GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir’de gözler bugün gerçekleştirilecek Bornova İlçe kongresinde olacak. Kongrede Ertürk Çapın, Gürol Türkmentepe ve Selma Nalbantoğlu yarışacak.

KONGREDE KIRMIZI, MAVİ VE BEYAZ YARIŞI
Bornova kongresinde adayların renkleri mavi, kırmızı ve beyaz olarak ayrıldı. Türkmentepe taraftarları kırmızı atkı takarken, Çapın cephesi beyaz, Nalbantoğlu kanadı ise mavi atkı takıyor.

CHP İzmir eski İl Başkanı Murat Bakan, CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu; kongrede ilçe yönetimlerinde farklı kademelerinde görev alan Selma Nalbantoğlu’nu destekliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın, kongrede aday olan eski ilçe başkanlarından Ertürk Çapın’ı desteklediği öğrenildi. Yıllardır Bornova’da siyaset yapan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise, adaylardan Gürol Türkmentepe’ye destek veriyor. Yine Bornova’da siyaset yapan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise tarafsızlığı koruyor.

Divan başkanlığına Tacettin Bayır seçildi.

OYUMUZU ARTTIRDIK
Kongrenin açılış konuşmasını yapan mevcut ilçe başkanı Asım Güven, "21 aydır ilçe baikanlığım süresince ilçe yönetin kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kollarımızla uyumlu bir süreç geçirdik. Bu süreçte iki tane seçim atlattık; Milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı daha sonra belediye başkanlığı seçimi. Bu süreçte alanlarda el ele omuz omuza diğer partili arkadaşlarımız ve özellikle İYİ Partili arkadaşlarımızla çalıştık. Bu çalışmalar sonucu oyumuzu da ciddi bir şekilde artırdık. Yüzde 49 olan oyumuzu yüzde 58 yaptık. Bu da ciddi bir göstergedir. Bizim yönetimimizde atıl olan bir aracı hizmete soktuk. Parti üyelerimizin katkısıyla ilçe binamızın bir üst katını da almış olduk. Bu da sizlerin katkılarınızla sağlandığı için bütün üyelerimize ve meclis üyelerimize, belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. 29'uncu olağan kongresine hoşgeldiniz" ifadelerini kullandı. 

ADAYLARDAN BİRLİK POZU

Adaylar kürsüde birlikte el ele tutuşarak birlik mesajı verdi.

Yücel "BORNOVA GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI"
İl Başkanı Deniz Yücel, "Bugün birbirinden değerli aday arkadaşımız var. Ben her birinin bu görevi hakkıyla yapacaklarına yürekten inanıyorum. O yüzden bugün Bornova İlçe Kongremiz'de, CHP olarak güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum. 31 Mart yerel seçimlerinde Bornova'da bir başarı CHP oylarında bir artış var. Bornova'da seçimi yüzde 57.5 gibi bir oy oranıyla kazandıysak bunda emeği ve katkısı olan İlçe Başkanımız Asım Güven ve yönetim kuruluna, o dönem görev yapan Belediye Başkanımız Olgun Atila ve belediye meclis üyelerimize, şu anda görev yapan Belediye Başkanımız Mustafa İduğ'a, meclis üyelerine ve Bornova İlçe Örgütümüze teşekkür ediyorum. Bornova, bizim göğsümüzü kabartmıştır. Bizim bir sorumluluğumuz var. O yüzden birbirimize kenetlenecek, birbirimizle uğraşmayı bırakıp aşağı çekmeyeceğiz. Birbirimizi kucaklayamazsak toplumu kucaklama şansımız yok. Toplumu kucaklayamazsak iktidar olma şansımız yok. Geçmişte hangi partiye oy vermişse versin, CHP ile aynı hassasiyete aynı değerlere sahip olan herkesi kucaklayacak ve partimizi iktidara çıkaracağız. Kendi kişisel meseleleri için bu birlikteliği bozmak isteyenler çıkabilir, onlara asla izin vermeyeceğiz. CHP kişilerim, kişisel gelecek kaygılarından ve kişisel ikbal peşinde koşmalarından çok daha önemli bir mücadeledir" diye konuştu.

