Dağ, “Heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmedik. Bugün Bergama’da kurduğumuz bağ, Türkiye’nin dört bir yanında aynı anda atan yüreklerle daha da güçlü!” diyerek, 19 yıllık AK parti iktidarının başarısının temelinde bu ortak heyecan ve daima genç kalmak olduğunu belirtti. İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise konuşmasında; “Bizi ve ülkemizi güçlü kılan, özümüzdeki vefa duygusu. Kurduğumuz gönül bağları. Kan bağı olan akraba, gönül bağı olan ailedir. Bu büyük aile, 2023’te Cumhurbaşkanımızı birinci seçtirecek.” ifadelerini kullandı.

ŞIRNAK’TAN EDİRNE’YE KADAR…
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partililere şu sözlerle seslendi;  “Bugün, Bergama’da, yoğun bir program gerçekleştirdik. Yatırımlarımızı yerinde inceledik. Şimdi de Bakırçay Bölgemizdeki eskimeyen arkadaşlarımızla birlikte olmanın heyecanını yaşıyoruz. Partimizin kuruluşundaki gençler, bugünün olgunları; olgun olanlar ise kanaat önderleri oldu. 19 yıllık iktidar dönemimizde bu böyle devam etti. Heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmedik ve onun için daima yeni daima genciz. AK Parti, bize öncelikle dostluk, ahbaplık, kardeşlik kazandırdı. Bugün Bergama’da sizlerle kurduğumuz bağ; Şırnak Uludere’den Edirne Keşan’daki kardeşlerimize kadar, sizinle atan yürekler ile çok büyük ve güçlü.”

Başkan Sürekli ise yaptığı konuşmada; “Bizi ve ülkemizi güçlü kılan, özümüze işlediğimiz vefa duygusu. Kurduğumuz gönül bağları. Kan bağı olan akraba, gönül bağı olan ailedir. Biz büyük bir aileyiz. Bugün eski-yeni demeden aynı hedefe yürüyorsak, bizim de milletin de Türkiye’nin de sırtı yere gelmez. İlk hedefimiz 2023 seçimleri. Tüm şer güçleri karşımıza dikilse de dimdik ayaktayız. Birliğimizin ve ittifakımızın gücü, alnımızın akıyla yine birinci parti olacağız. İzmir’de de Cumhurbaşkanımızı birinci seçtireceğiz.” diye konuştu.

MUHTARLIK MAKAMI BİZİMLE DEĞER KAZANDI
Vefa buluşmasının yanı sıra bölgedeki temaslarını sürdüren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Dikili İlçe Başkanlığı’nın Muhtarlar Günü nedeniyle düzenlediği toplantıya katıldı. “Muhtarlık makamı, 19 yıldır gücünü milletten alarak millete hizmet eden AK Parti İktidarında değer kazanmıştır.” diyen Sürekli, sözlerine şu ifadelerle devam etti; “Çünkü sizleri millete hizmetin ilk durağı olarak gördük. Cumhurbaşkanımız, 7 yıl önce bu günü size hediye etti. Ancak öneminiz bir güne sığmaz. Muhtarlık ödeneğini sağladık. Ulaşımdan, SGK prim borçlarına kadar pek çok alanda destek ve kolaylıklar sağladık. Gerek merkezi idare nezdinde gerekse belediye meclislerinde sizlerin sesi oluyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin kapıları yıllardır size kayıtsız şartsız açık. Teşkilatımız her birinizle iletişim halinde. Sizin ve halkın sorunlarının çözümü için elinden geleni yapıyor. Hepinize çalışmalarınız için teşekkür ediyorum. Yanınızda olmaya devam edeceğiz.”

DİKİLİ OTOGAR ESNAFI İSYANDA!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Belediye tarafından tahliye ve yıkımına başlanan Dikili Şehirlerarası Otogarı esnafı ile bir araya geldi. Yeni bir alan ve proje planlaması yapılmadan yol kenarına tahliye edilen otobüs, minibüs ve taksici esnafın mağduriyetini dinleyen Başkan Sürekli; “CHP’li Belediyeler hem esnafı hem de vatandaşı mağdur edecek bir işe daha imza atmış. 2018’de projelendirdikleri yeni garajı yapmadan, hatta yerini bile belirlemeden, buradaki esnafı tahliyeye başlamış. Bergama’da yapılacak Millet Bahçesi için, ki bizim orada esnafı mağdur etmemiz asla söz konusu değilken, ortalığı birbirine katan CHP zihniyeti, burada sebep olduğu sıkıntıya karşı kayıtsız! Terminal binası yerine belediye binası yapmaya hazırlanırken, buradaki esnafın hali ne olacak, vatandaşın hali ne olacak diye hiç düşünmemiş! Terminalin dışında bir yol kenarına mahkûm edilen esnaf ve vatandaş ne kadar feryat etse az. Bergama’da her türlü tedbir alınmışken, sırf Millet Bahçesini engellemek için karşı çıkıyorlar ama Dikili’de ‘Ne halleri varsa görsünler’ diyerek esnafı yersiz yurtsuz, ekmeksiz bırakıyorlar. CHP'li yerel yönetimler gerçekten vurdumduymazlıkta ve beceriksizlikte sınır tanımıyor.” diye konuştu.