İşte Fırat Aydınus'un raporundaki önemli detaylar ve olaylı derbi sonrası sıcak gelişmeler...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin en çok konuşulan olaylarından biri Fatih Terim-Fırat Aydınus diyaloğu idi. Çok sinirli olduğu görülen Terim, Aydınus’a sertçe bir şeyler söyledi. Galatasaray Teknik Direktörü’nün bu sırada neler söylediği Aydınus’un raporunda ortaya çıktı.

Tecrübeli hakemin TFF’ye gönderdiği maç raporuna göre Terim, Aydınus’a küfürlü sözler sarf etti...

"OLAYLARIN SORUMLUSU HAKEMLERDİR" DEMİŞTİ
İşte Terim’in sözleri: “Bu maçı siz bu hale getirdiniz. Bana bak, bundan sonra ya sen kalacaksın ya ben. Şimdi çıkıp konuşmazsam Allah kahretsin."

Fatih Terim daha sonra yayıncı kuruluşa verdiği röportajda ve basın toplantısında hakem camiasına ağır eleştirilerde bulunarak, “Fırat Aydınus, arkadaşlarıyla beraber, artı VAR ile beraber, Yusuf Namoğlu ile beraber, bu maçı bu hale onlar getirdi. Oyuncular böyle sinirlendiyse, tek sorumlu onlardır” ifadelerini kullanmıştı.


Aydınus’un raporunda Terim’in kendisine söylediği “Yazıklar olsun sana be. Senin gibi hakemler bu maçların a..... s......” ifadelerine de yer verdiği belirtiliyor.

GALATASARAY'A PARA CEZASI BEKLENİYOR
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde 3 bin polis ve bin özel güvenlik personeli görev aldı. 6222 sayılı ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’ kapsamında 20’si Galatasaray, 19’u da Fenerbahçe taraftarı 39 kişi tüm spor müsabakalarını seyirden men edildi. Otobüs camı kıran 3 Fenerbahçeli’ye de ‘mala zarar verme’den işlem yapıldı.

39 KiŞiYE ‘SEYiRDEN MEN’
Ayrıca, Galatasaray Antrenörü Hasan Şaş’ın ‘Fenerbahçeli Skrtel’in ensesine vurmak, boynundan sıkmak, saçlarını çekip bırakmak ve bacaklarına tekme atmak’ suçlarını işlediği hakem ve iki temsilcinin raporlarında yer aldı. Şaş’a, Disiplin Talimatı’nın ‘Saldırı’ başlıklı 44. maddesi gereği 5 ila 10 maç arasında hak mahrumiyeti cezası verilmesi bekleniyor. Bu arada taraftarların sebep olduğu olaylar için de Galatasaray Kulübü’ne de para cezası verilebileceği belirtildi.

25 MAÇ CEZA TEHLİKESİ
Olaylı derbi nedeniyle G.Saray ve F.Bahçe’ye toplamda 25 maçı aşan ceza verilmesi söz konusu. Konuyu perşembe günü görüşecek olan PFDK’nin kararlarında genelde hakem ve temsilci raporları belirleyici rol oynuyor. Ancak PFDK bu raporlara bağlı kalmadan, görüntülere dayanarak ekstra ceza kesebiliyor. Fatih Terim’e 6 maç, Hasan Şaş’a 5 ila 10, Jailson’un boğazına sarılan Ndiaye’ye 2, olaylara karışan Muğdat, Donk, Rodrigues’e 1’er maç ceza gelebilir. F.Bahçe’de de Belhanda’ya tokat atan Jailson’a 3, Soldado’ya 2 maç verilebilir.

BU GENÇLERE HELAL OLSUN
Barış, Jailson’u kovalayan Rodrigues’in önüne geçerek olası bir fiziki müdahaleyi önledi. Berke, Hasan Şaş’ı sakinleştirmeye çalışırken, Ozan da olaylarda hiç yer almadı. Galatasaray-Fenerbahçe maçında 20 yabancı, 8 yerli futbolcu forma giyerken, yaşanan olaylar sonrasında çıkan 3 kırmızı kartın tamamını (Jailson, Soldado, Ndiaye) yabancılar gördü. G.Saray Antrenörü Hasan Şaş dışında, yaşanan arbedede hep yabancılar başroldeydi. Maçtaki 6 sarı kartın 4’ü de yabancılara gösterildi. Çoğu tecrübeli isimlerden oluşan yabancıların çizdiği bu tatsız görüntüye karşın, üç genç yerli oyuncu son derece centilmendi.

G.Saraylı Ozan hiçbir şekilde olayların içinde yer almazken, F.Bahçeli Barış Alıcı, Jailson’u kovalayan Rodrigues’in önüne kendini atarak, G.Saraylı oyuncunun tekme veya yumruk atmasını önledi. Barış böylelikle hem Jailson’u korumuş oldu hem de Rodrigues’i vuracağı olası bir darbe sonrası cezadan kurtardı. F.Bahçe’nin 18 yaşındaki kalecisi Berke Özer, Hasan Şaş’ı sakinleştirmek için elinden gelen her şeyi yaptı.

YANLIŞ TAÇA 'VAR' KARIŞMIYOR
Galatasaraylılar, F.Bahçe’nin 2. golü öncesinde sarı lacivertlilere verilen taç kararının yanlış olduğunu savunurken, VAR’ın bu pozisyonda neden devreye girmediğini sordu. VAR protokolüne göre, taç atıldıktan sonra geriye dönülemez. Eğer taç atışının devamında faul, elle oynama veya tartışmalı bir gol olursa geriye dönülebiliyor. Yanlış taça VAR karışamıyor