Buca’da Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan’a ilgi her geçen gün çığ gibi büyüyor. Arslan’ın seçim çalışmalarını koordine edeceği Menderes Caddesi üzerindeki Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışı da bu ilgiyi ortaya koydu.

Açılış duyurusunun üzerinden 24 saat geçmeden yapılan program yoğun katılıma sahne oldu. Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin de katıldığı açılışa Cumhur İttifakının sahaya yansıması damga vurdu. Coşkulu kalabalığın Rabia işaretlerine bir yandan da Bozkurt işaretleri eşlik etti. Açılışa Bucaspor taraftarları ise kendilerine has şovları ile ayrı bir coşku kattı.

MHP Buca İlçe Başkanı Bekir Arnavut, Ak Parti Buca İlçe Başkanı Ali Boyla, Buca Belediyesi eski Başkanı Cemil Şeboy, Ak Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan ve Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, sırayla coşkulu kalabalığa hitap ettiler.

ARNAVUT: ÜLKÜCÜ HAREKET OLARAK BURADAYIZ
MHP İlçe Başkanı Bekir Arnavut, “Canlar, cananlar, yarenler merhaba” diyerek başladığı konuşmasında “Güzel Bucamızın güzel İzmirimizin yiğit ve mert insanları merhaba… Bizler ülkücü hareket olarak buradayız. Memleket dara düştüğünde biz vardık, yine biz olcağız” diye konuştu.

BOYLA: DEVLET-MİLLET MESELESİ
Ak Parti Buca İlçe Başkanı Ali Boyla da seçimin memleketin beka meselesi olduğunu ifade ederek, “Bu memleket meselesi, bu millet meselesi, bu devlet meselesinde ben de varım, diyen siz Bucalı hemşerilerimle burada olmaktan büyük onur duyuyorum. Buca’nın hazır olduğunu bugün bu açılışta göstermiş oldunuz. Buca uzun zamandır kan kaybediyor geriye doğru gidiyor” dedi.

ŞEBOY: YAPTIKLARIMI BİLE KORUYAMADILAR
Buca’da yaklaşık 15 yıl belediye başkanlığı yapan ve ilçenin sembol yatırımlarının mimarı olarak tanınan Cemil Şeboy da “Mesele memleket olunca gerisi teferruattır. Bu seçim Türkiye’nin bekasının, geleceğinin seçimidir. Artık İzmir, Türkiye’nin en büyük köyü olmaktan bıktı. Yalnız bunu Buca olarak konuşmayalım. 20 yıldır aynı zihniyetin elinde. Ben 10 yıldır oldu bırakalı, Buca’da yeni yapılan bir şey gördünüz mü? Açılan bir yol gördünüz mü? Ancak neyi gördünüz, yaptıklarımızın bozulduğunu gördünüz. Bir belediye binasına dahi bakıp koruyamıyorlar. 31 Mart akşamı onlardan kurtulmak sizlerin elindedir. Ben Mustafa Arslan’ın, Nihat Zeybekci’nin yanındayım” diye konuştu.

ARSLAN: O CEZAEVİ KALKACAK!
Konuşmasına coşkulu kalabalığın tezahüratları eşliğinde başlayan Ak Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan da ilçenin neredeyse 10 yıldır yerinde saydığını hatırlatarak, “Ben 30 yıldır Buca’da yaşıyorum. Son 10 yıldır meclis üyesiyken de Buca’nın sorunları gözümüzün önünde durmasına rağmen maalesef ve maalesef çeşitli iç çekişmelerle çeşitlerle ideolojik korkularla, rant devşirme telaşından Buca’ya hizmet edemediler. Biz, ‘kaldırım sök, kaldırım tak’ belediyeciliği yapmayacağız. Bunlar zaten belediyelerin mecburi görevi, bunlar yapılır. Bu ilçede son 10 yılda 70 bin adet yeni araç trafiğe çıkmış ama bir tane üst geçit, bir tane köprü yapılmamış. Dahası var biz o cezaevini oradan inşallah kaldıracağız. Bu Mustafa Arslan sözüdür, bu Nihat Zeybekci sözüdür, bu Sayın Cumhurbaşkanımızın Buca’ya sözüdür. O cezaevini oradan kaldırdığımız zaman sadece cezaevini kaldırmış olmayacağız. Şehrin tam göbeğinde 75 bin metre kare büyüklüğünde bir şehir parkı yapacağız. Altında 800 araçlık bir otoparkı olacak. Üstünde düğün salonları, konferans salonları olacak. Buca Belediyesinin her yıl 60 milyon lira ödeyip toplamaya çalıştığı çöpler için biz belediye bütçesinden bir kuruş harcamayacağız. Aksine çöpleri ve temizlik işini dünyanın en modern yöntemi ile yapıp, belediye bütçesine de buradan kaynak aktaracağız. Cezaevini kaldırdıktan sonra Buca’nın trafik sorununu da ortadan kaldırmış olacağız” diye konuştu.

