20 Ocak'taki olağanüstü kongrede futbol ve basketbol takımlarının yarışmacı haklarını bir şirkete devredebilme yetkisiyle göreve gelen, borçları indirmek için çalışma yapan yönetimin, o tarihten bu yana ismi talipli olarak geçen Folkart ve Yaşar Holding'le yaptığı görüşmeler sona yaklaştı. İlk etapta futbol şubesini şirketleştirmeye talip olan Folkart, süreç içinde ilgisini 2015'te şampiyon olarak Euroleague oynayan, kenti her yıl Avrupa'da temsil eden basketbol takımına kaydırdı.

Şubat ayında yeni yönetime 2 milyon 325 bin TL nakit katkı vererek eski futbolcular Shukurov, Juninho ve Kovalchuk'un alacakları için FIFA'dan gelen 18 puen silme cezasının önlenmesini sağlayan Sancak'ın basketbol şubesinin yarışmacı haklarının borçsuz olarak Folkart'a devredilmesi için Kaf-Kaf'a 20-25 milyon TL civarında para önerdiği ortaya çıktı. Sancak'ın bunun yanında kulübe 5 yıl boyunca her sezon öncesi 1 milyon dolar daha katkı sağlayacağı sızan haberler arasında. Bu ihtimal gerçekleşirse Karşıyaka'nın basketboldaki kombine, bilet ve salon reklamı gelirlerini de kulüp alacak. Spor Toto ve yayın gelirleri ise Folkart'ın kontrolünde olacak. 

Yeşil-kırmızılılar, şube için Sancak'tan alınacak parayı Basketbol Federasyonu gelirleri üzerindeki eski futbolcu, voleybolcu ve personel hacizlerini kaldırmak için kullanacak, futboldaki 15 milyon TL tutarındaki transfer yasağı aşılmaya çalışılacak. Karşıyaka'ya 60 yıldır destek veren, son 20 yıldır da basket takımı Pınar Karşıyaka'nın isim sponsorluğunu yapan Onursal Başkan Selçuk Yaşar'ın kurucusu olduğu Yaşar Holding'in de kulüp için kesenin ağzını açtığı öğrenildi. Yönetimle görüşmeler sonrası basketbol şubesini devralmayı değil sponsorluğu sürdürmeyi kararlaştıran holdingin yeni sezonda potaya 10-13 milyon TL arasında katkı sağlamayı önerdiği ortaya çıktı. Bu öneriyi kabul ederse şube elinde kalacak Karşıyaka, yine kombine, bilet, tribün gelirlerini alacak, Basketbol Federasyonu gelirleri, borçlarına kesilecek.