Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, görev süresi boyunca birçok projeyi hayata geçirdiğini ancak açılışlarını gerçekleşmediğini kaydetti. Duran, projelerinin açılışını İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yapmak istediğini belirterek, "Yapım aşaması devam eden projelerimiz var, hazırlanıyoruz. Projelerimizin hepsini birden Sayın Genel Başkanlarımızın katılımlarıyla şölene dönüştürerek açma düşüncemiz var. Hepsini toparlıyoruz, onların programları çerçevesinde uygun bir tarih belirleme çabasındayız. Biz Millet İttifakı Belediye Başkanı olarak seçildik. Bize oy veren insanlara sonuna kadar bu ittifakı götüreceğimizin sözünü verdik. Sözümüzün arkasındayız" dedi.

"HALK EKMEK VE SOSYAL MARKET PROJELERİMİZ İLGİ GÖRÜYOR"

Başkan Duran, ekonomik koşulların her geçen gün kötüye gittiğini anlatarak, "4 yılda yaptığımız projelerin hepsi çok önemli. Halkımızın kötü ekonomik koşullardan kaynaklı zor günlerinde, yoğun olarak ilgi gösterdiği projelerimiz var. Halk ekmek var, piyasada 5 TL olan ekmeği biz kendimiz üretip, kendi satış noktalarımızda 3 TL'den satıyoruz. Sosyal market projemiz var, faaliyette ancak açılışı yapılmadı. Sosyal marketimiz var. Bir süpermarket düşünün A'dan Z'ye her şey var, sadece para yok. Vatandaşlarımız belediyemiz tarafından verilen kartla alışveriş yapıyor. Bu kart, kanunun çizdiği sınır gelirin altında kalan vatandaşlara veriliyor. Ürünler TL bazında değil puan bazında raflarda yer alıyor ve bu kartlara her ay puan yükleniyor. İnsanlar ihtiyaç duyduğu her şeyi buradan alabiliyor. İyi niyet çerçevesinde hazırlanan koliler olarak daraltım yapmadan çocuk bezinden, nohuda kadar her türlü ihtiyacın karşılandığı bir proje" diye konuştu.

"ÜLKEMİZİ REFAHA KAVUŞTURACAĞIZ"

Atakan Duran, yaptığı açıklamada 2023 Genel Seçimlerine ilişkin de mesaj vererek, "Sadece sosyal projelere değil, tüm projelere önem ve ağırlık verdik. Ekonomik koşullar zor, 2023 yılında daha çok zorlaşmadan bu koşullar, ülkenin refaha kavuştuğu bir yıl olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"TİRE SÜT KOOPERATİFİ'Nİ DESTEKLİYORUZ"

Tire Süt Kooperatifi'nde yaşanan başkan değişimi, kooperatifin ilçeye katkılarına yönelik değerlendirmede bulunan Duran, "Kişiler gelir geçer, kurumlar baki kalır. Biz kurumsal bazda kooperatifimizi destekliyoruz. Aramızda işbirliği var. Kooperatifimiz şehrimiz adına, ülkenin 4 bir yanında bize gurur verecek şekilde geçmişten günümüze adını duyurmuş olan bir kooperatif. Birçok insana iş ve aş veren bir kooperatif. Sütün fiyatının yükselmesine, üreticinin kazanmasına sebep olmuş olan bir kooperatif. Biz de kooperatifimizle geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönem de çok iyi ilişkiler içindeyiz. Kendi iştirak ve işletmelerimizde kullandığımız, ihtiyaç duyduğumuz tüm ürünleri kooperatifimizden satın alıyoruz. Destekliyoruz" açıklamasında bulundu.

"İNEK KESİMLERİ AZALDI"

Süt fiyatlarının artmasıyla inek kesimlerinin azaldığını belirten Duran, "Bizim bölgemizdeki çiftçi arkadaşlarımızın haklı bir serzenişi vardı, süt fiyatlarının çok düşük olduğu yönünde. Hayvancılık el değiştirme, kesime gönderme noktalarında zor günler yaşıyordu. Süt fiyatlarında heyet değil de piyasadaki aktörler fiyatı kendi belirler hale gelmiş durumda. Yakın geçmişte konuştuğum üreticiler, 'Şu andaki fiyatlar bir önceki fiyatlara göre daha iyi durumda' diyorlar. Bu sevindirici bir konu. Üreticinin iştiraki devam etmeli ve üreticinin yüzü gülmeli. Yoksa bu kadar geniş coğrafyada, bu kadar verimli topraklara sahip ülkemiz dışa bağımlılıktan kurtulamaz. İnek kesimleri tamamen durdu diyemeyiz ama azaldı" dedi.

"KONGRENİN KAYBEDENİ YOK"

Başkan Duran, 22 Ocak Pazar günü gerçekleşen kongreye yönelik ise, "Kurultayımız demokrasiye yakışan şekilde gerçekleşti. 2 adaylı bir kurultay yaptık, 2 parti üyemiz hür iradelerini ortaya koyarak aday oldular. Kurultayımızın kaybedeni olmadı, İYİ Parti kazandı. Bu güç birliği ve motivasyonla 14 Mayıs'ta ülkeyi yönetmek için azimli kadrolar görev başına gelecek. Güneşli günler yakın" ifadelerini kullandı.

"PROJELERİMİ TAMAMLAYAMAZSAN SON KEZ ADAY OLACAĞIM"

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, 2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimlere ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanlarının en fazla 2 dönem görev yapması gerektiğini, aksi halde yaratıcılığın azaldığını aktaran Duran, "Benim belediye başkanlığı ile ilgili düşüncem şudur ki; belediye başkanlığı makamları çok önemli makamlar, özellikle vatandaşla birebir temas etmek, onların dertlerine derman olabilmek, onların hayır dualarını almak, pozitif enerjilerini görmek bizi çok mutlu eden şeyler. Benim şahsi kanaatim ise, bu belediye başkanı olmadan önce de böyleydi. Belediye başkanlığı bir kişiyi çok seviyorsanız en fazla 2 dönem yaptırmanız gereken bir görev. Üçüncü dönem de insanız, her insanda olduğu gibi bir yorgunluk, yaratıcılığın git gide azalması gibi bazı olumsuz koşullar görülebiliyor. Ben Allah nasip ederse, şartlar uygun olursa, büyüklerimiz uygun görürse mevcutta hedef koyduğumuz projelerin tamamını gerçekleştirememiş olursam, Mart 2024'te son bir kez daha aday olmayı düşünebilirim" dedi.