GÜNDEME BAKIŞ  - AK Parti’nin İzmir milletvekili listesi partililerin yüzünü güldürdü. Üzerinde çalışılarak titizlikle hazırlanan listede demografik yapıya özen gösterilmesi dikkatlerden kaçmadı. Listenin sürükleyici ismi Başbakan Binali Yıldırım oldu. İkinci bölgede ise AK Parti Gençlik Kolları’nda yetişen. Siyasette başarı basamaklarını teker teker tırmanan, son kurultaydan sonra Genel Başkan Yardımcılığı görevine atanan Hamza Dağ ise ikinci bölgede birinci sıraya yerleşti.

MARDİNLİ ADAY
Birinci bölgede Yıldırım’dan sonra gelen Torbalı’da siyaset yapan Mahmut Atila Kaya yer aldı. İzmir’deki doğu kökenlilerin sayısını dikkate alan AK Parti genel merkezi Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’yı birinci bölge üçüncü sıradan aday gösterdi. Roman aday Cemal bekle dördüncü sıraya oturdu. Beşinci sırada ise İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan yer aldı. Altıncı sırada ise ikinci bölgenin temayül şampiyonu Emre Cemil Ayvalı, yedinci sırada ise Konak eski İlçe Başkanı Temel Yıldırım yer aldı.

İŞ İNSANI, ERZURUMLU, GÖÇMEN VE BİR BBP’Lİ
İkinci bölgede listedeki tek sürpriz isim eski Milli Futbolcu Alpay Özalan oldu. Müteahhitler Federasyonu Başkanı, iş insanı Necip Nasır bu sefer listeyi girmeyi başardı. Nasır, İZTO’nun son seçimlerinde Mahmut Özgener’in kazanması için yoğun uğraş vermişti. Erzurumlu olan Kemalpaşa eski İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar’ın listede yer alması hem parti teşkilatında hem de Erzurumlularda büyük sevinç yarattı. AK Parti kadın aday olarak ise bu bölgede Melek Eroğlu’nu gösterdi. Eroğlu hem eski İl Başkan Ömer Cihat Akay hem de Bülent Delican döneminde il yönetiminde görev aldı. İkinci bölge altıncı sırada ise Milli Eğitim Bakanlığı eski Müşaviri Necip Fazıl Kurt yer aldı.

TEMAYÜL ŞAMPİYONU YEDİNCİ SIRADA
Yapılan temayülden birinci çıkan Adil Yüksel, ikinci bölge yedinci sıradan aday gösterildi. Göçmen olan Yüksel’in bu bölgede göçmenlerle iyi ilişkiler içerisinde olduğu biliniyor. Büyük Birlik Partisi İzmir eski İl Başkanı Erdem Öksüz ise sekizinci sırada yer aldı. Kadın kolları MKYK Üyesi Gerçek Tekin’in dokuzuncu sırada yer alması dikkat çekti. Bornova eski Gençlik kolları Başkanı Musa Çevik 10. Sıradan aday gösterildi.