TFF 3. Lig 1. Grup’ta Play-Off’u garantileyen Tire 1922’de yarın saat 15.30’da Batman Petrolspor’la oynanacak son iç saha maçı öncesi 7 aydır maaş alamadıklarını iddia eden futbolcular sokağa çıktı. Bavullarını toplayıp kaldıkları lojmandan ayrılan futbolcular, Tire İtfaiye Meydanı’na gelerek oturmaya başladı.
Geçen hafta yeni belediye yönetimi tarafından zorla istifa ettirildiğini iddia edip suç duyurusunda bulunduğunu belirten Başkan Mutlu Sarayköylü, açıklama ve ödeme bekleyen futbolcuların yanına meydana gelerek tesise dönmeye ikna etmeye çalıştı.
31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından kulüp ile ilgili ilçe belediyesiyle aralarında geçen süreci futbolculara anlatan Sarayköylü basın mensuplarına, “Takımın burada olması üzücü. Alacakları var. Bizim verdiğimiz sözler var. Takım yarın maça çıkacak. Aslanlar gibi oynayacak. Bu takım Tirelilerin. Tirelileri yarın bizi desteklemeye davet ediyorum. Takımın satılması ile ilgili bir durum da yok. Tire 1922 dernektir, satma gibi bir durum söz konusu değildir. Ödeme ile ilgili kaynak arıyoruz. Futbolcuların 7 aydır ödeme almadıkları doğru değil. Çok büyük bir borcumuz yok” dedi. (DHA)