Süper Lig’in 25. haftasında Göztepe, sahasında Başakşehir’i konuk etti. Başakşehir; 40. dakikada Demba Ba, 57. dakikada Enzo Crivelli ve 90+3. dakikada İrfan Can Kahveci’nin attığı gollerle Göztepe'yi 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Başakşehir’de Alexandru Epureanu, karşılaşmanın 83. dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Ligdeki yenilmezlik serisini 6 maça çıkaran Başakşehir, puanını da 52 yaparak haftayı lider tamamlamayı garantiledi.

Göztepe’nin iç sahadaki 5 maçlık yenilmezlik serisi ise bu mağlubiyet ile sona erdi ve Sarı-Kırmızılılar, 34 puanda kaldı. İzmir temsilcisi, yeni stadında da ilk yenilgisini almış oldu. 

Süper Lig'de Medipol Başakşehir'e 3-0 mağlup olan Göztepe'nin teknik direktörü İlhan Palut, "Hepimiz üzgünüz ama üzülmek dışında bu durumu pozitife çevirmek için çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz." dedi.

Palut, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, karşılaşmanın zor geçeceğini bildiklerini ve bu doğrultuda iyi hazırlandıklarını belirtti.

İlk yarıda dengeli bir oyun olduğunu aktaran Palut, şunları kaydetti:

"Rakip üçüncü bölgede bizim daha çok girişimimiz oldu ama bunları net pozisyona çevirme noktasında zorlandık. İkinci yarı itibarıyla skoru çevirme adına mücadele ettik ama aldığımız riskler kendi sahamızda büyük boşluklar bırakmamıza neden oldu. Rakip yarı sahada istediğimiz etkinliği kuramadık ve bunun beraberinde rakibimizden birçok geçiş hücumu yedik. Sonuç olarak bugün istemediğimiz bir skorla sahadan ayrıldık. Hepimiz üzgünüz ama üzülmek dışında bu durumu pozitife çevirmek için çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz."