GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu'nun gündemine gelen "Seçim genelgesi" ve "Milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının istifası" konularının ardından he parti kulisleri hem de saha çalışmaları hız kazandı. 

YÜCEL'İN İSTİFA ETMESİ BEKLENİYOR

İzmir'de 4,5 yıldır aralıksız CHP il başkanlığı görevini sürdüren Deniz Yücel, yaklaşan seçimlerle birlikte 5 yılını doldurmuş olacak. Milletvekili adaylığına kesin gözüyle bakılan Yücel'in, seçim genelgesinin yayınlanmasının ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek, il başkanlığından istifa edeceği belirtiliyor. 

SICAK BAKMIYOR

Parti kulislerinde Yücel'in istifası sonrası yerine gelecek il başkanı için çeşitli senaryolar ortaya konulurken, Yücel'in il yönetimi dışından atanacak bir il başkanına sıcak bakmadığı öğrenildi. Yeni il başkanının belirlenme sürecinde Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in birlikte hareket etmeleri bekleniyor. 

KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMINDAKİ BİRLİKTELİK "BAŞARI" GETİRDİ

Öte yandan, geçtiğimiz yıllarda "2 ayrı ekip" olarak nitelendirilen Yücel ve Soyer'in, birlikte organize ettikleri CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 günlük programının, hem Kılıçdaroğlu'ndan hem de örgütten tam not aldığı belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun İzmir programı kapsamında gerçekleştirilen Çiftçi buluşması, Üye katılım töreni, Rumeli ve Balkan Göçmenleri Buluşması, Konyalılar Buluşması, İş Dünyası buluşması ve Gençlik Buluşmasını Yücel ve Soyer'in birlikte planlamasının örgüt tarafından başarılı bulunduğu ve Yücel ile Soyer'in, ilerideki süreçleri de birlikte yönetecekleri fikrini pekiştirdiği aktarıldı. Ayrıca, Genel Başkan'ın İzmir ziyaretinde "Örgütü bölmeye çalışan, tartışma çıkaran, partiyi ya da partilileri tartışmaya açan kim varsa gereğini yapın. CHP ilk defa iktidara bu kadar yakınken kendi çıkarını ve koltuğunu düşünen zaten CHP'li değildir" dediği öğrenildi. 

SAYGILI VE İNANÇ'TAN HAMLE

Yücel ve Soyer'in il yönetimi içinden bir isimde uzlaşma atağının yanı sıra, il yönetimi dışından da çeşitli girişimlerin başladığı parti kulislerinde konuşulanlar arasında yer alıyor. Eski PM Üyesi Hüseyin Saygılı ve eski İl başkan yardımcısı Altan İnanç'ın, il başkanlığı için çalışmalara başladığı aktarıldı. Edinilen bilgiye göre Saygılı ve İnanç, bazı il yöneticileri ile temasa geçerek, İzmir örgütünün 2023 seçimlerine "Ağabey formülü" ile gitmesi gerektiğini ve kendilerinin bu göreve talip oldukları dile getirildi. Bornova Belediyesi eski Başkanı Olgun Atila da il başkanlığı için ismi geçenler arasında yer alıyor. Öte yandan CHP Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus’un ismi de kulislerde sıklıkla dile getiriliyor.

YÖNETİM İÇİNDEN İSMİ GEÇENLER

Yönetim içinden birçok ismin il başkanlığı için nabız yokluyor. Kulislerde; l yönetiminden Görkem Duman, Leman Tunus, Yasin Ergül, Özcün Durmaz, Fulya Alçay, Köksal Yıldırım, Özkan Tice, Çağdaş Kaya ve Sedredil Coşkuner’in ismi il başkanlığı için geçiyor.