Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti meclis üyeleri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer arasında yaşanan gerginlik sonrası muhalefet grubunun temsilcileri oturumu terk etmesi ile sonuçlanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, konu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

“BİZE NEZAKET VE ÜSLUP DERSİ VERMEYE ÇALIŞTI”
Başkan Soyer’in yapılan eleştirilerden rahatsız olduğunu kaydeden AK Partili Hızal, "Muhalefet grubu olarak eleştirilerimizi elbette ki yapacağız, yapmaya devam edeceğiz. İzmir’in en önemli konularından olan ulaşım zammını tartıştık. Bu şehirde 12 yıldır devam eden 90 dakika uygulamasını Tunç Soyer adeta tarihe geçercesine kaldırdı. Biz bununla ilgili eleştirilerimizi yaptık. Bu eleştirilerden rahatsız olan Tunç Soyer, kendi CHP’li gurubu üyelerinin takınmış olduğu tavır ve davranışları görmezden gelerek sadece AK Partili meclis üyeleri eleştirileri üzerinden bize bir takım üslup ve nezaket dersi vermeye çalıştı. Tunç Soyer, AK Partili meclis üyelerine üslup ve nezaket dersi veremez. Biz burada İzmirliler adına bir muhalefet görevi yerine getiriyoruz” dedi.

“BİZ ORADA TUNÇ SOYER’İN BİZİ SUSTURMASI İÇİN OTURMUYORUZ”
Konuşmasını sürdüren AK Partili Hızal şu ifadeleri kullandı:
“İddialar üzerinden siyaset yapılması noktasında biz de çıkıp Foça’daki 74 dönümlük arazi ile kulağımıza bir takım duyumların geldiğini söyledik. Zaten ne olduysa bundan sonra oldu. Bundan sonra Tunç Soyer bir anda sinirlendiğini gördük. Sonuç itibariyle Tunç Soyer AK Parti grubuna ‘sizleri nasıl susturacağım, bilemiyorum’ gibi bir ifade kullanmasını kabul etmiyoruz. Biz orada Tunç Soyer’in bizi susturması için oturmuyoruz. Milletin verdiği yetkiyi kullanıyoruz. Demokratik yönetim sergilemeyen bir belediye başkanı bize demokrasi dersi veremez.” 

SOSYAL MEDYA HESABINDAN TEPKİ
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de Soyer'e tepki gösterdi. Sürekli, "Muhalefetken muhalefete tahammül edememek hali bu! CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı, meclis toplantısında 'Sizi nasıl susturacağız?' diyorsa; bu zihniyetin zaten demokratik bir bakış açısına sahip olduğu söylenemez. Demokrasinin  bol geldiğini öne sürüp, konuşmasını sadece dakikalarla aşan meclis üyemize bu muameleyi gösteren Soyer'in demokratlığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ama bunun,  tam anlamıyla 'Demokrat geçinmek.' olduğu ortada" dedi. 

NE OLMUŞTU?
İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi CHP’li Kazım Çam, Güzelbahçe’de yapılması planlanan go-kart pistinin yapılmasında Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim desteklediği iddiasında bulundu. Bunun üzerine söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, Foça’da 74 dönümlük arazi ile ilgili bazı isimlerle ilgili duyumlar aldığını söyledi. Yıldız’ın konuşması esnasında Başkan Soyer’in verilen süreye uyulması noktasında uyarılarda bulunmasıyla tartışmanın fitili ateşlendi.