Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir’in kurtuluşunun 96. Yıl dönümü kapsamında CHP İzmir Konak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Törene 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kani Beko, Özcan Purçu, Murat Bakan, Yalova Milletvekili Yaşar Tüzün ve partililer katıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in CHP’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara’da olması sebebiyle tören konuşmasını İl sekreteri Birgül Değirmenci yaptı. Törende İnce partililerden yoğun ilgi gördü ve bol bol fotoğraf çektirdiler.

BIRAKIN BİR KEZ İZMİR’DE OLALIM
Törenin ardından ince basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Neden İzmir’de olduğunu ifade eden İnce, “Şimdi şunu biliyoruz, bu ülkenin kurtulması da İzmirlileri çoğalmakla olur. Türkiye İzmir’e benzediği anda bizim de kurtuluşumuz olacaktır. O zaman Pasaport’umuz Kappıkule’den sonra işe yaracaktır. O zaman gençlerimiz özgür yaşacak. O zaman gençlerimiz başka ülkelerde vize kuyruklarında gezmeyecek. Böyle bir günde İzmirlilerle beraber olmak istedim. Ankara’da diyorlar kuruluş yıldönümü var ama böyle bir davet geldiği içinburadayım.  İzmir de bizim Ankara’da bizim. Ankara’da da oluruz İzmir’de de oluruz. 16 yıldır Ankara’da oldum zaten. Bırakın da bir kere İzmir’de olalım” dedi.

VAR GÜCÜMLE ÇALIŞACAĞIM
Yerel seçimlerde var gücüyle CHP için çalışacağına dikkat çeken İnce, “Ben gençlik kolları başkanıyım ben ilçe sekteriyim İl başkanı, parti meclis üyesi, grupbaşkan vekili,  milletvekiliyim. 40 senem bu partide geçti. Önümüzdeki yerel seçimlerde partimizin bir oy daha fazla alması için elimden geleni yapacağım. Var gücümle çalışacağım. Bir oy fazla almak için ne gerekiyorsa onu yapacağım” diye konuştu.

Bir basın mensubunun “Yerel seçimlerden sonra kurultay olacak mı” sorusuna cevap veren İnce, “Ben dereye görmeden paçayı sıvamam” ifadelerini kullandı.