Fenerbahçe, İngiltere'nin Arsenal takımından kadrosuna kattığı yıldız futbolcu Mesut Özil için imza töreni düzenledi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen törene; Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri, sportif direktör Emre Belözoğlu ve teknik direktör Erol Bulut'un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Mesut Özil'in ailesinin de takip ettiği törende, ulusal ve uluslararası kuruluşlardan çok sayıda basın mensubu yer aldı.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Mesut Özil, Fenerbahçe'ye transfer olduğu için gurur duyduğunu belirterek "Herkesi selamlıyorum. Ne diyeceğimi aslında bilemiyorum. Çok mutluyum ve heyecanlıyım. Fenerbahçe için rüya, benim için hayaldi. İki taraf için muhteşem bir birliktelik olacak. Yeteneğimle takıma faydalı olacağıma inanıyorum. Umarım başarılı bir sezon geçiririz. Keşke daha erken olsaydı, iyi ki şimdi olmuş" ifadelerini kullandı.

En kısa sürede Fenerbahçe formasıyla sahada yer almayı istediğini aktaran 32 yaşındaki futbolcu, "Bunu sabırsızlıkla bekliyorum. İnşallah en kısa zamanda sahada olacağım. Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşayacağıma inanıyorum. Hedefimiz Avrupa'da en güzel şekilde Fenerbahçe'yi temsil etmek. Bunun için elimizden geleni yapacağız. İnşallah Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'yi en güzel şekilde temsil edeceğiz" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin kaliteli oyunculardan kurulu bir takıma sahip olduğunu dile getiren Mesut Özil, "Eski oyunculardan Jay Jay Okocha'yı çok beğeniyordum. Şu an ise Pelkas'ı çok beğeniyorum. Onunla aynı pozisyonda oynuyorum. Çok yetenekli bir oyuncu. Fenerbahçe'de Alex de Souza ve Emre Belözoğlu ile oynamayı çok isterdim." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmalarının ardından 2019'da Mesut Özil'e mektup yazan Fenerbahçeli ikiz kardeşler Yağız ve Kuzey, sahneye davet edildi. Gösterilen videoda ikizlerin mektubuna yer verildi. Daha sonra imza gününe özel olarak üretilen 67 numaralı Mesut Özil formalarıyla ikiz kardeşler, Başkan Ali Koç ve sportif direktör Emre Belözoğlu ile fotoğraf çektirdi. Mesut, bu formaları imzalayarak ikizlere hediye etti.

Tören, Mesut Özil'in kendisini 3,5 yıllığına Fenerbahçe'ye bağlayan kontratı imzalamasıyla son buldu.