Bayraklı ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi'ne 9 yaşındayken başvuran Cahide Nur Duman (23) ve Esra Kayan (27) ile 6 yaşındaki Ayşe Ankara (26), antrenör Lütfü Yıldız'dan karate kursları aldı. Daha sonra da bu sporu hiç bırakmayan üç kadın, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde eğitimlerine devam edip, karatede, katıldıkları müsabakalarda Türkiye ve dünya çapında pek çok başarı elde etti.

20-22 Aralık 2019 tarihlerinde Kocaeli'nde gerçekleşen Türkiye Takım Kadın Kata Şampiyonası'nda Türkiye birincisi olan kadınlar, aynı yıl içerisinde düzenlenen 2019 Türkiye Üniversiteler Arası Takım Kadın Kata dalında Türkiye birinciliği ve Hırvatistan'ın Zagreb kentinde düzenlenen 2019 Üniversiteler Arası Avrupa Şampiyonası'nda dünya üçüncülüğünü kazandı. Antrenör Lütfü Yıldız, "Eğitim verdiğim kadın sporcular, dünya çapında pek çok başarı elde ederek şu anda usta öğretici konumuna geldi. Her biri ayrı okullarda ders veriyorlar. Bu çocukların hepsi bana küçükken geldiler. Bir eğitimci olarak şimdi onları böyle görmek çok gurur verici. Birlikte büyüdük. Onlar hoca oldu, ben yaşlı bir hoca oldum. Şu anda onlar da sporcu yetiştiriyor. Yetiştirdikleri sporcular da Türkiye şampiyonu oluyor" dedi.


'KARATE İÇ DÜNYAMIZA ODAKLANABİLDİĞİMİZ BİR BRANŞ'

Karate hayatına halk eğitimde usta öğretici olarak devam ettiğini anlatan sporculardan Cahide Nur Duman, "9 yaşında karateye başladım. 2014 yılından beri halk eğitim bünyesinde karate yaptım. Sporcularla birlikte ilerliyoruz. Beden eğitimi öğretmenliği mezunuyum. Milli sporcu oldum. Milli sporculuğum sayesinde Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'ni kazandım. Birçok Türkiye derecem var. 2015 yılında dünya şampiyonasına katıldım. 2016 yılında Gençlik Olimpiyatları'nda dünya üçüncüsü oldum. Temsil ettiğimiz üniversite adına Avrupa Şampiyonası'nda 2019 yılında üçüncü olduk. Karate iç dünyamıza ve enerjimize odaklanabildiğimiz bir branş. Kendimi bu şekilde çok net ifade edebiliyorum. Çok çekingen bir çocuktum ama karate ile tanıştıktan sonra kendimi ifade etme ortamım oluştu" dedi.


'KENDİM GİBİ ÇOCUKLAR YETİŞTİRİYORUM'

Sporculardan Esra Kayan, "Karatedeki serüvenim Minik Yıldızlar'da Türkiye üçüncülüğü ile başladı. Daha sonra Türkiye şampiyonu oldum. Hem bireysel hem de takım olarak pek çok başarı elde ettim. Şu anda halk eğitimde benim de öğrencilerim var ve öğrencilerime karate eğitimi veriyorum. Şimdi inşallah sporcularım derece elde edecekler" diye konuştu.

Sporculardan 6 yaşından beri karate yaptığını anlatan Ayşe Ankara ise, "Türkiye ve il derecelerim var. Bu spora birinci sınıfa giderken başladım ve hiç bırakmadım. Usta öğreticilik yapmaya başladım. Ben de kendim gibi çocukları yetiştiriyorum" dedi.(DHA)