Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti İzmir’de bazı ilçelerde revizyona gidilmiş, bu ilçeler arasında Buca da yer almıştı. Buca ilçe başkanlığı görevinden Ali Boyla alınmış yerine Murat Yeşiltay atanmıştı. Yeşiltay, 18 Haziran’da yönetim kurulu listesini kamuoyuyla paylaşmıştı.

İSTİFA ETTİ
Parti kulislerinde Yeşiltay’ın göreve atandıktan sonra meclis grubuyla tartıştığı, listesini istişare ile belirlemediği konuşuluyor. Yeşiltay’ın yönetim listesine yerel seçimlerde aleyhte çalışan isimleri almasının ise parti teşkilatında büyük rahatsızlık yarattığı belirtiliyor. Yeşiltay’ın genel merkez tarafından istifasının istendiği öğrenildi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK
AK Parti Buca’da ilçe başkan adayı belirleme süreci sil baştan olacak. Genel merkez, üç ismi Ankara’ya davet edecek ve bunlardan birini atayacak.

Öte yandan AK Parti İzmir Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nail Kocabaş sosyal medya hesabından paylaşıma bulunarak Yeşiltay’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Koçabaş, “Buca İlçe Başkanımız Sn.Murat Yeşiltay’ın yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle istifası kabul edilmiştir. Murat Yeşiltay’a İlçemiz ve Teşkilatımız için bugüne kadar yapmış olduğu özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz” dedi.