Süper Lig ekiplerinden Göztepe, Beşiktaş ile yapacağı yeni stadındaki ilk maçına çıkmaya hazırlanırken, yurt içi ve yurt dışından birçok taraftar, karşılaşma öncesinde kentte buluştu. 

Takımın Avrupa'daki taraftarının oluşturduğu "GözGöz Avrupa" üyeleri de maç için özel uçak kiraladı. Adnan Menderes Havalimanı'na inen uçağı, İzmir'deki sarı-kırmızılı taraftarlar karşıladı. 

GözGöz Avrupa'nın kurucularından Mahmut Kalaycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, stadın açılışı konusunda Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil'e güvendiklerini ve geliş hazırlıklarına yaklaşık 5 ay önce başladıklarını dile getirdi. 

Taraftar grubu olarak yıllar önce de otobüsle İzmir'e geldiklerini aktaran Kalaycı, "Bu sefer de 'Evimizin açılışına gideceğiz' dedik. İnandık. Bugünü de gördük." ifadesini kullandı. 

Grubun İspanyol, Hırvat, Alman ve Hollandalı üyeleri olduğunu, onların da maça geldiğini aktaran Kalaycı, "Göztepe'nin ünü Türkiye'yi çok çok aştı." diye konuştu. 

Almanya'nın Köln kentinde üniversite eğitimi için bulunan Ege Dikmen, taraftar grubuyla maç için İzmir'e geldiğini kaydederek, "Eve dönüyoruz. Atkıları ve polarları yaptırdık. Hiç üşenmedik. Çünkü çok heyecanlıyız. Bizim için 4 değil tek büyük var." şeklinde görüş belirtti. 

Belçika'dan gelen Özcan Kayı da "Şampiyonluğa da denizaltıyla geleceğiz. Çıtayı hep yukarıda tutan bir başkanımız var. Biz de onu örnek alıyoruz. Sanki bir ailenin tüm fertlerinin topluca bir düğüne gelmesi gibi, Köln'den buraya geldik. İnanın hala rüyada gibiyiz." şeklinde konuştu. 

Fatih Bülbül de Göztepe için Avrupa'dan değil Antarktika'dan bile İzmir'e gelebileceğini dile getirdi.



SEMTTE HEYECAN DORUKTA!
Sarı-kırmızılılar erken saatlerde cadde ve sokaklarda maçı beklemeye başlarken, vatandaşlar yeni stadın hem Göztepe'ye hem de İzmir'e büyük katkılar sağlayacağını söyledi. Çok büyük heyecan yaşadıklarını söyleyen kadın taraftar Alara Tek, "Evimize dönüyoruz, semtimizde inanılmaz bir atmosfer var. Heyecanı yaşamaya sabahtan başladık. Kendi şehrimizde, kendi evimizde artık bir stadımız var" dedi. Sinen Sayalgı ise, "1925'ten bu yana stadımız yoktu, sonunda stadımıza kavuşuyoruz. Sabah 08.00'den beri buradayız ve çok mutluyuz" diye konuştu.

Semtte doktorluk yapan Leyla Caferova da "İzmir'de tarihe geçecek bir gün. Çok heyecanlıyız, herkese bol şans diliyorum. Stadımızın semtimize uğur getirmesini diliyorum, maçı sabırsızlıkla bekliyorum" derken, söğüşçü dükkanı işleten Cemal Akyeli de, "Yaklaşık 10 yıldır esnafım, 35 yıldır bu semtin çocuğum. Stada kavuşuyoruz, mutluyuz. Yüreğimiz atıyor hem esnaf hem halk olarak. Esnaf olarak stat bize çok şeyler katacak. Coşkulu günler olacak, semtimiz kalkınacak. Ama ekonomiden ziyade Göztepe bizim için çok daha önemli" ifadelerini kullandı. Minik Göztepeli Ömer Aras ise kalbinde büyük bir Göztepe sevgisi olduğunu ve maçları kaçırmadığını dile getirdi.

Semt sakinlerinden Sedef Babür, doğma büyüme İzmirli olduğunu vurgulayarak, "Heyecanlıyım, stada kavuşmak için gün saydık ve büyük gün geldi. Göztepe bugün maçı 3-2 kazanacak" dedi. Berk Menemenli de "Bu semtte büyüdüm. Semtimizde böyle bir stadımızın olmasında emeği geçen başkanımız Mehmet Sepil’e sepile teşekkür ediyorum. Dün akşam sabaha kadar uyuyamadım. Gece son defa stadın çevresinde tur attık, harika bir yapı, tekrar teşekkür ederim" cümlelerini kurdu. Güzelyalı'da kahvehane işleten 65 yaşındaki Fehim Behlül, Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin esnafı ayağa kaldıracağını söyledi. Behlül, "65 yıldır semtte oturuyorum ve 65 yıllık Göztepeliyim. Bundan sonra daha güzel günler olacak. Göztepe'nin yurt dışında Türkiye’yi temsil etmesini bekliyorum. Stadın ekonomiye katkısı olacak, bugünden heyecanı başladı. İleride tüm esnafımızın yüzü gülecek, mekanlarımızın değeri şimdiden yükseldi" yorumunu yaptı. Güzelyalı esnaflarından Levent Orman ve Nejat Ersencer ise stadın İzmir'e büyük hava kattığını belirterek, "Harika tesis için emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Burası çok renklendi. Ekonomiye can gelecek ve Göztepe daha da başarılı olacak" şeklinde konuştu.

Binlerce Göztepeli yeni stada yürüdü
Süper Lig'de bugün yeni stadı Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde Beşiktaş'la karşılaşacak Göztepe'de yaklaşık 15 bin futbolsever kortej eşliğinde stada yürüdü. Saat 12.00'de Susuzdede Parkı'nda toplanan 7'den 77'ye binlerce sarı-kırmızılı taraftar, tezahüratlar eşliğinde meşaleler yakıp Mithatpaşa Caddesi'nden yıllardır heyecanla bekledikleri stada geldi. Büyük coşku ve heyecan yaşayan sarı-kırmızılılar, kulüp binasına geldiklerinde ise hep bir ağızdan kulübün amatör kümeye kadar düştüğü 2003-2007 yılları arasında Göztepe taraftarlarıyla özdeşleşen İsyan Marşı'nı söyledi. 



Kortej öncesi İzmir Emniyeti ise geniş güvenlik önlemleri aldı. Taraftar tüm sokak ve caddeleri bayraklarla süslerken, herhangi bir olay çıkmadı. Trafiğe kapatılan Mithatpaşa Caddesi'nde oldukça renkli görüntülere imza atan Göztepeli taraftarlar saat 14.00'te tribünlere alınmaya başlandı. Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, stadın maraton tribünü önünde Kızılay standı kuruldu. (AA/DHA)