İDUĞ: "BORNOVAYI BİRLİKTE YÖNETEREK BÜYÜTMEK İÇİN GELDİK"

Kongrede konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ tarafsızlık mesajı verdi. Başkan İduğ şunları söyledi ; “Ben de Tacettin Başkanım gibi eski kelimesini sevmiyorum. İl başkanlarım, milletvekillerim, belediye başkanlarım, partili arkdaşlarım hepiniz hoş geldiniz. 29. Kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Aday olduğum dönemde ilçe yönetimine desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Aslında 6 aydır belediye başkanıyız. Yapmaya çalıştığımız büyüklerimizin yol haritalarını uygulamaya çalıştık. Göreve geldiğimiz 3. Gün toplu iş sözleşmesi yaptık. Kani Beko’ya teşekkür ederiz. 105 aracı satın alarak, 300 milyona yakın bir bütçeşi kasada bıraktık. Yine Özkanlar Pazaryerini yeniden kazandırdırk. Daha çok şey anlatamıbilirim ama gerek yok. Biz Bornova’yı birlikte yöneterek büyütmek için geldik. Yerel yönetimde iktidarız. Herkes iktidar olmaktan bahsediyor. İktidar olma sırası Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndadır. Bugün 3 arkadaşımız yarışacak. Hepsi birbirinden çok değerli, bizim hedefimiz ilçe yönetiminin belediyenin hizmetelerini doğru şekilde aktarması. Kim seçilirse seçilsin CHP kazancaktır. Hepinize sevgiler saygılar”

BAYIR: "KAHVEHANEDE 4 CHP'Lİ OTURMAYIN YANINIZA AKP VE MHP'Lİ ALIN"

İzmir Milletvekili Tacettein Bayır, "Sadece İzmir'de değil, genel başkanımızın yönlendirmesiyle 4.5 yıldır Yozgat'ta, Kastamonu'da, Hakkari'de görev yapan bir kardeşinizim. Ön seçimle beni ikinci sıraya koydunuz ve görev verdiniz: 'Gözümüz kulağımız sesimiz olun' dediniz. elimizden geldiğince hatta fazlasıyla can hıraş çalışıyoruz. 37 yıllık siyasi yaşamımda chpyi iktidara hiç bu kadar yakın görmedim. Bunu adı 'çapacı'ya çıkmış bir milletvekili olarak söylüyorum. Eğer ben siyasetten anlıyorsam Yozgat'taki Hakkari'deki, Kastamonu'daki insanlardan aldığım mesaj CHPnin ittifak ortaklarıyla birlikte Saadet Partisi, İYİ Parti'nin doğrudan HDP'nin dışarıdan desteklemesiyle iktidara yürüyoruz. Adımın Tacettin Bayır olduğuna ne kadar eminsem önümüzdeki ilk seçimlerde CHP'nin iktidar olacağına o kadar eminim" dedi.


