Hatayspor'la bağlarını koparmayan İlhan Palut, 2016-2017 sezonunda takımın teknik direktörü oldu. Hatayspor'un dümenine 2'nci Lig'de geçen 44 yaşındaki çalıştırıcı, 2017-2018'de takımı şampiyonluğa taşıdı. Hatayspor'la 2018-2019 sezonunda müthiş bir çıkış yakalayan İlhan Palut, 1'nci Lig'de takıma Play-Off finali oynattı. Hatayspor, Palut yönetiminde finalde Gaziantep Futbol Kulübü'ne penaltılar sonucu 6-4 yenilerek Süper Lig'in kapısından döndü. İlhan Palut, 2019-2020 sezonu da Hatayspor'da başlayıp takım ligde liderken görevinden ayrıldı. Genç teknik adam Göztepe'nin yolunu tutarken Hatay da sezon sonu tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıktı.

ILHAN PALUT: HATAYSPOR'UN YAŞAMIMDA AYRI BİR YERİ VAR

Son 1.5 yıldır Göztepe’yi çalıştıran İlhan Palut, Hatayspor karşılaşmasını değerlendirdi. Palut, "Hatayspor’un benim yaşamımda ayrı bir yeri var. Elbette benim açımdan önemli bir maç olacak. Ancak biz Göztepe olarak sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacağız. Çaykur Rizespor ve Bursaspor yenilgilerini telafi edeceğiz" dedi.

Göztepe'de top koşturan sağ bek Murat Paluli ve orta saha Kubilay Sönmez de hocaları gibi Hatayspor'dan Göztepe’ye geldi. Bursaspor maçında hakemi itip direkt kırmızı kart gören, ağır ceza alması beklenen Murat, tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.