FIFA, Rusya'da yapılan Dünya Kupası'nda milyonlarca dolar para ödülü dağıtacak. Sadece Dünya Kupası'na katılmak bile 8 milyon dolar kazandıracak. Gruptan çıkan her ülkeye 4 milyon dolar kazanacak. Böylece gruptan çıkmış bir ülkenin başlangıçtan bu yana kazancı 12 milyon dolara ulaşacak. Çeyrek finalde tur atmayan takımlar 4 milyon dolar daha alacak ve toplam geliri 16 milyon dolara yükselecek. Yarı finale kalan dört takımın alacağı ücretler ise derecelerine göre belirlenecek.

3.'lük 4.'lük maçın kaybeden takım 6 milyon dolar daha alıp turnuvayı 22 milyon dolarla kapatacak. Kupayı 3. tamamlayan takım ise 8 milyon dolar daha alıp turnuvayı 23 milyon dolarla kapatacak.

Finalde kaybeden ülke ise 12 milyon dolar daha kazanarak kupadan 28 milyon dolarlık para ödülüyle ayrılacak. Dünya Kupası'nı kazanarak şampiyon olan ekip ise 22 milyon dolar ödüle sahip olarak toplamda turnuvayı 38 milyon dolarlık gelirle kapatacak. 2014 Dünya Kupası'nda şampiyon olan takım toplam 35 milyon dolar kazanmıştı. İkinci 25, üçüncü 22, dördüncü ise 20 milyon dolar almıştı. Dünya Kupası'nda gruplarda elenen takımlar ise 8 milyon dolar kazandı.