Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti’de kongre maratonu bugün Balçova ve Bayraklı’da devam etti. Bayraklı kongresi öncesi büyük liste krizi yaşandığı ortaya çıktı.

İL DELEGELERİ LİSTESİNDE KRİZ

Mevcut ilçe başkanı Halil Polat’ın yeniden aday olduğu kongre öncesi özellikle il kongreleri delegelerinin yazımında sıkıntı çıktı. Krize İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ müdahale etti ama kriz kongre saatine kadar devam ettiği bildirildi.

İKİNCİ LİSTE SON ANDA VAZGEÇTİ

Kongre öncesi parti üyesi İlyas Bozkurt aday olarak ikinci bir liste çıkarmak için harekete geçtiği ancak Bozkurt’un son anda bu kararından vazgeçtiğini öğrenildi.  

SÜREKLİ’DE BAŞ DÖNMESİ PROBLEMİ ÇIKTI

Balçova kongresine katılmak için ilçeye giden AK Parti İl Başkanı Sürekli’nin arabadan inmesinin hemen ardından baş dönmesi problemi yaşadığı ve bu yüzden kongreye katılamadığı öğrenildi. Sürekli Balçova’dan sonra gerçekleşen Bayraklı kongresine de katılamadı. Partililer, “Sürekli listeye tepki gösterdi, o yüzden katılmadı” iddiasını dile getirdi. Ancak Başkan Sürekli’nin sağlık probleminin (vertigo) devam ettiği için kongreye katılamadığı öğrenildi.

EVİNDE DİNLENİYOR…

Sürekli’nin durumunun iyi olduğu ve evinde dinlendiği ifade edildi.