Bu yolda herkese bir takım sorumluluklar düştüğünün de altını çizen Bayır, "Bu örgütü ayakta tutan kadınlarımız gençlerimiz ve ak saçlıların da emeğiyle olacak. Herkes kendi sorumluluğunun farkında olmak zorunda. Elimizİ atsak elma ağacına koparacak kadar yakınız. Dolayısıyla hata yapma lüksümüz yok. Türkiye nüfusunun yüzde 64'ü CHP'li belediyeler tarafından yönetiliyor. 82 milyonun neredeyse 50 milyonu, iktidarsınız yerelde. Seçilmiş belediye başkanı örgütü kucaklayacak örgüt de belediyesine yardımcı olacak. 'Bunlar içlerinde kavga ediyor' dedirtmeyeceğiz. 'Bunlar birbirini yİyecekler' diyenlere bir çift lafım var. Bütün kongrelerde hepsi bir şölen halinde yapıldı, böyle de devam edecek. Hiç kimse bizim kavga etmemizi beklemesin. Bunu yaparken sizden isteğim geçmişte bu bana kazık attı, onun çocuğu belediyeye girdi benim ki girmedi demeyin. Bunların hepsini bir kenara bakın. Artık kimin müsteşar, kimin il sağlık müdürü kimin bakan olacağına karar verecek insanlarsınız, büyük düşünün. Biz siyaset yapma üslubumuzu biçim olarak değiştiriyoruz. Birbirimizle kenetlenecek iri olacak, diri olacağız. İl başkanımıza da belediye başkanımıza da laf söyletmeyecek artık kendi ayağımıza sıkmayacağız. Gittiğimiz yerde kendi partilimizi eleştirmekten vazgeçeceğiz. Bize oy vermeyen insanlara öcü gibi bakmayacak bunlar bize oy vermez demeyeceğiz. Sistem değişti 50 artı 1'e ihtiyacımız var. Bize bugüne kadar oy vermemiş insanları ikna edeceğiz. Bağırarak, sesini yükselterek geçmişte oy verdiği bir partinin liderine hakaret ederek onun oyunu çeviremezsiniz. Onlara daha ılımlı yaklaşacak 'Bizler aynı fabrikada üretilmiş makineler değiliz. Geçmişte başka partiye oy vermiş olabilirsiniz ama bugün içnde bulunduğunmuz ekonomik çöküş ve su alan gemidesiniz bizim gibi. Bu gemi batarsa hep birlikte boğulacağız. O zaman gelin' diyeceğiz. Bu yöntemi uygulamak zorundayız. CHP'liler üzerinde çalışmaktan vazgeçin, onlar zaten bize oy veriyor. kahvehanede 4 CHP'liyle oturmayın aranıza AKP'lileri, MHP'lileri de alın. Ancak bu şekilde başarılı olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.
'İKTİDAR OLMAK İSTİYORUM'
"Değerli belediye başkanlarımıza çok önemli görevler düşüyor" diye devam eden Bayır, "Sosyal demokrat politikaların nasıl uygulandığını nasıl halkla iç içe olduğunu gösterecekler vatandaşı sabırla dinleyecekler. sayın İmamoğlu'nun uslubunda farklılık görüyor musunuz? Nasıl 10 binlik fark 100 bine çıktı. Ben birlikçe çalıştım, gördüm. Sayın Kılıçdaroğlu beni arayarak bize hiç oy vermemiş bir aile tespit et gelip çay içeceğim dedi. Araştırdım buldum. Hep birlikte gittik. Sonra ayrıldık oradan. 15 yıldır CHP'nin hiç birinci çıkamadığı Silivri'de genel başkan iki aileyi ziyaret etti, Silivri'den birinci çıktık. İnanılmaz derecede etkili olduk. Her birimiz genel başkanının yaptığını yapmalı, bize oy vermeyenleri ziyaret etmeliyiz. Bugüne kadar iktidar kendi yandaş kanallarıyla uyguladığı politikayla birçok çocuğun iş ve aş bulmasını engelledi. İzmir'de 250 bin işsiz var nasıl çözeceksiniz? Bir gerçek var bizim belediyemizde çalışan sayısı 58 bin, işsiz sayısı 250 bin. Bunların hepsini kapıya koyup sıfırdan alsanız sorunu çözemiyorsunuz. Bizim yüzümüzü üretime dönüp fabrika açmamız lazım. Ben artık 37 yıllık siyaseti hayatımda şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum. Biz ak saçlılara bu partinin iktidar olduğunu gösterecek biz de çocuklarımızın karşısında dik bir şekilde yürüyeceğiz. Bana Bornova'yı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak yetmiyor, ben artık Ankara'yı kazanıp iktidar olmak istiyorum" dedi.