BUCASPOR HAK ETTİĞİ YERE GELECEK!
Bucaspor taraftarlarının yoğun tezahüratları altında konuşmasını tamamlayan Arslan, projelerini Çarşamba günü açıklayacağını da hatırlatarak, “Bucasporumuz da hak ettiği yere gelecek. Gözünüz arkada kalmasın” dedi.

ZEYBEKCİ: İZMİR’İ BAŞTAN SONA HİZMETLE DONATACAĞIZ
‘İzmir’in efesi Nihat Zeybekci’ sloganları ile sahneye çıkan Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “Efelenmeye gelmedik ama millet uğruna efe gibi durmaya, şehrimize sahip çıkmaya, bu aziz millete hizmetkar olmaya geldik” dedi.

İZMİR’İ BUCA’YI HİZMETLE DONATACAĞIZ
İzmir’i ilkel problemlerinden kurtaracaklarını, İzmir ve Buca’yı baştan aşağıya hizmetle ve yatırımlarla donatacaklarını anlatan Zeybekci, projelerinin detaylarını anlattı.
Zeybekci, “21. Yüzyılın Türkiye’sinde böyle bir yer kalmadı. 4,5 milyonluk İzmir’in çöplerini dağlara, taşlara döken bir ilkellik kalmadı. Biz projelerimizle bunu 0 atık yapacağız. İzmir’in trafiğini; hepsi 100 günde başlayıp 100 günde bitireceğim 28 tane köprülü kavşakla çözeceğim. Bizlerin yapacaklarına onların hayalleri bile yetişmez. Bir İzmir geleceği oluşturuyoruz sevdamızı koyuyoruz. Bu işler için sevda olması gerekir, insanın içinde kurt olması gerekir. Bunlarda memleket sevdası yok! İzmir’imize söz veriyoruz; 31.12.2019 da yani 9 ay sonra İzmir bambaşka olacak. İzmir 5 yıl boyunca bu kanalizasyon ve yağmur suyu rezaletinden kurtulacak. Bir damla bile atık suyu arıtmadan doğaya vermeyecek hale geleceğiz. Biz hayatımızı 3 altın kural üzerinde kuruyoruz; söz verdik mi tutarız. Yalan söylemedik, söylemeyiz. Emanete ihanet etmeyiz ve ettirmeyiz. Bu milletin emanetini 1 Nisan’da devraldığımızda göreceksiniz bakın nasıl hizmet destanları yazacağız. 

MUSTAFA KARDEŞİM NE SÖZ VERDİYSE BENİM SÖZÜMDÜR
Buca denilince akla cezaevi geliyor, bu normal mi? Anılacak başka bir şey yok mu? Buca cezaevi park alanı olacak. Mustafa bey kardeşimiz Buca’da her ne söz verdiyse bilin ki o aynı zamanda bizim de sözümüzdür. Dün söylenenler düne ait ne varsa dünle gitti, artık yeni şeyler söylemek lazım. Durmak yok, yola devam diye sloganımız var. Biz de artık mazeret yok yola devam diyoruz. Bizim CHP’li vatandaşımız da bunu diyor; mazeret yok yola devam diyor. Oyunuzu şuna buna verin demiyorum, oyunuzu İzmir’e verin, Buca’ya verin, çocuklarınızın geleceğine verin” diye konuştu.
Konuşmaların ardından AK Parti SKM açılışını gerçekleştiren Zeybekci ve Arslan daha sonra protokol ile birlikte Buca esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinlediler.