İnstagram kullanıcılarına önemli uyarı geldi. Dünya üzerinde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan  Facebook, sahibi olduğu bir diğer sosyal paylaşım platformu Instagram uygulamasına ait milyonlarca kullanıcının parola bilgilerinin şifrelenmeden saklandığını ve bu bilgilerin şirket çalışanlarının erişimine açık olduğunu açıkladı.

Teknoloji haberleri sitesi The Verge 'nin son dakika olarak aktardığı habere göre, Instagram kullanıcılarının şifrelenerek saklanması gereken parola bilgileri, şirket tarafından düz metin olarak ve 20 binden fazla çalışanın erişimine açık bir şekilde depolandığına yer verildi.

GÜVENLİK AÇIĞI GEÇTİĞİMİZ AY GÜNDEME GELMİŞTİ
Bunun yanı sıra Instagram hesaplarıyla ilgili güvenlik açığı geçen ay gündeme gelmiş, ve söz konusu güvenlik açığı Facebook tarafındna kabullenmişti. Şirket personeli tarafından parola bilgisine ulaşılabilen hesap sayısının on binlerle sınırlı olduğunu açıklayan İnstagram , yeni bir güvenlik açığını bugün duyurdu.

MİLYONLARCA İNSAN ETKİLENDİ
Facebook 'tan  konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, milyonlarca Instagram kullanıcısının bu güvenlik açığından etkilendiğinin tespit edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, yüz milyonlarca Facebook kullanıcısının parola bilgilerinin de şifrelenmeden saklandığına yer verildi.

ŞİFRENİZİ DEĞİŞTİRİN
Uzmanlar kullanıcılara hesap güvenliği için parolalarını yenilemelerini tavsiye ediyor.