TFF 2.Lig Kırmızı Grubu zirvede tamamlayarak 27 yıllık tarihinde bir ilke imza atarak Spor Toto 1.Lig'e yükselen Menemen Belediyespor'da Aksoy'un Şahin'e karşı aday gösterdiği eski yöneticilerden, kulübün kurucusu Fikret Uzun'un üyelikten çıkarıldığı için aday olamamasıyla başlayan kriz, aynı zamanda Onursal Başkan olan Tahir Şahin’in kazandığı tek listeli seçim sonrası açılan davayla yeni bir boyut kazanmıştı. Mahkeme Şahin’in başkan seçildiği Menemen Belediyespor Olağanüstü Genel Kurulu’nda alınan tüm kararların durdurulmasına karar vermişti. 

Kararın ardında harekete geçen Şahin cephesinin itirazı sonuç verdi. Menemen 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin’in spor kulübü için yapılan kongrede başkan seçilmesi sonrasında alınan tedbir kararını kaldırdı.

Şahin kulubün 'kayyum davası süreci' tamamlanasıya kadar başkanlığı önünde engel bırakmayan kararla aynı gün başka bir mahkeme kararıyla sarsıldı. Şahin, kendi döneminde parkın içindeki kafenin kiralanmasıyla ilgili yargılandığı davada, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Şahin’in başka dosyalardan cezasının bulunmasını gerekçe göstererek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi. Şahin'in avukatlarının 'denetimli serbestlik'ten yararlanma başvurusunun sonuç vermesinin ardından Şahin tahliye edildi.

Menemen Belediyesi Eski Başkanı ve Menemen Belediyespor Kulüp Başkanı Şahin üst üste sıcak gelişmelerin yaşandığı günlerin gerçekleştirdiği basın toplantısında istifa kararını açıkladı.  

'SÖZ KONUSU MENEMEN'SE' DEDİ, İSTİFA KARARINI AÇIKLADI 
Kulüp binasında gerçekleşen toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Şahin, 'kafe davası' sonrası oluşan durum nedeniyle seçme ve seçilme hakkı noktasında iki farklı görüş oluştuğunu belirterek, "Mevzu Menemen ise gerisi teferruattır" dedi ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa edeceğini açıkladı. 

Şahin şöyle konuştu: Benim konumumda olanlar seçme ve seçilme hakkına sahip gibi duruyor. Ama bu noktada çeşitli görüşler var. Yapabilirsin de yapamazsın da… Burada esas konu Menemen Spor’dur. 'Mevzu Menemen ise gerisi teferruat' demiştim, şimdi de 'Mevzu Menemen Spor ise gerisi teferruattır' diyorum.  Ben kendi ismimden dolayı Menemen Sporumuzu kamuoyunda asla tartıştırmayacağım, 1 saniye bile tartıştırmayacağım. Menemen Spor yeteri kadar tartışılmıştır, bundan sonra Menemen Spor yalnızca transferlerle, başarılarla tartışılacak. Kısacası ben Menemen Spor yönetim kurulu üyeliğimden istifa edeceğim, onursal başkan olarak devam edeceğim. Arkadaşlarımızla, Menemen Spor’u nasıl daha ileriye taşırız anlayışı ile çalışacağız. Burada esas olan Menemen’dir, Menemen Spor’dur. Bizim işimiz de Menemen Spor’dur, gücümüz de Menemen Spor’dur.