Milli Sporcumuz Veli Ortak, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, Foça Belediyesi Boccia Antrenörü Şebnem Sezer ve Türkiye Paralimpik Boccia Milli Takımı arkadaşları ve aileleriyle birlikte, 25-30 Haziran tarihlerinde Finlandiya'da düzenlenen 2019 Avrupa Gençlik Oyunlarına katılacak.

Türkiye Milli Takımına Avrupa Gençlik Oyunları için bol şans dileyen Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘Milli Sporcumuz Veli Ortak’ın yeni başarılar kazanacağına yürekten inanıyoruz. Sporcumuz Veli Ortak ve Antrenörümüz Şebnem Sezer’e bizlere bu gururu yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz’’dedi.

Avrupa Gençlik Oyunlarına 9 sporcu ile katılıyoruz

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonundan (TBESF) yapılan açıklamada, Türkiye'yi yüzme ve boccia branşlarında, üçü kadın, altısı erkek 9 sporcunun temsil edeceği bildirildi.

Pajulahti Olimpik ve Paralimpik Merkezi'nde yapılacak oyunlarda 13-23 yaş arasındaki genç sporcular mücadele edecek. Sporcular atletizm, yüzme, judo, boccia, golbol, masa tenisi, tekerlekli sandalye basketbol ve showdown branşlarında 8 farklı disiplinde madalya arayacak.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı (TBESF) Arif Ümit Uztürk'ün başkanlığını yaptığı kafilede, şu sporcular yer alıyor: Boccia: Ömer Şan, Veli Ortak, Mehmet Emir Ateş ve Mahmut Çoban-Yüzme: Sümeyye Boyacı, Sevilay Öztürk, Nil Şahin, Uğur Şenel, Koral Berkin Kutlu