"Karşıyaka'nın en büyük markası Karşıyaka Spor Kulübü'dür" diyen Turgay Büyükkarcı, "Belediye Başkanı Cemil Tugay bir konuğu geldiğinde Karşıyaka forması hediye eder. Belediyespor forması hediye etmez. Demek belediyenin de en önemli markası Karşıyaka. Başkana 20 maddelik bir mektup yazmıştım ama göndermedim. Zamanı gelince bu mektubu paylaşacağım. Çiğli Belediyesi ve Bornava Belediyesi'nden aldığımız desteği onlardan alamıyoruz. Bayrak kampanyasına bile destek alamadık. İsteği zaman, isteğini yerde açık oturuma katılmaya hazırım. İnşallah kulübün ne kadar büyük marka olduğunu anlayıp destek olurlar. Karşıyaka Spor Kulübü'nün armasını hak eden kullanmalı, hak etmeyen kullanmamalı" açıklamasını yaptı.

TFF BAŞKANI ÖZDEMİR'E TEPKİ

TFF 3. Lig'de 19 Mart'ta durup 18 Temmuz'da yeniden başlayacağı açıklanan sezonun oynanma ihtimali olmadığını savunan Turgay Büyükkarcı, Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in, "Lig başlayınca virüs vakası olan takım çıkarsa ayıklayıp devam edeceğiz" sözünü, "Bundan Atatürk'ün Çanakkale'deki deyişi gibi, 'Size oynamayı değil ölmeyi emrediyorum' anlamı çıkar" diye değerlendirdi. Büyükkarcı, "Ligin oynanma ihtimali yok. Aklım da vicdanım da almıyor. Bir tarafta insan sağlığı bir tarafta para var. Para için insan sağlığını tehlikeye atmak akıl alır şey değil. Biz futbolda Play-Off hattında olmamıza rağmen asla ve asla hiçbir şartta oynanmasına taraftar değiliz, istemiyoruz ve istemeyeceğiz. 10 dakika oynayıp Süper Lig'e alalım deseler bu riski bile almayız. TBF ve TVF kararları son derece yerinde. Futbolun da yanlıştan döneceğine inanıyorum. Derhal ligler sonlandırılmalı. Şampiyon-düşen olmasın" diye konuştu.

"Bu kadar tedbirin arkasından bile buna rağmen her gün 50-60 kişi ölüyor, her gün binin üzerinde vaka ile günü kapatıyoruz" diyen Başkan Büyükkarcı, "Vaka sayısı test sayısına göre yüzde 6. Demek Türkiye'de 5 milyon vaka var. 1 kişi 30 kişiye bulaştırıyorsa ligler devam ettiğinde salgın yayılır. Bu karar olmamalı. Nihat Özdemir'in lafı, 'Size oynamayı değil ölmeyi emrediyorum' anlamına çıkar. Futbolcuların ailelerine bu durumu açıklamak bana hiç vicdani gelmiyor. Hiçbir sporcu, hiçbir antrenörün oynamak istediğini sanmıyorum. Biz vicdani anlamda oynamak istemiyoruz. Yüzde 70'in üzerinde 3. Lig kulübü oynamak istemiyor. Şanlıurfa'da güneşte 60, gölgede 50 derecede veya Antalya'da futbol oynanmaz. Hiçbir 3. Lig kulübünün gece ışıklandırması yok" ifadelerini kullandı. 

İŞİMİ YARIM BIRAKMAM

Kulüpte 2.5 yıldır başkanlığı yürüten, canlı yayında Karşıyaka'nın koronavirüs salgını yüzünden önümüzdeki aylara ertelenen olağan genel kurulunda yeniden aday olacağını tekrarlayan Büyükkarcı, "Futbolda bu sene biraz da şansla 2. Lig'e çıkma şansımız vardı. Basketbolda sezon başındaki hedefimizin üzerinde tarihimizin en iyi galibiyet oranını yakalamış durumdaydık. Avrupa'da da kupaya gidiyorduk, çok çok büyük bir mucize olmazsa Avrupa'da kupa kazanacaktık. Bütün otoriteler de öyle görüyordu. Yelkende dünya şampiyonu çıkardık. Kapalı gişeye oynayan bir basketbol takımımız, altyapıda yetişen futbolcularla başarılı olan bir futbol ve voleybol takımımız var" dedi.

Büyükkarcı, "Kulübü güzel günlere taşıyacağımıza söz vermiştik. Gerçekten tüm branşlarda iyi bir sene geçirdik. Öngöremediğimiz, kimsenin öngörmediği koronavirüs salgını ve çirkin dedikodular. İşi yarım bırakmayı sevmem. Sadece sportif değil, tesisleşme ve kurumsallaşma hedeflerimiz vardı. Bir kısmını yaptık, bir kısmını yapamadık. Sadece imzaya kalan projelerimiz var. Stat projesi, Selçuk Yaşar Tesisleri'nin elden geçmesi, yeni salon ve altyapı tesisi projelerimiz var. Bunlar eksik kaldı. Arkadaşlarımızla konuştuk, 3 yıl daha devam etmeye karar verdik. Yönetimimize güven son derece pozitif. Spor Bakanlığı bile devam etmemi istiyor" şeklinde konuştu.

