Sistemli bir şekilde AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan’ın afişlerini yırtan kişiler, vatandaş ihbarı ile takibe alındı. Kaynaklar'dan başlayarak Kuruçeşme mahallesine kadar cadde boyu konulan afişleri yırtarak ve kırarak gelen 3 kişiye polis müdahale etti ve bu kişileri gözaltına aldı. Kaynaklar mahallesinde başlayan olay, jandarma bölgesinde meydana geldiği için polis yakaladığı şahısları jandarmaya teslim etti.

ÜÇÜ DE BELEDİYE ÇALIŞANI
 Kaynaklar ve Gölet civarından başlayarak Kuruçeşme mahallesine kadar onlarca çıtalı afişi kıran N.Ç, A.D ve M.A isimli üç şahısın jandarmadaki ifadelerinden sonra birinin İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğeri ikisinin de Konak Belediyesi çalışanı olduğu tespit edildi.

ARSLAN ŞİKAYETÇİ OLMADI
Konudan haberdar olan Cumhur İttifakı Ak Partili Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan ise seçimin Buca'da huzur ve sükunet içinde geçmesini arzu ettiklerini belirterek, "Bu arkadaşlardan şikayetçi olmamız halinde yargılanacaklar ve işlerinden olacaklar. Biz kimsenin aşından, ekmeğinden olmasını arzu etmeyiz" diyerek, şikayetçi olmadığını bildirdi. Bunun üzerine jandarmada gözaltında bulunan 3 kişi serbest bırakıldı.