GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti’de Şengül’ün ardından kimin il başkanı olacağı merak konusu oldu. Gündeme Bakış, parti kulislerini araştırdı.

SÜREKLİ SESLERİ
Kulislerde konuşulan isimlerin başında Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi, AK Parti İzmir eski Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin ismi geliyor. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeybekci’nin programlarına katılan ve seçim sürecinde yüksek performans gösteren Sürekli ismine Zeybekci’nin sıcak bakacağı belirtiliyor.

UĞURLU, NİŞANCI VE KEMERLİ
AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül’ün ise koltuğu İl Gençlik Kolları Başkanlığı ve 2014-2019 yılları arasında Kemalpaşa Belediye başkanlığı yapan Arif Uğurlu’ya bırakmak isteyebileceği belirtiliyor. Aynı şekilde şuanda Teşkilat Başkanlığı görevini sürdüren Tanfer Kemerli’nin ismi de kulislerde konuşuluyor. Seferihisar Belediye Başkan adayı olan ancak seçimi kazanamayan Hamit Nişancı’nın isminin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

AĞABEYLİK YAPSIN!
Bazı partililer ise kendi isteği ile Ödemiş Belediye Başkanlığı’na yeniden aday olmayan Mahmut Badem’in ismini dillendiriyor. Badem’in bu süreçte partililere “ağabeylik” yapması gerektiğini düşünenlerin sayısı oldukça fazla…Ancak Badem’in sağlık sorunları nedeniyle bu duruma sıcak bakmayacağı belirtiliyor.

DENİZLİ OLUR MU?
Yine kulislerde Nihat Zeybekci’nin çalışma ekibinde yer alan, AK Parti İzmir eski Milletvekili İlknur Denizli’nin ismi konuşuluyor. Denizli, bir dönem İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun danışmanlığını yapmıştı.
Öte yandan MÜSİAD İzmir eski Başkanı Ümit Ülkü’nün isminin de gündeme gelebileceği ifade ediliyor.