SINDIR: "ESAS OLAN BURADAN KOL KOLA ÇIKMAKTIR"

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, yaptığı konuşmada tek adam rejiminin sonunun geldiğini söyledi. Sındır, “3 adayımız var ve hepsi topladıkları imzalıları divana verdiler. Bu bir bayrak yarışı, delegelerimiz kararlarını vereceklerdir. Esas olan buradan el ele kol kola çıkmaktır. Hz. Ali diyor ki Zalimin zulmü varsam mazlumun Allah’ı var. Buna direnen de varsa iktidar yakındır. Bu, tek adam rejimini bu memleketten tez zamanda def edeceğiz. Güçlü olmak zorundayız; faşizme, zulme, karşı direnmeliyiz” dedi.


İKTİDAR YAPMAK İÇİN GELİYORUZ
Üç aday arasında ilk konuşmayı Gürol Türkmentepe yaptı. Türkmentepe şunları söyledi:“CHP’nin iktidar mücadelesinde Bornova’dan umut ışığı yakmak için kadın, genç, örgüt varsa ben de varım. Gençliğimiz onurlu geleceğimize feda olsun. Yoldaşlarım memleketimizin tüm kaleleri zapt edilmiş. Fabrikalar kapatılmış, çiftçimiz, kadınımız perişan, üretim yok. Bu ülkeye emek vermek isteyen her insan sindirilmiş. Yoksulluk burnumuzun dibinde ama birileri sarayda lüks ve şatafat içinde haramın sefasını sürmektedir. Bu ülkede kurucular fabrikalar yaparken birileri çiftçiye ‘ananı da al git’ dedi, şeker ithal etti. Şimdi halkımızın inancıyla ülkeyi parsel parsel satanlara karşı mücadele azmi gerekmektedir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde hak, hukuk, adalet diyerek demokrasiyi geri getireceğiz. İlk genel seçimlerde partimizi iktidar yapacağız. Memleketin her karesinde yeni bir umut örgütleyeceğiz. Dil, din, ırk ayrımı yapmadan bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşçesine diyerek bu memleketi kurtaracağız. CHP idam fermanlarını boynuna şeref madalyası takanlar tarafından, otel lobilerinde değil savaş meydanlarında kurulmuştur. CHP barut kokusu içinde kurulurken dikta ile değil kurultaylar ile demokrasi ilkesiyle kurulmuştur. Partimiz, ‘milletin istiklali yine milletin azim ve kararıyla kurtarılacaktır’ diyen bir kurucu lidere sahiptir. Yenilenmeye ise sokaktan, caddeden itibaren başlamıştır. Faşizmin çanları ülke sokaklarında çalarken bu işten kavgayla çıkmamızı bekleyenlere karşı birlikle delegasyon seçimlerimizi tamamladık. Şimdi ise iktidara giden kadroları belirlemek için kongremizdeyiz."



