Süper Lig'in 7. haftasına 14 puan ve averajla lider giren Beşiktaş Altay deplasmanında... İki takım Süper Lig'de 18 yıl sonra birbirlerine rakip oluyor. Son olarak Adana Demirspor ile 3-3 berabere kalan namağlup Kara Kartal, 11 eksikle gittiği İzmir'de kazanıp moral depolamak ve yeniden yükselişe geçmek istiyor. Göztepe ve Çaykur Rizespor galibiyetleriyle 2 maçlık seri yakalayan ligin formda takımı Altay ise çıkışını Beşiktaş karşısında sürdürmeye çalışacak.

Ligde 6 karşılaşma sonunda Altay, 4 galibiyet, 2 yenilgiyle 12 puan toplarken, Beşiktaş 4 galibiyet, 2 beraberlikle 14 puanı hanesine yazdırdı. Beşiktaş'ın Altay'la oynanacak maç öncesi eksiklerin çokluğu sebebiyle kafilede 16 futbolcu yer aldı.

1' ..Ve maç başladı.

8' Altay, Erhan Çelenk ile gole yaklaştı. Ceza sahası sol iç çaprazından kaleyi yoklayan Erhan'ın şutu defansın müdahalesiyle engellendi.

10' Ceza sahası içinde topu önünde bulan Josef De Souza, sol çaprazdan kaleye vurdu. Ancak bu şutu Altay kalecisi Mateusz Lis çıkardı.

14' Altay, Beşiktaş kalesinde tehlikeler yaratmaya başladı. İzmir ekibinde soldan altıpasa kesilen ortada Leandro Kappel kafayı vurdu ancak kaleci Mert Günok başarılı..

18' Kappel'in ceza sahasından vurduğu şutun kaleye gitmesini Atiba önledi, dönen topa vuran Zeki kaleyi bulamadı.

GOL İPTAL

20' Pjanic'in kullandığı köşe vuruşunda seken top Kenan Karaman'ın eline çarparak ağlara gitti. Maçın hakemi Fırat Aydınus ilk etapta golü verse de VAR kararı sonrası gol iptal edildi.

22' Bamba, ceza sahası içerisinde N'Sakala'dan topu kaptı, uzak köşeye plase vurdu ancak top dışarı gitti.

30' Bamba sağ çaprazdan kaleyi yokladı ancak yine kaleyi bulamadı.

33' Beşiktaş'ta sakatlar kervanına Miralem Pjanic de katıldı. Boşnak süperstar sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemedi, yerine Güven Yalçın girdi.

38' Orta alanda rakibinden vücut çalımıyla sıyrılan Oğuzhan Özyakup, N'Sakala'ya derin oynadı. N'Sakala yeniden Oğuzhan'a çevirdi, ceza alanı dışından çekilen sert şut çerçeveyi bulmadı.

42' Kenan Karaman sağ kanattan topu taşıdı ancak şutu oldukça etkisiz.

45' İlk devrenin sonuna 3 dakika ilave ediliyor.

45+2' Güven Yalçın çok uzaklardan kaleyi yokladı ancak şutu etkisiz ve isabetsizdi.

..Ve ilk yarı sona erdi.

46' İkinci yarı, Altay'ın oyuncu değişikliğiyle başladı. İzmir ekibinde Naderi çıktı, İbrahim Öztürk girdi.

GOL

47' Beşiktaş ikinci devreye golle başladı. Björkander'in hatalı pasında araya giren Güven Yalçın önce kaleci Lis'i geçti ancak açısı kapandı, daha sonrasında doğru açıyı bulan Güven vuruşuyla Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

52' Beşiktaş Oğuzhan Özyakup'un ceza sahası dışından kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan kullandığı frikikte çerçeveyi bulamadı.

GOL

57' N'Sakala yine kendi sahasında top kaybı yaptı, araya giren Bamba altıpas içerisindeki Kappel'i gördü ve tecrübeli futbolcu skora dengeyi getirdi.

60' Kappel rakip ceza sahasına girmeden şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

71' Mustafa Denizli oyuna iki hamleyle müdahale ediyor. Altay'da Erkan Çelenk ve Aka dışarıda, Paixao ile Pinares oyunda.

