Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi’nde stant açan AK Partili gençler, yaklaşık bin öğrenciyi de AK Parti Gençlik Kolları Üniversite teşkilatına kaydetti. Kurulan stantlarda görev alan AK Partili gençler, ALES ve TUS eğitimi gibi birçok konuda da öğrencilere bilgilendirmede bulunurken, onları kulüp faaliyetlerine de davet etti. “Unutma yalnız değilsin” sloganıyla devam eden çalışmalar kapsamında, önümüzdeki süreçte yine üniversiteli gençler İzmir’in tarihi, kültürel, doğal zenginliklerini göstermek amacıyla geziler de düzenlenecek. Öte yandan AK Partili gençler, Muharrem ayı dolayısıyla Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki stantta öğrencilere aşure de ikram etti. AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, yüzlerce gençten oluşan büyük bir aile olduklarını söyledi.

"BEN DE ÜNİVERSİTE TEŞKİLATINDA BULUNDUM"
Ayrıca kendisinin üniversite teşkilatında da görev aldığına dikkat çeken İnan, “Üniversiteye yeni başlayacak olan arkadaşlarımızı kampüs önlerinde karşılıyoruz. İzmir’e ilk defa gelecek arkadaşlarımız ile iletişime geçip, onlara okuyacakları bölümler ve üniversite hakkında bilgi veriyoruz. Ailesinden, memleketinden uzak belki de ilk defa geldikleri bu şehirde, ‘Unutma yalnız değilsin’ diyerek onların yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Üniversite hayatı boyunca öğrenci arkadaşlarımızın Erasmus ve çift anadal gibi konularda nasıl yol izlemeleri gerektiği konusunda da bilgilendirmeler yapıyoruz” dedi.


İnan, şöyle devam etti: “Özellikle üniversitelerde yaptığımız kulüp çalışmaları çerçevesinde öğrenci arkadaşlarımız akademik eğitimler, kişisel gelişim eğitimleri, sportif faaliyetler, söyleyişiler, münazara yarışmaları gibi faaliyetlerden yararlanma imkanı da bulacak. ‘Kampüse hoş geldin’ ekibi olarak stantlarımız bu hafta sonuna kadar kampüs önlerinde öğrenci arkadaşlarımızı karşılamaya devam edecek.”