İlçe başkanı seçildi takdirde izleyeceği yol haritasını anlatan Türkmentepe,  “AKP faşizmi ile mücadele etmek için, partimizin iktidarı için örgütümüzün desteği ile Bornova İlçe Başkanlığı’na adayım. Dinamik, genç bir ilçe başkanıyla yol almaya hepimizin ihtiyacı var. Hepimiz birlikte hareket edeceğiz. Yol yürüdüğüm, yoldaş olduğum tüm ekibimle Bornova siyasetine nefes aldırmanın sözünü veriyoruz. Genç, kararlı bir ilçe yönetimi kurmak için yola çıktık. Ayrımcılığa, bürokrasiye karşı değişimi sağlayacak ve halkın sesi olacağız. Birlikte üretmek, yol almak, ortak akıl kılavuzumuz olacak. Karar alma mekanizmasını dar bir kesimin değil herkesin katıldığı bir mekanizmaya dönüştüreceğiz. Biz karar aldık, siz yapın değil birlikte karar almayı genel ve geçer kılacağız. Her zaman her yerde ön seçimi savunacağız. Olmadığında eğilim yoklaması yapıp, ‘ilçemizin temsiliyeti’ diyeceğiz. Yıllardır aynı tarzda, halktan kopuk yönetim anlayışına karşı gençler ve kadın var demek için, onları kotalara sıkıştırmamak için adayız. Bir CHP’li olarak sorumluluk alacağıma ve sizden farklı olmayacağıma söz veriyorum. ‘Herkes farklı herkes eşit’ temel ilkemiz olacak. CHP’yi dayanışma ve kucaklaşmanın merkezi olacak. Mahallelerimizi meclislerle yöneteceğiz. Demokrasiyi geçerli kılmak adına kapı kapı çalışacağız. Koltukta değil sokakta Bornova’yı birlikte yöneteceğiz. Belediye başkanımızla, il başkanımızla, genel merkezimizle uyumlu çalışacağız. Birimler arasında köprü kuracağız. Birilerini belediye başkanı, milletvekili yapmak için değil, genel başkan kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde halkın iktidarını kurmak için geliyoruz. Parti akademilerini etkin kılmak için geliyoruz. Parti binasını eğitimlerin gerçekleştiği, Türkiye politikasına dair açmazların masaya yatırıldığı mekanlar haline getireceğiz. Diğer aday arkadaşlarımızın da içinde olacağı etkin bir anlayış getireceğiz. Katılımcı ve aktif üyelik sistemini hayata geçireceğiz. 2023 seçimlerine ya da olabilecek erken seçime yarın seçim olacak gibi hazır bir ilçe örgütü yaratacağız. Sokak örgütlenmesi projesini çok önemsiyoruz. Örgütlenmeyi aktif hale getirmemiz gerekiyor. Üyelerin partiye gelmesi günlük hayatlarının bir parçası haline gelecek. Çeşitli kesimlerdeki insanların yeteneklerini parti için seferber etmesini sağlayacağız. Mahalle üyeleriyle düzenli toplantılar düzenleyeceğiz. Kadınların politikada daha etkin olması için eğitim akademilerini kuracağız. Kadınlarımızla ortak projeler üreteceğiz. Dinleyerek Bornova’yı bir kadın kenti haline getireceğiz. Gençliğin hamurunu sağlamlaştıracağız. Belediyemizin bütün projelerine destek vereceğiz ve her karışta onları anlatacağız. Bornova ilçe örgütünü salonlara tıkılan bir örgüt olmaktan çıkaracağız. Bir makamdan güç almak için değil örgütümüzle birlikte Bornova’mızda yeni bir mücadeleyi örgütlemek için geliyor. Dün vardık, bugün varız, yarın da var olacağız. Kemal Kılıçdaroğlu’nu halkın iktidarının lideri yapmak için geliyoruz. Onun dava adamı olmak için geliyoruz. Mücadelemizde gelecek güzel günleri birlikte örgütlemek için kendimizi örgütümüze emanet ediyoruz” dedi.

"Ülkemiz cumhuriyet tarihinin en zorlu ekonomisinin yaşandığı dönemden geçiyor. Çöküş aşamasındayız" diyerek konuşmasına başlayan Ertürk Çapın şöyle konuştu: "Basın özgürlükleri kalktı. Halkımız hak, hukuk, adalet istemiyle sokaklarda yürümek zorunda kaldı. Eğitim sistemini deneme tahtasına çevirdiler. Halkımız birçok soruna ‘artık yeter’ dedi ve ‘Mart’ın sonu bahar’ dedi. Tunç Başkan’ımızla aşkla İzmir’i yaşıyoruz. Yeni süreçte göreceğiz, ‘kalp soldan atar’ dönemini göreceğiz ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidarı olacak. Yakında CHP iktidarı yaşanacak. Yolun sonu göründü ve çok yakın. Ben ömrümü CHP’ye adadım. Bana ilçe başkanlığı ve adaylığı teveccühünde bulunanlara teşekkür ediyorum. Bu sürecin sonu değildir. 10 yıllık mücadelenin ürünüdür. Bu zorlu yola çıkarken size alın teri ve emek vaat ediyorum.  Herkesin bu onurlu göreve aday olma hakkı vardır. Ben daha önce bir manifesto ile neden aday olmak istediğimi açıklamıştım. Uzun sürecek bu yolculuğun sağlam temellere dayandığını bilmenizi isterim"

