Sokak sokak mobilyacılar sitesini dolaşan Çankırı, etrafta günlerdir toplanmayan çöplerden şikayet eden site sakinlerinin sesini duyurmak için destek sözü verdi. Esnaf dükkanlarında ve her köşe başında yığılmış çöpleri göstererek  “çöplükten farkı yok. İki sokak ötede alana götürüyoruz zabıta ceza kesmek için anında fotoğraf çekiyor. Çöpleri dükkanların önünde ve içinde biriktirir olduk” diyerek isyan etti.

YENİ MOBİLYACILAR SİTESİ MÜJDESİ VERDİ
Ege Mobilyacı Sanayici ve İşadamları Derneği ziyaretinde konuşan Çankırı, bayramlarını tebrik ettiği mobilyacılara “Tüm mazlumların yanında olan Cumhurbaşkanımızı ilk defa başkan seçeceğiz. Bir propaganda yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğiz ama AK Partiye oy vermeyeceğiz diyen bir kesim yaratılmaya çalışıldı.  Cumhurbaşkanımızı güçsüz bırakmayı hedefleyenler Mecliste AK Partili milletvekili sayısını azaltmanın yollarını arıyor. Bu oyuna gelmeyin. Güçlü Meclis, güçlü Cumhurbaşkanı, güçlü Türkiye demektir” şeklinde konuştu

CHP’li belediyelerin hizmet yoksunluğundan şikayet eden site sakinlerine yanlarında olduğunu ifade eden Çankırı,Menderes'de mobilyacılar için bir sanayi sitesi kurulacağının müjdesini verdi. Çankırı, “Burada çöplerin toplanmadığını bu sebeple yangınlar yaşandığını biliyorum. Altyapı sorunları, üst yapı sorunları ile burası yaşanmaz hale gelmiş. Kentsel dönüşüm talebi olan bu esnafa belediye el uzatmamış. Bizler belediyenin yaşattığı bu sorunun çözümü için elimizden geleni yapacağız. Yılsonuna kadar yeni bir arazide bu projeyi başlatacağız” dedi. Büyükşehir Belediyesi ile sorunları çözmenin çok zor olduğunu dile getiren Çankırı,"Biz yolumuza bakalım. Menderes'de belirlenecek bir alana mobilyacılar sitesi kuralım işimize devam edelim” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile telefon bağlantısı yaparak oda üyelerini görüştüren Çankırı,yaşanan sıkıntıların çözümünde destek istedi. Bakan Özhaseki konuşmasında ideolojik yaklaşımın İzmir'i atıl bıraktığına dikkat çekti. “24 Haziran seçimlerinde sizlerin vereceği işaret çok önemli” diyenÇankırı,  “Seçimlerde vereceğiniz destek hizmet noktasında elimizi güçlendiriyor. Bu seçimin sonuçları 2019 yerel seçimlerine de ayna olacaktır” diye konuştu.

ÇANKIRI’NIN SAMİMİYETİ DİKKAT ÇEKTİ
Esnaf ziyaretlerinde samimiyeti ile dikkat çeken Çankırı,kararsızlarla tek tek konuşarak ikna yoluna gitti. Bir esnafta AK Parti'ye oy vereceklerini söyleyenlere karşı oy vermeyeceğini söyleyen arkadaş grubunun tatlı tartışmasını dinleyen Çankırı,“Bilinçsiz oy verenler var” diyen farklı görüşten bir vatandaşa “Bilinçsiz dediğiniz insanların ya bir evinde hastası vardır hastaneye gidiyordur. Engellisi vardır maaş alıyordur. Esnaftır vergisi affedilmiş, çiftçidir destek almıştır. AK Parti mutlaka bir noktada vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmış, gönlüne dokunmuştur. Esas tehlikeli olan İdeolojik kaygılarla oy vermektir” diyerek yapılan hizmetleri anlattı. Ziyaretlerinde bayram için hazırlanan kahve ve lokumları da hediye eden Çankırı,“24 Haziran akşamı AK Parti’nin başarısını kutlarken beni hatırlayıp bu kahveleri içersiniz” dedi.