76' Sergen Yalçın'dan da iki değişiklik geldi. Sakatlanan Oğuzhan Özyakup'un yerine Can Bozdağan' oyuna girerken, Gökhan Töre çıkıyor, Umut Meraş sahada.

78' Kenan Karaman sağ çaprazdan şansını denedi ancak Lis çok rahat bir şekilde topu kontrol etti.

GOL

88' Kappel savunma arkasına koşan Bamba'yı müthiş gördü, çok iyi de bir uzun pas yolladı. Bamba da bu pası asiste çevirdi, Mert'e çarpan top ağlarla buluştu. Altay 2-1 önde.

.Ve maç sona erdi. Bu sonuçla Altay 15 puanla maç fazlasıyla liderliğe yükseldi, Beşiktaş ise 14 puanda kaldı, 2. sıraya geriledi.

Altay-Beşiktaş maçı hangi kanalda?

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu'nda oynanan Altay-Beşiktaş maçını Fırat Aydınus yönetiyor. Saat 20.00'de başlayan ve beIN Sports 1'den naklen yayınlanan 90 dakikanın canlı skor takibi haberimizde.

Altay-Beşiktaş ilk 11'ler:

Altay: Mateusz, Eric, Murat, Cebrail, Naderi, Zeki, Aka, Ceyhun, Kappel, Erhan, Bamba

Beşiktaş: Mert, Nsakala, Serdar, Atiba, Rıdvan, Josef, Pjanic, Oğuzhan, Gökhan, Salih, Kenan

Beşiktaş'ta tam 11 eksik!

Beşiktaş’ta Domagoj Vida, Kevin N’Koudou, Necip Uysal, Mehmet Topal, Cyle Larin, Rachid Ghezzal, Welinton, Alex Teixeira ve Michy Batshuayi sakatlıkları nedeniyle, Valentin Rosier ise kırmızı kart cezası nedeniyle kadroda yer almadı. Francisco Montero da üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri göstermesi nedeniyle Altay maçı kamp kadrosundan çıkarıldı.

6'sı zorunlu 7 değişiklik

Süper Lig’de 7. haftaya averajla lider giren Beşiktaş, deplasmandaki Altay maçında son oynadığı Adana Demirspor maçının ilk 11’inde 6’sı zorunlu 7 değişiklik yaptı. 

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, ligde 3-3 berabere kaldıkları Adana Demirspor karşısında kırmızı kart gören Valentin Rosier, sakatlıkları bulunan Francisco Montero, Michy Batshuayi, Cyle Larin, Rachid Ghezzal ve Welinton’un yanı sıra kaleci Ersin Destanoğlu’na Altay maçında görev vermedi. Bu oyuncuların yerine kaleci Mert Günok ile Salih Uçan, Gökhan Töre, Atiba Hutchinson, Fabrice Nsakala, Kenan Karaman ve Serdar Saatçı forma giydi.

İzmir’e gelen 16 kişilik kadroda yer alan Montero’nun üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri göstermesi nedeniyle bugün kadrodan çıkartıldığı Beşiktaş’ta 19 yaş altı takımı oyuncuları Emirhan Delibaş, Koray Yağcı ve Berkay Vardar kadroya dahil edildi.  

Siyah-beyazlılarda Domagoj Vida, Mehmet Topal, Necip Uysal ve Georges-Kevin N’Koudou’nun da sakatlıkları bulunuyordu.     Yedek kulübesinde 7 oyuncunun yer aldığı siyah-beyazlı ekipte bu 3 futbolcunun yanı sıra Ersin Destanoğlu, Can Bozdoğan, Güven Yalçın ve Umut Meraş yedek soyundu. 

Atiba Hutchinson’dan 3. dalya     

Siyah-beyazlı ekipte 9. sezonunu yaşayan 38 yaşındaki Atiba Hutchison Beşiktaş karşılaşmasıyla 300. resmi maçına çıktı. Atiba, Beşiktaş formasıyla Süper Lig’de 246. kez görev aldı.

Altay’da 2 değişiklik   

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Çaykur Rizespor’u 2-1 yendikleri karşılaşmaya göre ilk 11’de 2 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam kırmızı kart cezalısı Khaly Thiam ile Thaciano’nun yerlerine, Beşiktaş maçında Serge Aka ve Ceyhun Gülselam’a şans verdi.