KENDİMİ DELEGELERE TESLİM EDİYORUM
Ertürk Çapın yaptğı konuşmada , “Kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasete sokacağız. İktidara giden bu yolda genel merkezimizin politikalarını Bornova halkıyla buluşturacağız. Kendimi ve yönetim kuruluna aday olan arkadaşlarımı delegeye teslim ediyorum. Büyükşehir ve ilçe belediyemizle ilgili çalışmaları arttıracağız. Tüm örgütümüzle dikkat çekici toplantılar ve organizasyonlar düzenleyeceğiz. Yerel iktidarımızı genel iktidara taşımak amacıyla örgütlülüğün tabandan tepeye taşınması hedeflenecektir” açıklamasını yaptı.

SOYER DÜŞMANI OLDUK, YOK ÖYLE BİR ŞEY! 
Yerel seçim sürecinden bahseden Çapın, “Belediye seçimleri geçirdik. Aday adayı arkadaşlarımız vardı. Delegasyonun yanlış yönlendirilmemesi adına söylemek zorundayım. Herkesin bir tercihi olduğu gibi benim de vardı. Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı noktasında Kamil Okyay Sındır’ı istiyordum. Olmadığı takdirde ise adayımız Tunç Soyer’di! Bunu benim yakınlarım çok iyi bilirler. O tarihlerde biz Tunç Başkan’ı desteklediğimiz için eleştirenler, Tunç Başkan’a her türlü hakareti yapanlar onlar bugün Tunç Başkan adına siyaset yaptıklarını söylüyorlar. Biz Tunç Başkan’ı destekleyenler Tunç düşmanı olduk. Yok öyle bir şey. Tunç Başkan’ın ekibi varsa biziz. Aziz başkan tekrar aday olduğunu ilan ettiğinde benimle, arkadaşlarımla dalga geçenler sanki onun karşısındaymışız, onlar da yanındaymış gibi algı yapıyorlar. Bu konuda lütfen yanılmayın. Hepsi bizim başkanlarımızdır. Kimse Büyükşehir adına ‘şu aday desteklenecek’ deme hakkına sahip değildir. Kimse meclis gurubunu da siyasete alet etmesinler. Tunç Başkan’ın bilgisinin olmadığını ve desteklemediğini biliyorum. Burada hepinizden çok yakın biri varsa benimdir. Ben belirttiğim nedenlerle aday oldum. Kendimi sizin iradenize emanet ediyorum. Benim adaylığım bir erkin iradesiyle ortaya çıkmadı, bir güce karşı da aday değilim. Ben ilçe başkanı olmak için adayım. Ben milletvekili, belediye başkanı olmak için aday değilim. Seçim öncesinde istifa etmek için aday değilim. Bunu herkes bilsin. Bize görev verirseniz partimiz için en iyisini daha önce nasıl yaptıysak yine yapacağız. Bornova’daki bayrağı daha yukarı taşıyacağız” diye konuştu. 



