Yol resmi ile kalp oluşturulan üçüncü kartpostal serisinde ise önce “Yolları Böldük, Gönülleri Birleştirdik” sloganı göze çarpıyor. Kartpostalın köşesindeki gri zemin kazıldığında ise Başbakan Binali Yıldırım’ın resmi ortaya çıkıyor.
Kampanyanın büyük yankı uyandırdığını belirten İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, “Seçimlere yönelik mesajımızı verirken aynı zamanda genç seçmenlerimizin yüzünü de tebessüm ettirmek istedik” dedi.