24 Haziran seçim çalışmaları için Menemen'e giden Necip Nasır, Ticaret Odası Meclis Toplantısı'na konuk oldu. Burada yaptığı konuşmada, milletvekili adayı olmasının İzmir iş dünyası tarafından teveccühle karşılandığını belirten Nasır, şunları söyledi: "İş dünyasının içinden gelen biri olarak İzmir’deki  iş dünyasının sorunlarını bilen biriyim, sizlerin de benim ile olan beklentilerinizin yüklediği sorumluluğun önemini çok iyi biliyorum, bu nedenle iş dünyası ile Ankara arasında köprü olacağım. Esnafımız için de elimizden geleni yapacağız. İşadamları analitik düşünen insanlardır, hesap kitaplarını iyi bilirler inanıyorum ki 16 yıllık AK Parti hükümetinin verdiği sözler ile yaptıklarını göz önünde bulundurarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak ve 2023 hedeflerine ulaşmak için gerekli desteği verecektir. İnşallah 24 Haziran'dan sonra Güçlü Hükümet, Güçlü Meclis, Güçlü Türkiye'nin başlangıcı gerçekleşecek "

"En büyük STK'yız"
Menemen Ticaret Odası Başkanı İzzet Süsoy da, Nasır'ın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek başarı dileklerini iletti. Foça'nın da kendilerine bağlı olduğunu, 2 bin üyeleri bulunduğunu ifade eden Süsoy, bölgenin en büyük sivil toplum kuruluşu (STK) olduklarını söyledi. Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Azgın ise, Nasır ile birlikte çalışmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını kaydetti. Ziyarette Nasır'a Ak Parti İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Gerçek Tekin de eşlik etti.

Asarlık'ta aynı gün iki toplantı
Nasır, Doğu ve Güneydoğu illerinden göçle gelen vatandaşların yaşadığı Menemen'in Asarlık bölgesinde iftardan önce ve iftardan sonra iki toplantı yaptı. İlk olarak Irmak Mahallesi'nde bölgenin 5 muhtarı ile bir araya gelen Nasır, sorunları ve talepleri dinledi. Muhtarlar okul, doğalgaz, çevreyolu bağlantısı, sağlık ocağına doktor, sağlık ocağı yenilenmesi, İzban durağı ve üst geçit talebinde bulunduklarını, ancak şu ana kadar sonuç elde edemediklerini belirtti.

Talepleri dikkatle dinleyip not alan Nasır, çözümü için harekete geçeceği sözünü verdi. Toplantı sonrası Bayraklı'nın Gümüşpala Mahallesi'nde Erzurum Şenkayalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği iftar yemeğine katılan Nasır, burada da coşkuyla karşılandı. Şenkayalılara teşekkür eden Nasır, "Bundan sonra mecliste bir temsilciniz var" diye konuştu.

İftardan sonra iki müjde
İftar sonrasında yeniden Menemen'in Asarlık bölgesindeki Gölcük Mahallesi'ne dönen Nasır, burada geniş katılımlı bir kahve toplantısı gerçekleştirdi. İftar öncesi Gölcük Mahallesi Muhtarı Yakup Göreceğiz'in kendisine sağlık ocağına doktor talep ettiğini, ancak sonuç alamadığını söylediğini belirten Nasır, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüğünü, Doktor atamasının yapılmış olduğunu 15 gün içerisinde göreve başlayacağı müjdesini verdi. Nasır ayrıca Irmak Mahallesi'nde onarım gerektiren sağlık ocağının da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından onarılacağının müjdesini verdi.  Nasır, diğer taleplerle ilgili de gerekli temaslarda bulanacağını ifade etti.