GENÇLERİN KATILIMINI ARTTIRACAĞIZ

Selma Nalbantoğlu, yaptığı konuşmada örgütlenmenin önemine vurgu yaptı. Nalnabtoğlu, "Seçimden seçime değil halkla sürekli iç içe olacağımız sistemi yaratmalıyız. AKP’ye oy vermiş kesimin dikkati bile CHP’ye ve çözüm önerilerine yönelsin. Her eve nüfuz etmenin yollarını kurabilirsek halkımızı anladığımız kadar halkımız da CHP’yi anlar. Bunun yolu Kemal Kılıçdaroğlu’nun önümüze koyduğu sokak örgütlenmesi ödevidir. Bu 2013 yılından beri önümüzdedir. Bunu partimizin politikası haline getirirsek halkımız CHP’nin dönüştürücü yönünü o kadar iyi tanıyacak. Halkımızın CHP’ye vereceği oylara göğsümüzü gere gere talip olacağız. Parti olarak bu ödevi başaracağımıza, ilçe örgütümüzü buna hazırlayacağımıza inanıyorum. Kadınlarımız, gençlerimiz sadece seçimler sırasında değil sokak örgütlenmemizin de temel taşıdır. Üniversite kenti ilçemizde gençlerin partimize ilgisinin artacağına inanıyorum. Düzenleyeceğimiz eğitim, panel, çalıştay faaliyetlerinde daha çok kadının, gencin katılımına tanık olacağız” diye konuştu.
Nalbantoğlu, “CHP Türkiye’nin birleştirici gücü iken bizim enerjimizi birbirimize harcamamız düşünülemez. Kemal Kılıçdaroğlu tarafından önümüze konulan halkın içinde olma ödevini yapacağız. Ön seçim dahil parti içi demokrasinin tüm unsurlarını hayata geçirmek teme hedefimiz olacaktır. Bornova’mızın geleceğine, CHP’nin iktidarına yürekten inanıyorum. Partimizde ve ülkemizde her şey çok güzel olacak. El tutuşa tutuşa, sizlerle, örgütümüzle, Kemal Kılıçdaroğlu ile iktidara gidiyoruz” dedi.   

ADAYLARIN LİSTELERİ BELLİ OLDU

Aday konuşmaları sonrası 3 adayın da listeleri belli oldu. 

Ertürk Çapın yönetim asil listesi: Metin Akgün, Yıldız Dilek Albayrak, Necdet Altın, Fikri Altundağ, Remzi Anavatan, Sibel Arar, Metin Arhan, Hüseyin Baba, Ömer Baş, Ali İhsan Bayer, Duygu Bölük, Sabri Çam, Nusret Demir, Şükrü Demir, Ferda Dingil, Şahırmerdan Göktepe, Ecem Gül, Cemal Hocaoğlu, Ezgi Kamiloğlu, Sibel Kaya, Nilay Koloğlu, Ezgi Solan, Halil Şeker, Hüseyin Uygutalp

İl delegeleri: Mustafa İduğ, Perihan Yardımcı, Sadık Yıldız, Mehmet Çıtak, Mustafa Arslan, Ayşe Aktaş, Coşkun Beşok, Niyazi Behiç Kabadayı, Engin Daşdemir, Belgin Güler, Adile Yılmaz Ildız, Ramazan Genç, Murat Taşkıran, Mahmut Erdem, Selda Çetinkaya, Hatice Kalkan, Alişan Han, Kemal Ergüneş, Bülent Hasekioğlu, Songül Oğuz, Ertürk Çapın, Efkan Muhtar, Özdemir Sökmen, Cumhur Dereli, Ali Sözer, Kazım Danışman, Ceyhan Keser, Süleyman Algül, İzel Çelik, Murat İpek, Ayşe Türksever, Muharrem Ekici, Mümin Yılmaz, Gürsel Durmaz, Esra Seçen Bilgi, Şerif Özdemir, İsmet Güven, Bülent Özmen, Fatma Akkuş, Mustafa Çiftçi, Asım Güven, Erol Mutlu, Pakize Namdar, Adnan Hocaoğlu, Uğur Nazlıoğlu, Gamze Bakkallar, Özgürcan Beşok, Sergen Şengül, Halis Güneş, Kadir Sağlam, Sevil Demirtaş, Mustafa Yazıcıoğlu, Hacer Özdoğan, Halime Demirbağ, Burcu Yılmazsoy, Cumhur Yılmaz, Doğan Bektaş, Musa Akyıldırım

Gürol Türkmentepe yönetim asil listesi: Mustafa Alkan, Hamit Altındere, Muammer Atasever, Zeynep Atmaca, Alpaslan Bakırcı, Ozan İbrahim Beşyıldız, Turan Bilmez, Nihat Çam, Özlem Derin, Nazım Doğan, Aziz Görücü, Doğukan Ahmet Gül, Çiğdem Güneş, Fezayir Karadağ, Sinem Kılıç, Derya Kurtulan, Veis Harun Metin, Muzaffer Özbek, Yaşar Öztütüncü, Özge Orman Revan, Ayhan Şenel, Canan Uytun, Kamer Zincidi