BORNOVA STADI İLK YARIDA

Bornava Belediyesi'nden yeni sezonda iç saha maçlarını ilçedeki Aziz Kocaoğlu Stadı'nda oynamak için onay alan Karşıyaka'da Büyükkarcı, "Alsancak Stadı en kötü şartlarda ilk yarının ortasını geçince açılacak. Atatürk Stadı'nda 3-4 iç saha maçı daha oynayıp oradan Bornava Stadı'na geçeceğimizi düşünüyorum" dedi. Büyükkarcı, "Mavişehir'deki altyapı tesisi projesiyle ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan onay aldık ama resmi prosedüre geçmek üzereyken böyle bir durumla karşılaştık. Yeni statla ilgili mahkeme devam ediyor. Yeni tesis arazisi için çalışmamız var. Bu süreçten hepsi etkilendi. Kaçan şampiyonluk kadar bunlara da üzüldük. Kurumların bize bakış açısı çok değişti. İlişkilerimiz çok iyi. Bunların hiçbirinde problem olmaz. Selçuk Yaşar Tesisleri'nin sözleşmesi 2023'te bitiyor, Yelken Tesisleri'nin yeriyle ilgili problemi çözmeye çalışıyoruz" dedi.

KISA VADEDE YASAK AÇILMAZ

Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, futbolda 4 yıldır devam eden transfer yasağının kısa vadede açılmasının mümkün olmadığını söyledi. Büyükkarcı şöyle konuştu: "Transer yasağıyla ilgili kısa dönemde gelişme olması mümkün değil. İlk yarının ortasında bir çalışma yaptık ve 120 kişiden 5 kişi haricinde olumlu yanıt aldık. Bu kulüpten alacaklı insanların kulübe olan güvenini gösteriyor. Bugünden yarına 20 milyon TL para bulup transfer yasağını açmamız mümkün değil. Biz sportif başarılarla kulübü büyütmeyi düşünüyoruz. Basketbol altyapısı mükemmel bir hale geldi. En büyük sıkıntımız tesis. Belediyenin salonlarından yararlanamadık. Tesislerini açma sözünü yerine getirmediler. Basketbolda yaklaşık 2 bin kişilik bir sporcu havuzumuz oluştu. Tesis projelerimiz bitince altyapılarımız büyümeye devam edecek."

HOCALARLA DEVAM

Turgay Büyükkarcı yeni sezonda basketbolda yola sözleşmesi devam eden Antrenör Ufuk Sarıca, futbolda da Soner Tolungüç'le devam edeceklerini belirtti. "Soner Tolungüç'le para bile konuşmadık" diyen yeşil-kırmızılı ekibin başkanı, "Kulübü nasıl tekrar organize edeceğimizi konuştuk. Tüm hocalarımız devam ediyor hiçbir sıkıntımız yok. Hiç gündemimizde değil. İstikrara çok inanan bir insanım. Bir sezonda 3 hoca değiştirirseniz istikrar" şeklinde konuştu.

GÖZTEPE'NİN KENDİ KARARI

Göztepe'nin amatör şubeleri kapatma kararını değerlendiren Turgay Büyükkarcı, "Amatör şubeleri kapatma kararı aldıysa kendine göre gerçekleri vardır. Biz amatör şubelerde büyüyeceğiz. Tenis ve yelkende sponsor buluyoruz. Kulübe yük olmadan kendi kendini çevirecek her türlü branşı açıp spora hizmet etmek istiyoruz. Bunun içinde eskrim olacak" dedi.

TRICHE DE GİTTİ

ING Basketbol Süper Ligi'nde sezon koronavirüs salgınıyla sonlandırılırken Pınar Karşıyaka'da 2 aylık maaş ve primlerini alamadığı gerekçesiyle sözleşmesini FIBA kanalıyla tek taraflı fesheden Crocker'dan sonra ikinci yolcu Triche oldu. Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, bu sezon başarılı bir grafik sergileyen takımın yeni sezon kadro ve Avrupa planlamasıyla ilgili olarak, "Oyuncularımızın tamamını tutmak istiyoruz. Crocker ve Triche'le yolları ayırdık. Nusret ve M'Baye ile sözleşme yeniledik. Semih'in anlaşması var. Negatif bir tablo kesinlikle yok. Herkes kalmak istiyor. Gelmek isteyen de çok oyuncu var.

Geçen sezon FIBA'ya Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istediğimizi söyledik ama almadılar. Şu an geldiğimiz noktada hem Şampiyonlar Ligi hem de ULEB Eurocup bizi almak istiyor. Bu bir senede geldiğimiz noktayı göstermek için önemli bir örnek. Hangi organizasyon Karşıyaka'ya daha iyi şartları öngörürse onda yer alacağız" açıklamasını yaptı.