İl delege listesi: Gökçe Aydın, Ramis Acar, İrfan Akbulut, İnan Aksu, Ali Aydın, Nevin Ballı, Ahmet Bay, Tuncay Bayazıt, Doğan Bektaş, Filiz Buanoğlu, Kemal Bulut, Hatice Burguç, Burcu Semiz Civan, Mustafa Çelik, Sedat Çetin, Coşkun Çiftlik, Akif Mehmet Çolak, Nilgün Bayraktar, Cafer Ergin, Nesrin Yurtkoru Görücü, Yüksel Gül, Şerafettin Gümüşkaya, S. Benal Hovardakaya, Mustafa İduğ, Ethem İnal, Simge İnal, Hamdi Kanlıoğlu, Gülten Karakuzulu, Necdet Karlı, Bülent Kasap, İrfan Ramazan Kılınç, Şeyda Karaduman Kök, Ezgi Mantıcı, Songül Oğuz, Taner Özbek, Gürsel Özdemir, Mihriban Özdoğan, Dilara Özmen, Hüseyin Polat, Şükran Polat, Servet Salman, Eren Seçgin, Funda Sezer, Onur Sezer, Ali Sözer, Şahin Şanlı, Yaşar Tekin, Ahmet Tokem, Gürol Türkmentepe, Habibe Uçar, Pınar Uslu, Ali Üsküp, Can Üzelün, Fikret Vatansever, Şaban Yaprak, Hadi Yıldız, Mehmet Yıldız, Serap Yılmaz, Celal Yurdagül

Selma Nalbantoğlu yönetim asil liste: Abdurrahman Aktan, Hüseyin Alkaç, Ali Şeref Altıparmak, Hüseyin Altop, Hasan Aydın, Bülent Aysal, Ece Balkan, Ramis Baltalı, Nihat Çalışkan, Sultan Çeker, Zübeyde Çelik, Hatice Değirmenci, İffet Falay, Deniz Devrim Fidan, Mustafa Gülen, Arzu Hakbilir, Pervil Koç, Onur Özkan, Özer Özoğul, Remzi Topal, Alptekin Tunç, Hüseyin Yazal, Canip Yurdakul, Özkan Zafer

İl delege listesi: Yılmaz Küçük Akbıyık, Talat Aslan, Olgun Atila, Özgür Ayaz, Barış Mehmet Aysal, Neşe Bay, Zeki Baycu, Eray Büyük, Sedef Çavuşoğlu, Ayten Demirbilek, Bahar Dinçbudak, Sibel Doğan, Güven İbrahim Durak, Enver Dündar, Süleyman Esetekin, Çiğdem Eski, Erkan Güler, Ümit Gümüş, Ertan Güneş, Zeynel Gür, Hasan Gürbüz, Ahmet Gürdal, Yasin Gürkan, Buket Mertoğlu Gürpınar, Savaş Güven, Mustafa İduğ, Nevzat Kavalar, Mukadder Kırlı, Filiz Kocaoğlu, Behçet Koç, Bilgin Koç, Onur Koçanalı, Ramize Koçanalı, Bilgin Kömürcü, Abdülkerim Kuşlar, Elif Maşeroğlu, Selma Nalbantoğlu, Pakize Namdar, Gül Oral, Eros Gülören Öcal, Şener Özel, Veysel Özkan, Osman Peri, Elçin Polat, İbrahim Sağlam, Düriye Sessiz, Ali Sözer, Gözde Şehirlioğlu, Mustafa Tokmak, Alev Taştan, Burcu Yaman, Kemal Yapıcı, Özgür Yaşar, Bilge Yazıcı, Cesim Yıldız, İbrahim Yıldız, Zafer Yılmaz, Emine Yiğit, Engin Yurt